Lagbanner
Old Trafford, 2024-04-27 16:00

Manchester U - Burnley

Inför: Manchester United - Burnley
Under lördagen tar Manchester United emot Burnley på Old Trafford i jakt på tre poäng.

Inför: Manchester United - Burnley

Ett skadeskjutet Manchester United bjuder under lördagen upp till dans på Old Traffords gräsmatta. För motståndet står en tidigare ärkerival i form av Vincent Kompany med sitt Burnley. Och lika mycket Manchester United jagar poäng i jakt på Europaspel så jagar motståndarna poäng upp till säker mark och fortsatt Premier Leaguespel.

Manchester United:

Det är ett harvande Manchester United som ska försöka bjuda upp till dans på Old Trafford under lördagen. I skrivande stund huserar man på en beklämmande sjätteplats, i jakt på poäng. För motståndet står Vincent Kompanys Burnley, som harvar än mer än de röda djävlarna från Manchester, dock längre ner i tabellen.

Manchester United säger sig kämpa för Champions Leaguespel säsongen 2024/2025, något som de flesta, bortsett från ten Haag, verkar tro är mer eller mindre omöjligt att uppnå. 

Inför drabbningen i den 34:e omgången har hemmalaget endast två segrar på de fem senaste spelade matcherna. Dessa kom dels i den senaste Premier League-omgången där en svettig tillställning mot Sheffield United tillslut skrevs till siffrorna 4-2. Innan det var det en ännu värre prestation som såg oss gå till final i FA-cupen mot Championshiplaget Coventry. 

Under presskonferensen på fredagen meddelade den ifrågasatte managern Erik ten Hag att man kommer till Old Trafford med “i stort sett samma trupp som mot Sheffield”, bortsett från frågetecken kring Marcus Rashford som missat två dagars träning. Således gör han Johnny Evans, Willy Kambwala, Victor Lindelöf, Tyrell Malacia, Lisandro Martinez, Luke Shaw, Raphael Varane och Anthony Martial på frånvarolistan. Därmed är det en fortsatt skadeskjuten trupp som ska försöka ta poäng i en realistisk jakt på Europa Leaguespel nästa säsong. 

Min startelva (4-2-3-1):
André Onana, Aaron Wan-Bissaka, Harry Maguire, Casemiro, Diogo Dalot - Kobbie Mainoo, Scott McTominay - Antony, Bruno Fernandes, Alejandro Garnacho - Rasmus Höjlund

Motivering:
Sett till vad Manchester United har att komma med i förhållande till skadelista och status på tillgängliga spelare så är nog den startelva som mönstrades mot Sheffield också den mest rimliga mot Burnley. Möjligtvis att undertecknad hade velat ha in Amad Diallo från start och ge han mer minuter, men sett till att Antony har höjt sig, om än avsevärt lite, så lär han gå först sett till det defensiva understöd han erbjuder längs kanten.

Casemiros nya position som han stötte bekantskap med i den föregående matchen är något jag gärna ser igen, sett utifrån skadeläget. Han gjorde det bra mot Sheffield och med tanke på att snabbheten inte är vad den en gång var så kommer också hans förmågor till markeringsspel, brytningar och uppspel förhoppningsvis väl till användning även under lördagen. 

Burnley:
Den forne belgiska mittbacksbjässen, tillika ärkerivalen, Vincent Kompany och hans Burnley huserar för närvarande näst sist i tabellen, med tre poäng och en sjuhelsickes massa mål bakom Nottingham Forest på säker mark. Lancashirelaget har dock spelat en offensiv och utmanande fotboll under säsongen, men som kunnat utnyttjas av mer eller mindre alla lag när luckor och autostrador lämnas mellan lagdelarna. 

Man kommer till spel på Old Trafford med endast en vinst på de fem senaste, som kom i hemmamötet mot Brentford i mitten av mars månad. Dock ska det sägas att man samtidigt har endast en förlust på de sju senaste matcherna. Jakten på Premier Leaguespel även nästa säsong är med andra ord högst närvarande. 

Inför matchen meddelade tränare Kompany att anfallaren Lyle Foster är tillbaka i matchtruppen. Dock är man är man utan målvakten Arijana Muric. Yttern Luca Koleosho är osäker till spel på grund av en tidigare knäskada, men sägs vara nära en återkomst. 

Man får däremot klara sig utan Ameen Al-Dakhil, Jordan Beyer, Aaron Ramsey och Nathan Redmond. 

Trolig startelva (4-4-2):
Trafford - Assignon, O’Shea, Esteve, Taylor - Vitinho, Cullen, Berge, Larsen - Datro Fofana, Amdouni

Tre snackisar inför matchen:

1. Hemmalagets horribla prestationer
Gång på gång under säsongen har Manchester United varit “storklubben” andra skrattat åt. Efter att ha tappat ledning på ledning i slutminuterna går säkerligen bottenlaget Burnley in i matchen med en känsla av att ingenting är omöjligt. Bakgrunden till detta är simpel: Ingenting är omöjligt mot Manchester United just nu. 

Vi måste ha en tydlig spelidé med en tydlig struktur på uppspel och bollinnehav. Utan detta kommer möjligheterna fortsätta för alla lag att utjämna och gå förbi. 

2. Det händer mycket i kulisserna
Nyligen utsåg Manchester United Jason Wilcox till ny teknisk direktör, som ska vara en av många vitala delar i reformationen av Manchester United som Sir Jim Ratcliffe och hans Ineos för närvarande råddar med. Och jag kan inte annat än att säga att det pirrar inför framtiden. För första gången sedan Glazerfamiljens intåg 2005 har vi en person som investerat i klubben med intentionen av att fortsätta göra så. Att handplocka de personer ledningen tror är rätt personer är det enda rätta i det läget klubben befinner sig i. Man måste börja nånstans och det är uppifrån, vilket SJR verkar ha förstått. Med försiktighet ser jag fram emot framtiden med ett litet uns av pirr. 

3. André Onana är mer än vad han får kredd för
Hela säsongen har det defensiva spelet verkat som ett läckande såll. Och till en början var en bidragande orsak till just det målvakten André Onana. Men som han själv sa: “För sex månader sedan var jag Europas bästa målvakt, ska jag tro på att jag helt plötsligt blev Europas sämsta?”. Nej André det ska du inte tro på det eftersom det inte stämmer. I många avseenden toppar Onana listorna när det kommer till underliggande statistik (som inte är allt). Men han har gång på gång bevisat sig vara en långt mycket bättre målvakt än vad han får kredd och erkännande för att vara. Det han behöver är ingen reformation i sitt målvaktsspel, utan det som krävs är en fungerande backlinje. 

Tips: 2-0
Arena, datum och matchstart: Old Trafford, 27/4 klockan 16.00
Turnering: Premier League
Stream: Viaplay

Hur tror du det går mot bottenlaget Burnley? Och blir det något Europaspel alls för United nästa säsong? Och vad behöver egentligen ske med truppen i sommar? Skriv gärna av dig dina tankar och åsikter, men kom ihåg att hålla god ton!

GGMU
 

Johan Åkesson@aakessonjohan2024-04-26 21:14:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham