Lagbanner
Old Trafford, 2021-05-18 19:00

Manchester U - Fulham
1 - 1

 Manchester United 1 -1 Fulham

Manchester United 1 -1 Fulham

Manchester United fick spela sin sista hemmamatch för säsongen inför 10000 Unitedsupportrar. Atmosfären var fantastisk och Edinson Cavani bjöd på ett drömmål, men Manchester United lyckades inte vinna matchen.


Manchester Uniteds Startelva( 4-2-3-1): De Gea- Wan-Bissaka, Lindelöf, Tuanzebe, Shaw- Mctominay( Rashford, 62:a), Fred- Greenwood ( Diallo, 83:e), Fernandes, Pogba- Cavani( Van De Beek, 87:e)
Fulhams Startelva( 4-4-2): Areola-  Lemina, Ream, Adarabioyo, Bryan- Reid, Anguissa, Reed(Andersen, 32:a), Lookman( Tete, 89:e)- Carvalho( Loftus-Cheek, 63:e), Calaveiro
Summering
När United och Fulham äntrade planen möttes de av en fullkomligt extatisk publik. Protesterna mot Glazer fortsatte och flera av supportrarna höll upp gulgröna lappar med budskapet “ Go Glazers out”. United tog tag i matchen direkt och pressade ner bortalaget. I den 15:e minuten skulle 1-0 målet komma, det var ett riktigt drömmål. Efter en snabb omställning och en fin klack från Bruno Fernandes utnyttjade Edinson Cavani att Fulhammålvakten Alphonse Areola var utanför målområdet. Uruguayanen chippade läckert in ledningsmålet en bra bit utanför straffområdet en kandidat till säsongens mål. Cavani firade sitt tionde ligamål för säsongen med att glida på knä framför Unitedsupportrarna.

“The Red Devils” fortsatte att ha god kontroll på spelet efter 1-0 målet. Bruno, Shaw och Cavani skapade några bra möjligheter men utan resultat. Fulhams bästa chans kom när anfallaren Fabio Carvalho runnit igenom ett sovande Unitedförsvar men misslyckades med avslutet och De Gea kunde enkelt parera.

Inledningsvis skulle den andra halvleken fortsätta i samma mönster. Utöver en fin dubbelräddning från De Gea skapade gästerna inte särskilt mycket. “ The Red Devils” testade Fulham målvakten betydligt mer. Bruno hade två riktigt bra frisparks lägen varav den ena gick tätt utanför medan Areola klarade av att rädda försök nummer två.

De missade lägena skulle komma att kosta Manchester United. Som en blixt från klar himmel utnyttjade Fulham ett virrigt United försvar när Joe Bryan kunde rulla in kvitteringen efter att ha fått stå helt omarkerad. Jag tror att många av de Unitedssupportrar på plats inte var särskilt nöjda med den försvarsinsatsen. 

Vad som skulle bli en glädjens dag med supportrarnas återkomst slutade med smolk i bägaren. United lyckades inte vinna sista hemmamatchen för säsongen. "The Red Devils" har nu tre raka matcher utan vinst. Härnäst väntar Wolverhampton på bortaplan i sista omgången innan det är dags för säsongens viktigaste match, Europa League finalen.

Mina Tankar
Trots ett oavgjort resultat mot ett utcheckat Fulham är känslan ändå positiv. Det har främst att göra med supportrarnas återkomst till Old Trafford. De Unitedfans som var på plats idag bjöd verkligen på en fantastisk atmosfär och stundtals kändes det som ett fullsatt Old Trafford. Som man har saknat publiken på arenorna! Protesterna mot Glazers fortsatte under match med lappar med budskapet “ Go Glazers out”. Det syntes även en del gulgröna halsdukar på läktaren. Viktigt att supportrarna fortsätter kampen mot ägarna.

Såklart tråkigt att United inte lyckades vinna matchen då det hade varit en perfekt dag på alla sätt och vis. Försvaret såg återigen riktigt skakigt ut och det bara att be till högre makter att Harry Maguire är tillbaka innan Europa League finalen annars är undertecknad riktigt orolig. Tuanzebe ser ut att ha bränt sina broar som Unitedspelare, en riktigt svag insats idag av mittbacken och han håller helt enkelt inte nivån för Manchester United.

Tre raka matcher utan vinst för Uniteds del nu och även om jag tror att Unitedspelarna inte är fullt motiverade har vi absolut inte råd att gå in i någon formsvacka. Förhoppningsvis är självförtroendet fortfarande på topp hos spelarna och att de inte har påverkats av den svaga formen. På söndag är det dags för den sista omgången av Premier League och United reser till Birmingham för att möta Wolverhampton. Förhoppningsvis avslutar United ligasäsongen snyggt och går in med en bra känsla till Europa League finalen om en vecka.
GGMU

Slutresultat: 1-1 Målskyttar: Cavani, Bryan
Bäst i United: Bruno 
 

Viktor RundlöfViktor.rundlof00@gmail.com@Viktorrundlof2021-05-18 21:34:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham