Lagbanner
Inför: Manchester United - Burnley

Inför: Manchester United - Burnley

Då var det dags för ny omgång i ligan och denna gång gästar Burley Old Trafford. Ett väl kämpande United föll i går mot Liverpool och nu gäller det att fortast möjligt slå tillbaka. Tyvärr får vi klara oss utan Marcus Rashford som sägs bli borta ett par månader.

Manchester United 
 
Marcus Rashford kom alltså inte till spel i går och det dystra beskedet är att han kommer vara borta ett bra tag. Detta innebär onekligen ett tungt avbräck och Solskjaer verkar öppen för att kortsiktning lösa detta i januarifönstret. På onsdag får vi dock klara oss med det som finns framåt och det lär således bli trion Daniel James, Anthony Martial och Mason Greenwood. Kanske att man kan ha Tahith Chong i åtanke. Eller får rent av Jessie Lingard spela, men det känns långsökt. Som tia väntas Mata starta då han vilades igår och dessutom visat god form.
 
Fred var vår bästa spelare mot Liverpool och lär spela vidare med Nemanja Matic bredvid sig. Tycker dessa båda herrar löser det skapligt utifrån vad som förväntas. 
 
I backlinjen går OGS sannolikt tillbaka till fyra försvarare med Viktor Lindelöf och Harry Maguire som mittlås och med Aaron Wan-Bissaka och Brandon Willams på kanterna. Tror inte Luke Shaw är fit nog att spela igen på onsdag. 
 
Burnley 
 
Burnley kommer från en imponerade seger hemma i helgen mot Leicester då Cris Wood och Ashley Westwood gjorde mål. Annars har det varit trögt i ligan med endast en seger på de fem senaste. I dagsläget återfinns de på 14:e plats med endast fem poäng ner till nedflyttning. Alltså viktiga poäng för bortalaget att kriga för. 
 
Ashley Barnes och Johann Gudmundsson är skadade och kommer ej vara tillgängliga för spel.
 
Tips – 3-0 (Martial x 2, Mata)
Var – Old Trafford - 22/1 - 21:15 
Tv – Viasat Sport Premium
 
Tankar 
 
Tankarna nu går mot hur viktiga de kommande ligamatcherna är. Efter Burnley väntar Wolves, också hemma, och detta samtidigt som Chelsea möter både Arsenal och Leicester. Därefter möter vi just Chelsea. Dessa tre omgångar kan alltså sätta en väldigt intressant ribba för racet om fjärdeplatsen. I samma veva spelar vi returen mot Manchester City i EFL Cup. Frågan är hur högt den prioriteras?
 
I vilket fall ska vi vinna på onsdag. Martial måste kliva fram i Rashfords frånvaro och Fred behövs igen som bollvinnande slitvarg. Burnely ska inte underskattas men är definitivt ett lag vi enkelt ska besegra på hemmaplan.
 

Joel Åkerberg2020-01-20 12:59:31
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham