Lagbanner
Old Trafford, 2024-09-17 21:00

Manchester U - Barnsley

Inför:  Manchester United – Barnsley
Manchester United ska försöka bygga vidare på segern mot Southampton när man kliver in i ligacupen under tisdagskvällen.

Inför: Manchester United – Barnsley

Spelschemat blir tätare och under tisdagskvällen kliver Manchester United in i ligacupen. League one-laget Barnsley står för motståndet och matchen är ett perfekt tillfälle för Erik ten Hag att rotera och ge yngre förmågor chansen.

Manchester United
Landslagsuppehållet visade sig vara precis det Manchester United behövde. Efter en svängig tillställning lyckades man avfärda Southampton med 3-0. En komfortabel segermarginal och en hållen nolla ger Erik ten Hag lite andrum och förhoppningsvis kan man höja blicken och börja titta uppåt igen. Ett säkert hösttecken är att spelschemat börjar bli allt tätare och för Uniteds del väntar Ligacupspel redan under tisdagen.

På papperet möter ten Hags mannar ett relativt beskedligt motstånd, nämligen tredjedivisionslaget Barnsley. Således är detta ett perfekt tillfälle för Manchester United att ta andra raka segern och ta tag i den här säsongen på riktigt. Under Erik ten Hags ledning har ”The Red Devils” blivit något av ett cuplag då nederländaren vunnit både ligacupen och även FA-cupen under sin tid i klubben. Det ska naturligtvis vara klasskillnad mellan de båda lagen och jag hoppas att United visar det. Dock är det viktigt poängtera att den här typen av matcher är ”säsongens match” för lag likt Barnsley. De kommer att ge allt för att rasera Uniteds drömmar om en ny trofé så har laget inte rätt inställning från start, kan det bli problem.

Med det sagt finns det möjlighet för United att stuva om i startelvan och eventuellt spara viktiga nyckelspelare likt Bruno Fernandes, Lisandro Martinez och Marcus Rashford till framtida utmaningar. Dessutom utgick nyss nämnde Martinez, De Ligt och Mazraoui med skavanker, men trion ska vara okej enligt ten Hag på måndagens presskonferens.  Några som däremot kommer att missa tisdagens match är Mason Mount och Lenny Yoro som fortsatt är skadade. Tyrell Malacia, Rasmus Höjlund och Luke Shaw närmar sig comeback från deras skador men troligtvis lär vi inte få se någon av trion från start mot Barnsley.

Min startelva (4-2-3-1):
Bayindir- Mazraoui, Maguire, de Ligt, Dalot – Collyer, Ugarte – Diallo, Fernandes, Garnacho - Zirkzee

Motivering
Då det som bekant finns en del skadebekymmer, så finns inte möjligheten att lufta truppen allt för mycket. I backlinjen finns de få valmöjligheter på ytterbackspositionerna då både Shaw och Malacia är skadade. Således får Dalot och Mazraoui spela. Då ”Licha” ådrog sig en smäll mot Southampton är det ett perfekt tillfälle att vila honom och ge Maguire chansen. Engelsmannen har blandat och givit hittills men tillsammans med De Ligt bör de kunna avvärja Barnsleys offensiv tämligen enkelt. Det defensiva mittfältet består Collyer och Ugarte. Personligen tror jag inte ten Hag väljer det mittfältsparet men jag tycker båda borde få speltid. Jag tycker det finns något spännande hos Collyer och i dessa typer av matcher så bör åtminstone en ung lovande spelare få chansen. Ugarte fick gör ett kort inhopp i helgen och även om uruguayanen kanske inte är helt redo för 90 minuter är detta en utmärkt möjlighet att värma upp honom för framtida möjligheter då han enligt mig är given i startelvan när Ugarte är i full fysisk form.

Offensivt väljer jag att satsa på ungdomlig entusiasm i form av Garnacho, Diallo och Zikrzee. Det är en trio jag verkligen ser fram emot att se vad de kan uträtta tillsammans. Egentligen är detta ett perfekt tillfälle att vila Bruno, men samtidigt behövs lite rutin och ledarskap på planen och således får han starta.

Barnsley
Vi får gå tillbaka 15 år i tiden för att hitta det senaste mötet mellan Manchester United och Barnsley. Båda lagen drabbade även den gången samman i ligacupen och ”The Red Devils” avgick med segern efter mål av Danny Welbeck och Michael Owen.  Av förklarliga skäl har lagen inte mötts särskilt frekvent då tisdagens motståndare senast var i premier league säsongen 1998/1999. Huvudtränare Darrell Clarkes mannar har huserat i league one (engelska fjärde divisionen) de senaste tre säsongerna. 23/24 slutade man på en sjätteplats vilket innebar playoff-spel, där blev det dock en snabb sorti för ”The Tykes” som förlorade dubbelmötet mot Bolton Wanderers med 5–4.

Men hur har man inlett den här säsongen? I ligaspelet har Barnsley vunnit tre matcher spelat en oavgjord och förlorat två matcher. Senast stod man för en riktigt svag insats mot Stevenage när Darrell Clarkes manskap förlorade med 3-0. I ligacupen blev det dock seger mot championship-laget Sheffield United med 1-0 efter mål av Max Watters. Detta tyder på att Barnsley kan utmana lag från högre divisioner när man har dagen.

Truppmässigt är det få spelare som sticker ut. Ska men se till denna säsong så är det den 26-årige centrale mittfältaren Adam Phillips som är målfarligast med fyra mål på åtta matcher. Om han startar på tisdag återstår dock att se och det kommer bero på hur pass högt Clarke prioriterar ligacupen. Gissningsvis kommer Barnsley att starta med tre eller fembackslinje i en 5-3-2 eller 3-4-1-2 formation, då det varit en gångbar taktik för den nytillträdde Barnsley-tränaren.

Potentiell startelva (3-4-1-2): Slonina - Durand  de Gevigney, Roberts, Earl - Cotter, Yoganathan, Connell, Pines - Phillips - Marsh, Watters

1. Cuptränaren ten Hag
En FA-cup-titel och en ligacup-titel finns på Erik ten Hags CV när han går in på sin tredje säsong som tränare för Manchester United. Det går absolut att argumentera för dessa troféer är anledningen till nederländaren fortfarande är tränare för klubben. Dessa titlar är något som ten Hag pratat mycket om på presskonferenser och liknande och man märker tydligt att han håller dessa högt. Jag har tidigare varit inne på att jag vill se en viss rotation i startelvan, men jag är inte helt säker på att vi kommer att få se det.

Skulle det bli ytterligare en cuptitel den här säsongen så är det inte tillräckligt i mina ögon för att jag ska ha fortsatt förtroende för nederländaren. Man måste även kunna prestera i ligaspelet och det har man inte gjort den senaste tiden. Med det sagt tackar jag absolut inte nej till en titel, men ligaspelet ska alltid vara prioritet ett.

2. Viktigt att börja rada upp segrar
Tisdagens motståndare ska bara städas av utan några som helst problem. Allt annat vore en större skandal och skulle det bli ett uttåg så tror jag inte Erik ten Hag är huvudtränare länge till. Även om Manchester United ska vinna komfortabelt så ska man inte underskatta vikten av att börja rada upp segrar. Vinsten mot Southampton var välbehövlig på många vis, men i praktiken spelar det ingen roll om United faller tillbaka i samma gamla hjulspår igen och börjar stå för svaga prestationer. Således tror jag en vinst i tisdagens match är av yttersta vikt för att det ska börja blåsa lite mer positiva vindar runt klubben så att man kan få fart på säsongen.

3. Får vi se Ugarte från start?
Manuel Ugarte fick göra sin debut i United-tröjan senast mot Southampton. Mot Barnsley hoppas jag att uruguayanen får göra sin första match från start på Old Traffords gräsmatta. Det centrala mittfältet har varit ett stort problem under säsongsinledningen och känslan är att de före detta PSG-mittfältaren kommer in som en typ av frälsare. Om han lyckas axla det ansvaret återstår att se men jag tror mycket på 23-åringen, då han är bollskicklig och har fysiska egenskaper som saknas i Manchester United i dagsläget. Det diskuterats en del om mittfältarens form och när han kan tänkas vara redo att spela 90 minuter kontinuerligt. Enligt mig bör Ugarte dock vara redo att starta då han spelade två matcher från start för Uruguay under landslagsuppehållet. Dessutom bör Barnsley inte vara något större test och således är det ett perfekt tillfälle för ten Hag att spela in honom i startelvan då han bör vara given framöver.

Tips: 3-0 Målskyttar: Garnacho x2, Zirkzee

Arena, datum och matchstart: Old Trafford, tisdag 17/9, 21:00
Turnering: Ligacupen omgång 3
Stream: Viaplay

Hur högt prioriterar ni ligacupen? Skriv din åsikt i kommentarsfältet men tänk på att hålla god ton!
GGMU
 

Viktor RundlöfViktor.rundlof00@gmail.com@Viktorrundlof2024-09-16 21:49:59
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham