Lagbanner
Inför: Manchester United - Chelsea (FA Cup)

Inför: Manchester United - Chelsea (FA Cup)

Imorgon, söndag, är det återigen dags. Den här gången inte i ligan utan nu riktar vi blickarna mot FA Cupen och semifinal. Det är ett möte som fäller avgörandet och matchen spelas på neutral mark på Wembley Stadium. Vi har två formstarka lag som gör upp och sannolikt en intensiv match att vänta.

Manchester United
Om än lite onödig spänning blev det bra tillslut i torsdagens möte med Crystal Palace och Ole-Gunnar Solskjaer har nu hela 19 raka matcher utan förlust. Efter breaket har vi sett många spelare som visat både utveckling och form, tänker främst på Bruno Fernandes, Anthony Martial och Nemanja Matic. Tendensen de sista matcherna är dock att det sett både slitet och slarvigt ut på vissa håll. Antagligen av den enkla anledningen att mer eller mindre samma elva spelat många matcher på kort tid. Med detta faktum samtidigt som vi mer än gärna önskar både en FA cup titel samt Champions League plats blir det spännande att se hur norrmannen väljer att ställa upp laget. Kommer det roteras eller blir det samma elva igen?

Sergio Romero lär få spela, annat vore märkligt. Också möjligt att Eric Bailly ersätter Victor Lindelöf. Scott McTominay fick chansen i torsdags men utan att imponera och troligen blir det åter Matic som spelar bredvid Paul Pogba på mitten. Framåt får vi nog se både Daniel James och Odion Ighalo. Saknas våra vänsterbackar kan vi räkna med en ny start för Timothy Fosu-Mensah

Trolig startelva (4-2-3-1): Romero - Wan-Bissaka, Maguire, Bailly, Fosu-Mensah - Matic, Pogba - Rashford, Fernandes, James - Ighalo

Chelsea
Chelsea har blandat något på sistone och åkte bl.a. på 0-3 borta mot Sheffield United. Nu senast besegrades dock Norwich med Olivier Giroud som matchens enda målskytt. Det kan konstateras att det i regel blir en hel del mål när Chelsea spelar. Lägg också till att Chelsea inte spelat sedan i tisdags och därmed fått ett par dagar extra att ladda.

Likt United har Chelsea även ligaavslutet att tänka på där både Liverpool och Wolves väntar inom kort. Frank Lampard stampar därmed med samma frågor som Solskjaer gällande att rotera eller ej och i så fall hur mycket. 

Lampard har som bekant haft det tufft mot United och Solskjaer där norrmannen prickat in segrar i samtliga tre tidigare möten. Därmed rejäl revanschlust att vänta för engelsmannen.

På skadelistan återfinns egentligen bara N’Golo Kante som hade gått in i startelvan. 

Tankar
En minst sagt fantastisk match att se fram emot mellan två lag som båda har vind i seglet. Två lag som också väntas bli riktigt farliga till nästa säsong med unga och kompetenta managers. Solskjaer har som sagt lyckats skaffa sig något av ett mentalt övertag då United gått segrande vid lagens samtliga möten denna säsong. 

Det finns alltid en liten fara i att det historiskt gått enkelt, som i fallet här med Solskjaer mot Chelsea och Lampard. En liten fara i ta för enkelt på uppgiften och såldes bara ställa in skorna. På andra hållet genererar det ett väldigt driv att vilja ta revansch. Det återstår huruvida detta spelar in. 

United har varit något slöa inledningsvis de senaste matcherna och det har slarvats både av både Pogba och Matic på mitten. Mot Chelsea finns inte utrymme för detta. Får hoppas att Solskjaer trycker på vikten av fokus från start.

En mycket svår match att tippa men jag tror på högt tempo och en hel del gula kort. Kanske ett sent avgörande av Ighalo framspelad av Fernandes.

Tips: 2-1 (Pogba, Ighalo)

Var? Wembley Stadion
När? 19:00
Vad? FA cupen - Semifinal
TV? TV 9 samt Eurosport Player

Joel Åkerberg2020-07-18 11:56:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham