Lagbanner
Old Trafford, 2024-03-09 13:30

Manchester U - Everton

Inför: Manchester United - Everton
Manchester United tar under lördagen emot Everton hemma på Old Trafford.

Inför: Manchester United - Everton

Manchester United ska försöka studsa tillbaka efter förra helgens tunga derbyförlust. Vi tar emot ett formsvagt Everton som gör allt för att undvika nedflyttningsstrecket.

Manchester United
Manchester United tar emot Everton i Premier League vid lunchtid på lördagen. Detta efter att, förhoppningsvis, ha återhämtat sig från den kalldusch resan mot stadsrivalerna på Etihad blev under förra helgens stormöte. 

United inledde 2024 strålande och gick länge obesegrade. Och när läget såg ut att ljusna än mer i och med återkomsten av skadade spelare så skulle vi snart åka på en smocka. Först blev det förlust mot Fulham på hemmaplan den 24 februari, därefter ett sent segermål på bortaplan i FA Cupen mot Forest, för att sedan kulmineras av en tung derbyförlust mot Manchester City.

Detta har nu gjort att United ligger på en sjätteplats i tabellen, elva poäng bakom topp fyra-placeringarna. 

Vi kommer dock till spel mot Everton med flera namn kvar på skadelistan. 

Under fredagens presskonferens lät ten Hag meddela att Marcus Rashford är tillgänglig för spel mot Everton efter den senaste tidens tvivel kring en lättare känning. Även Jonny Evans är tillgänglig efter att ha haft en känning inför avresan till Etihad och mötet med City förra helgen. 

Omari Forson saknas mot Everton, liksom även Rasmus Höjlund, Harry Maguire, Aaron Wan-Bissaka, Mason Mount, Tyrell Malacia, Anthony Marcial, Lisandro Martinez och Luke Shaw.

Min startelva (4-2-3-1):
Onana - Dalot, Varane, Evans, Lindelöf - McTominay, Mainoo - Garnacho, Fernandes, Amad - Rashford

Motivering:
Ja var ska man egentligen börja. Det är inte en optimal startelva att ställa på banan mot ett hungrigt Everton som jagar poäng men det är kanske det enda vi har att tillgå.

När skadorna på vänsterbacksplatsen är så stora finns det inget annat alternativ än att flytta ut Lindelöf på den positionen och försöka täppa till med Evans bredvid Varane. Given i försvaret är dock Dalot som stått för en fin säsong så här långt. Längre fram i banan tycker jag det är dags att ge McTominay chansen från start tillsammans med Mainoo. Casemiro har gjort det okej och var bidragande till att täppa hålen defensivt mot City, men sett till prestation har han inte nått upp till det vi bör förvänta oss. Det har å andra sidan McTominay gjort när han kommit in och det har bidragit till att han bör skrapat ihop tillräckligt för att få starta matchen. 

Offensivt så är det en liknande situation som i försvaret. Antony kommer inte komma på tal i mitt val av startelva, därför är det naturliga att ge Amad Diallo chansen och således flytta upp Rashford på topp. 

Everton
Everton befinner sig i en otroligt strulig situation. De har inte vunnit på 10 raka ligamatcher och har även fått 10 poängs avdrag efter att ha brutit mot FFP-reglerna. Dock fick de fyra av dem tillbaka efter att ha överklagat.

Man huserar i skrivande stund på en 16:e plats i tabellen, fem poäng framför nedflyttningsplats vilket innebär att det är bråda dagar för Liverpool-laget att försöka jaga poäng för att utöka det avståndet.

Sean Dyche och hans mannar har det med andra ord kämpigt i botten av tabellen. 
Everton kommer till spel utan Dele Alli och Arnaut Danjuma, som båda varit ur spel en längre tid. Däremot hoppas Sean Dyche att ha tillgång till Idrissa Gana Gueye som även han varit ur spel. 

Trolig startelva (4-4-1-1):
Pickford - Godfrey, Tarkowski, Branthwaite, Mykolenko - Harrison, Onana, Garner, McNeil - Doucouré - Calvert-Lewin

Tre snackisar inför matchen:
1. Manchester United måste satsa allt på ligaspelet
I tider där vi inte har mycket annat än ligan och FA-cupen att spela för är det av stor vikt att lägga allt krut på just ligaspelet i vad gäller laguttagningar och ansträngningar. Vi måste ”close the gap” mot toppen för att ha någon form av realistisk chans på Champions League-spel nästa år, och det är vad jag vill se mot Everton. Ett lag som spelar med frenesi, vilja och styr spelet och dikterar villkoren för att på så sätt nöta ner Evertonförsvaret.

2. Rashford måste kliva fram
Det är dags att ta tag i vad det än är som gäckar Rashford och vara en ledare för laget. Både i omklädningsrum, utanför planen och på planen. Han måste leda laget mot Everton och visa vägen genom löpningar, en-mot-en situationer och visa fansen att han vågar för att vinna. 

3. Det bräckliga försvaret
I takt med alla skador United dragits med under säsongen har försvaret varit en av de mer hårt ansatta positionerna i truppen. Och det ser inte ut att ljusna förens säsongen är över. Mot Everton lär vi se en bräcklig och osynkad försvarslinje vars främsta uppgift är att hålla ihop lagdelen för att på så sätt inte bjuda motståndarna på något. 

Tips: 2-0
Målskyttar: Rashford, Fernandes
Arena, datum och matchstart: Old Trafford, lördag 9 mars kl 13.30
Turnering: Premier League
Stream: Viaplay.

Tror du United segrar över Everton? Och tror du att chansen till Champions League-spel är borta till nästa säsong? Skriv gärna dina tankar i kommentarsfältet – men kom ihåg att hålla god ton!

GGMU
 

 

Johan Åkesson@aakessonjohan2024-03-08 15:30:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham