Lagbanner
Inför: Manchester United - Bournemouth

Inför: Manchester United - Bournemouth

Det är högt tempo i fotbollen och det är dags den fjärde Premier League-omgången efter omstarten. Bournemouth kommer på besök till Old Trafford under lördagseftermiddagen med tre raka förluster i bagaget, och förhoppningsvis ska det sluta med fyra

Manchester United har tagit vid den fina form klubben visade innan pandemin bröt ut. Det är kul att se United spela fotboll igen, såklart inte lika kul som det är med fullsatta läktare, men ändå kul. På förhand är inget annat än tre stabila poäng godkänt, men senaste rykten säger att Bruno Fernandes och Paul Pogba båda skadat sig under fredagens träning i en kollision. Ska vi verkligen tillbaka till det post-fergie-antiklimaxet vi levt med i snart tio år? Ska verkligen något sånt här ske efter att både Chelsea och Leicester förlorat och jakten på tredjeplatsen lever?

Manchester United
Som sagt, inget bekräftat i skrivande stund. Men Pogba och Fernandes skadade, efter att kolliderat på träning. Hör på det. Ofattbart. Ska Andreas Pereira och Jesse Lingard in i hetluften igen nu? Det är bara att hålla andan och hoppas det inte stämmer, eller åtminstone inte är något allvarligt.
Solskjaer höll sin presskonferens under förmiddagen i sedvanlig ordning och därför lär inget bekräftas innan i morgon. Skulle vara om det kommer rapporter att vår mittfältsduo inte befinner sig tillsammans med truppen. Han nämnde att det finns en del spelare som är slitna och dragit på sig några mindre krämpor under det tighta spelschemat som råder - så det finns definitivt möjlighet till ett par förändringen i elvan. På skadefronten är Phil Jones och Axel Tuanzebe fortfarande otillgängliga och kommer förbli det en tid framöver.

Möjlig startelva (kör worst-case-scenario utan Pogba och Fernandes och hoppas på att det är någon sorts jinx): De Gea; Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Shaw, Matic, Fred; Martial, Pereira, Greenwood; Rashford.

Bournemouth
Eddie Howes ”körsbär” har gått tungt sedan återstarten. Noll inspelade poäng av nio möjliga. Crystal Palace, Wolverhampton och Newcastle har stått för motståndet. Sydkustklubben befinner sig näst sist i ligan och i stora behov av poäng i kampen för att spela Premier League-fotboll till hösten. Lagets målskytt Callum Wilson är avstängd och duon Jordon Ibe och Ryan Frasers kontrakt gick ut den sista juni och vad det verkar kommer ingen av dem att förlänga med klubben. 
Eddie Howe sa på presskonferensen att man kommer göra en sen bedömning på några spelare som haft känningar, utan att nämna några namn.

Möjlig startelva: Ramsdale; Smith, Cook, Aké, Kelly; Brooks, Billing, Lerma, Danjuma; King, Solanke.


Matchen spelas som tidigare nämnt i morgon (lördag) på Old Trafford klockan 16:00 svensk tid och kan ses på Viasat Sport premium och Viaplay. 

Det är ett Bournemouth i kris som krigar för överlevnad samtidigt som United i fint momentum jagar tredjeplatsen. Jag tror trots de skadebekymmer som ryktas på seger. Det kanske inte kommer vara en fröjd för ögat som tidigare omgångar, men vi löser tre poäng, så är det bara. Det slutar 2-0 efter att Rashford fått kliva fram från straffpunkten och inhoppande Ighalo sätter spiken i kistan någon gång efter 80e minuten.

Victor Enberg2020-07-03 22:08:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham