Lagbanner
2020-01-29 20:45

Manchester C - Manchester U

Inför: Manchester City - Manchester United
Lossnar det för Lingard nu?

Inför: Manchester City - Manchester United

Ett svårbedömt Manchester United tar elsparkscyklarna till the Noisy Neighbor Stadium för att försöka vända ett på förhand ”omöjligt” 1–3-underläge mot Man City i Ligacupens semifinal. Frågan vi alla ställer oss; kan The Reds upprepa miraklet i Paris?

Överkörningen mot Tranmere gav en välbehövlig tillbakastuds för självförtroendet efter Burnley-debaclet. Även om motståndet motsvarade kvalitén på gräsplanen så fick vi flera positiva besked då hela sex olika målskyttar noterades. Det mest anmärkningsvärda i målprotokollet var såklart att olycksfåglarna Lingard och Jones lyckades hitta rätt efter sju sorger och åtta bedrövelser. Kapten Maguire satte an tonen med ett drömmål och i skymundan krönte Diogo Dalot en fin insats med ett snyggt mål.      
 
Manchester United
Ett alltjämt skadedrabbat United ställer återigen upp utan stjärntrion Rashford, Pogba och McTominay. Även om Rojo och Tuanzebe också saknas påverkas truppen mindre av det.
Med rådande förutsättningar tvingas Solskjaer trolla med knäna för att lyckas skaka fram en elva som på något sätt ska kunna överraska Pep. Hur det ska gå till vet nog ingen, men känslan är att norrmannen fortsätter med tre-(fem)backslinjen. Eftersom det saknas alternativ framåt talar det mesta för att James (som vilade senast) får chansen bredvid Martial och att Lingard får förnyat förtroende i startelvan på långsamme Matas bekostnad.  

Trolig startelva (3-4-1-2): De Gea – Lindelöf, Jones, Maguire - Wan-Bissaka, Matic, Fred, Shaw – Lingard – James, Martial

 
Manchester City                                                                                                                                              
Ett formstarkt City, med en förlust på de senaste 13 matcherna (i alla turneringar), går in i returmötet med en stabil 4–0-seger mot namnkunniga Fulham i FA-Cupens fjärde omgång. Med ointagliga 16 poäng (med en match mer spelad) upp till Liverpool i PL, går Peps mannar för fullt i alla cuper. I mötet på Old Trafford chockade spanjoren med att ställa upp med en Barcelonainspirerad 4-6-0-uppställning som dessvärre bar frukt. Återstår att se vad han hittar på denna gång. Gissningsvis blir det en beprövad 4-3-3 med åtminstone Agüero på topp. På skadefronten är det inte mycket nytt; Mendy är sällan skadefri och Sane befinner sig i slutet av sin konvalescens.                      

Trolig startelva (4-3-3): Ederson – Walker, Stones, Laporte, Zinchenko – De Bruyne, Rodri, D.Silva – Mahrez, Agüero, Sterling
 

Tankar:
Manchester United står alltså inför ännu en tillsynes omöjlig uppgift med ett, på pappret, betydligt svagare lag än motståndaren. Visst känns situationen bekant? Förvisso återfanns Rashford och Lukaku i elvan som eliminerade PSG ur CL, men sammantaget känns slagstyrkan någorlunda densamma. Segerreceptet mot fransmännen stavades ”press i motståndarens målområde från matchminut 1”. Följaktligen bör Ole Gunnar inte krångla till det på matchgenomgången – det räcker att visa videon på matchinledningen mot PSG. Räcker det för att vända 1–3? Tveksamt, men jag är övertygad om att United kommer att sälja sig dyrt.

Tips: 1-2 (Lingard, Martial)
 
Etihad Stadium, 29/1 kl 20:45
Ligacupen, Semifinal 2/2
TV: Eurosport 1, DPlay
 
GGMU

Mikael Martinsson2020-01-27 21:49:34
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham