Lagbanner
Old Trafford, 2021-09-25 13:30

Manchester U - Aston Villa

Inför: Manchester U - Aston Villa

Inför: Manchester U - Aston Villa

Manchester United fortsätter gå tungt i cuperna men i ligan rullar tre poängarna in. Ny hemmamatch mot Aston Villa, där publiken skanderar "Viva Ronaldo" – och visst ska segertåget i ligan fortsätta? Eller?

Manchester United:
Många delar nog samma tankar efter fiaskot hemma mot West Ham i ligacupen. Hur får sådant här hända? 

Strålkastarljuset sätts återigen på Ole Gunnar Solskjaer. En tränare som ena dagen hyllas till skyarna för att sedan sågas vid knäskålarna nästa morgon.

Förvisso är cupen för många ett skämt. Ett hån mot både spelare, ledare och de alla fotbollssupportrar som vill se spänning för tusen lappar. Men det är heller inget snack om att åka ur turneringen redan i första matchen, samma turnering som kallats "Kalle Anka Cup" av den svenska supporterskaran, är ett ruskigt underbetyg.

Ska vi däremot famla i mörkret med ficklampa efter ursäkter, kan vi börja med startuppställningen. Manchester United kom med en helt b-betonad elva med spelare som: Eric Bailly, Alex Telles, Juan Mata, Martial med flera. Vilket också i sin tur syntes på plan. En match där de första tio minuterna var något av det sämsta laget presterat den här säsongen, vi kanske kan räkna bort insatsen mot Young Boys här, för den har ni väl inte glömt?

Manuel Lanzini avgjorde mötet rättvist med sitt 0–1 mål. Och ska vi vara helt ärliga var det i underkant. Andriy Yarmolenko och Mark Noble skulle avgjort mötet dubbelt upp men där visar de också sina svagheter som fotbollsspelare.

Men låt oss blicka framåt. Det känns ändå som om spänningen har kommit tillbaka till den röda delen av Manchester. Seikarna är på plats igen, experterna är lyriska och ekandet av "Viva Ronaldo" hörs nog hela vägen från Old Trafford till Cristianos hemort Madeira i Portugal.

Resultatraden i ligan är bra med vinster över både Leeds United, Wolverhampton Wanderers, Newcastle och West Ham. Även om det ska tilläggas att det kanske varit ett snudd på överprestation i ett par av matcherna. 
Hemmamatchen mot Aston Villa blir såklart otroligt viktig. Då nästan alla räknar med tre friska poäng och en ny uppvisning av Cristiano Ronaldo. När det kommer till startelvan blir det intressant hur OGS tänker. Startar Greenwood? Är Cavani tillbaka? Vad gör man med Sancho? Och vilka bildar par på mitten?

Trolig startelva (4-2-3-1): De Gea - Wan-Bissaka, Varane, Maguire, Shaw - Fred, Mc Tominay - Pogba, Fernandes, Greenwood – Ronaldo

Aston Villa:
Aston Villa kommer senast i ligan från en, ska vi kalla det en överkörning mot Everton, ja vi gör nog det. För det blev nämligen hela 3–0 till hemmalaget. Även om alla mål gjordes från matchminut 66 och framåt.

Det är annars ett lag från Birmingham som många inte riktigt vet var laget står någonstans. Laget tappade sin storstjärna Jack Grealish men gjorde samtidigt fina värvningar i form av Danny Ings, den tidigare Man United spelaren Ashley Young och den tekniska liraren Emiliano Buendia från Norwich.

Med bakgrund i det kan man tänka sig att laget presterat som ifjol. Men faktum är att klubben, lite chockartat, förlorade premiären mot Watford, spelat kryss mot nykomlingen Brentford och överkörda (målmässigt) av ett urstarkt Chelsea.

Men även om ligacupmötet mot Chelsea, där man åkte ut på straffar, svider, så kommer laget med stärkt självförtroende mot United och kommer inte be om ursäkt för något. Frågan är om Aston Villas svajiga inledning kan börja ordna upp sig?

Trolig startelva: Martinez – Targett, Mings, Tuanzebe, Konsa, Cash – McGinn, Luiz, Ramsey – Watkins, Ings

Tre snackisar inför matchen:
Kan Manchester United fortsätta segertåget i ligan?
Med fina resultat i ligaspelet har många fått vittring på den där efterlängtade pokalen som laget inte sett röken av sedan Sir Alex Fergusons dagar. Men frågan kvarstår? Kan laget som saknar ett starkt defensivt mittfält och som hela tiden tycks släppa in mål oavsett motstånd, fortsätta att ta trepoängare på löpande band? Frågar du mig är jag tveksam. Men i matchen mot Aston Villa ska det givetvis vara tre poäng på kontot och ett ypperligt tillfälle att hamna överst i tabellen då Chelsea och City möter varandra.

Får vi se ett monster till ”Ronaldo” på plan som gör fler än ett mål?
När värvningen av Ronaldo stod klar, ja då stannade tiden… Och man skojar inte direkt när första tanken var: ”jag måste se återkomsten på plats”. Men så är det ju en viss pandemi i världen också… Men hur som helst hungrar supportrarna alltid efter mer och det är nog många som skriver under på att ”ett hattrick” är att föredra. Även Mr. Cristiano gör nog det. Det kommer bli åka av och efter nittio minuter plus tillägg hoppas alla att vi står där. Fågel eller fisk? Svaret får vi 13.30 på lördag.

Vad gör laget med spelare som Cavani, Sancho, Pogba, Greenwood och Jones?
Låt mig förklara. För jag förstår att ni hajar till. Vi börjar med Cavani. En spelare som signade nytt kontrakt inför säsongen i hopp om mer speltid och en tro på att bli en bärande del i laget. Sedan kom Ronaldo. Vad gör man nu? Han har varit skadad men tränar med laget och är på väg tillbaka.

Sancho. En spelare som värvades den här säsongen för dyra pengar, fotbollsspelaren som klubben velat ha i hela tre säsonger. Med en ”sådär” inledning men med otrolig höjd, var placerar man stjärnan någonstans. I elvan? Var? Höger eller vänster och för vem? Eller det mer troliga, på bänken?

Greenwood är outstanding och stod för ett sylvasst inhopp mot West Ham senast. Men är det dags för rotation? Blir det Sancho som ersätter? Jag tror inte det men frågan kvarstår inte bara i matchen mot Aston Villa.

Vad händer med Pogbas roll? Blir det på mitten som sittande eller i en mer offensiv vänsterkants-position?

Och till sist Jones. Fina fina Phil Jones, eller hur? Han var med på bänken i senaste cupmatchen efter en väldigt lång skadeperiod. Så pass lång att man nästan glömt av att han är kvar i klubben. Kommer han finnas med på bänken framöver? Hur tacklar man en spelare som egentligen inte är i närheten av att få spela? FA-cupen?

Tips: 3-1 (Ronaldo, Maguire, Lingard, Cash)
Arena, datum och matchstart: Old Trafford - 25/9, 13.30
Turnering: Premier League - Omgång 6
Stream: V Sport Premium & Viaplay

Andreas Kristensson@adde7892021-09-24 18:26:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham