Lagbanner
Inför: Manchester United - Chelsea

Inför: Manchester United - Chelsea

Efter tisdagens fina Champions League-insats i Paris är det Chelsea som står på tur hemma på Old Trafford i ligaspelet.

De flesta minns säkert fjolårets möte lagen emellan på Old Trafford i ligapremiären när det slutade med fyramåls-seger mot Frank Lampards Chelsea. Inför dagens möte känns det på förhand som en match som kan gå åt båda håll.

Manchester United
Efter den svaga säsongsinledningen har United en bra vecka i bagaget. Seger mot Newcastle i ligaspelet förra helgen och en tung bortaseger mot PSG i Champions League i tisdags. Alex Telles debuterade och såg väldigt fin ut från sin offensiva roll längs vänsterkanten. En vänsterback med fin offensiv kvalitet har saknats de senaste säsongerna och kan ge mervärde. Solskjaer sade även på presskonferensen att Cavani och Greenwood ska vara klara för spel, likaså Maguire. Det ska bli intressant och se om man fortsätter på samma spår som i tisdags och spelar en tre/fembackslinje. Jag hade gärna sett Van de Beek få chansen från start.

Förväntad startelva: De Gea; Lindelöf, Maguire, Shaw; Wan Bissaka, McTominay, Pogba, Fernandes, Telles; Rashford, Greenwood

Chelsea
Även Chelsea har blandat och gett under säsongsinledningen. Efter en extremt aktiv sommar på transferfönstret känns det som Lampard börjar få ordning på laget. Werner fick göra sina första Premier League-mål under förra helgen och med Pulisic och Ziyech redo för spel kan den offensiven ställa till problem för vilken motståndare som helst. Dessutom verkar det som Havertz nu får spela i rollen som tia istället för att utgå från en kant. På skadefronten verkar det som Thiago Silva är tillbaka och redo för spel. Även målvaktsfrågan verkar ha kommit till ro med Mendy som hållit två raka nollor för sin nya klubb.

Förväntad elva: Mendy; Azpilicueta, Silva, Zouma, Chilwell; Kante, jorginho; Pulisic Havertz, Ziyech; Werner

Tankar
Jag tror på en målrik tillställning. Axel Tuanzebe imponerade stort med sin blott första start på nio månader mot PSG men med kapten Maguire tillbaka spelklar har jag svårt att se Tuanzebe från start. Förhoppningsvis kan United ta vid det momentum man skapat senaste veckan. Tre poäng hade varit extremt viktigt och haka på i toppen. Topplagen tappade poäng förra veckan så det gäller att ta vara på chansen och haka på i toppen så länge de stora konkurrenterna går lite knaggligt.

Matchen sänds i vanlig ordning på Viasat Sport Premium och Viaplay. Spelplats är Old Trafford och matchen blåses igång klockan 18:30.

GGMU!

Victor Enberg2020-10-24 16:21:09
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham