Lagbanner
Old Trafford, 2021-05-11 19:00

Manchester U - Leicester

Inför: Manchester United - Leicester

Inför: Manchester United - Leicester

Två titelstridande kandidater på var sida. Manchester United mot Leicester City i kampen mot att ta hem en cuptitel till staden och där rotationen längs vägen lär avgöra. Båda vill också stoppa Liverpool att spela Champions League nästa säsong.

Manchester United
Det går ju inte att undvika diskussionen kring den inställda Liverpool matchen, vilket resulterat i det tuffa spelschema United haft- och ställs inför. Det ska mycket till om laget ska tappa sin andraplats i Premier League, då det i skrivande stund skiljer sex poäng ner till trean Chelsea. Chelsea har också en match mer spelad likaså dagens motstånd Leicester, som förtillfället innehar fjärdeplatsen på 63 poäng.

Manchester United ställde upp med en riktigt stark elva sist mot Villa där egentligen bara Cavani fick inta en varm bänkposition till en början. Trots en stark inledning av matchen tappade laget fokus och blev sådär statiska i sitt spel som vi vet att laget kan bli vid det här laget. Matchen slutade med vinst tillslut ändå då United kom upp i tempo och där trion Greenwood, Fernandes och Cavani återigen löste upp knutarna.

En bra insats tidigare som hade följts upp av en minde lyckad insats mot Roma, men då det mötet i princip var klart på förhand gjorde det inte direkt mycket att förlora matchen med 2-3. United är nu påväg mot en final i Gdansk den 26:e maj där de gula ubåtarna ”Villareal” står på andra sidan. Med en final vid horisonten och en titel som hägrar på andra sidan för Ole Gunnar Solskjaer, finns det inte en rimlig chans i hela världen att inte flertalet spelare vilas i dagens kamp mot Leicester. Även om Leicester såklart är en viktig match så väntar Liverpool två dagar senare. En rival som till varje pris ska stoppas från att spela Champions League nästa år. Dessutom är en eventuell titel i Gdansk värd alla förluster i världen känns det som, i alla fall om vi frågar Ole Gunnar Solskjaer som såklart verkligen vill ha en titel att bygga vidare sitt namn på.

Här är det väldigt troligt att Maguire (som stukade foten sist), Lindelöf, Pogba, Fernandes, Shaw, Rashford mm. bänkas antigen till en början eller byts ut tidigt. Något annat vore dumdristiskt av OGS. Kanske får nya förmågor också en chans att visa upp sig lite extra på den stora scenen på Old Trafford. Amad? Shoretire? Kanske till och med svenske Anthony Elanga? Hade varit kul!

Trolig startelva (4-2-3-1): Henderson – Williams, Tuanzebe, Bailly, Telles – Matic, McTominay, —Van De Beek ,Mata, Greenwood - Cavani

Leicester City 
Leicester kollapsade totalt i matchen mot Newcastle och det största problemet var kontringarna i form av matchens lirare Callum Wilson och Joseph Willock. 2-4 blev siffrorna tillslut och helt ärligt kunde siffrorna blivit större, det var oceaner av hål bakåt speciellt vid omställningarna.

Laget ligger innehar förtillfället fjärde platsen som innebär Champions League men likt förra säsongen är det skrämmande, att när allt ska avgöras, så faller laget plötsligt bara ihop efter en riktigt bra säsong. Inte sagt att Leicester har gjort det ännu men det väntar riktigt viktiga matcher framöver som kommer forma Leicesters framtid. I kampen mot framförallt Liverpool har man sex poäng till godo men med en mer match spelad. Det kan komma skilja endast tre poäng snart. Matchen mot United är av stor vikt för Leicester för att hålla Liverpool bakom sig kampen mot den sista CL-platsen (West Ham på 58 poäng).

Efter tre raka vinster i slutet av april kom kryss mot Southampton och storförlusten mot Newcastle senast. Nu väntar en FA-cupfinal mot Chelsea om fyra dagar och chans till en titel för Brandon Rodgers mannar, vilket såklart skulle betyda allt. Men lyssna på detta: United, Chelsea, Chelsea och Tottenham de avslutande fyra matcherna, allting kommer ner till fyra matcher för Leicester Citys säsong!

Skadorna i laget är fortfarande den skicklige ytterbacken James Justin, Harvey Barnes och Jonny Evans som är osäker till spel. I övrigt är det ett starkt lag Leicester kommer med i form av målkanonen Kelechi Iheanacho och skyttekungen i laget Jamie Vardy som hungrar efter mer. Dessutom Maddison tillbaka från en tid sedan och Ndidi om bildar starkt defensivt mittfält.

Trolig startelva (3-4-1-2): Schmeichel - Söyüncü, Evans, Fofana - Castange, Tielemans, Ndidi, Thomas - Maddison - Iheanacho, Vardy

Tankar
Den här matchen kommer att på förhand vara hur öppen som helst om vi utgår från att i princip hela laget roteras av Ole Gunnar Solskjaer, vilket är mycket troligt att tänka. OGS har bevisat tidigare hur han bara kan strunta i en välbehövlig rotation och mönstra den starkaste elvan ändå men komigen nu kan han väl ändå inte det (krossar mina fingrar). Många kan komma att få chansen exempelvis svenske Elanga men mer troligt Diallo, då gäller det att ta chansen den här matchen då startspelarna kommer att vilas till förmån för Liverpool och Gdansk.

Den här matchen kommer avgöras i farten och att kunna stå emot varandras kontringsspel, det blir också intressant att se vilket lag som kommer föra matchen men då Leicester verkligen vill ligga på kontring mott topplagen är ett United fört bollinnehav att vänta ändå. 

Tror på en bra match ändå men en del lägen bakåt då backlinjerna inte kommer vara så speciellt starka. Båda lagen är nog nöjda ändå med ett kryss men viktigast är det att inte förlora för Leicester och såklart hade en vinst här lättat så många stenar från Leicetsers hjärtan. Utgångstips på kryss.

Tips: 2-2 (Cavani, Kele, Maddison, Greenwood)

Old Trafford – 11 maj, 19.00
Premier League: omgång 36
V Sport Premium, Viaplay

Andreas Kristensson@adde7892021-05-11 13:33:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham