Lagbanner
Inför: Manchester United - Liverpool

Inför: Manchester United - Liverpool

Ett av Premier Leagues mest klassiska möten bär av stapeln imorgon på Old Trafford då United tar emot Liverpool. För Uniteds del är Champions League spel i princip redan säkrat inför nästa säsong medan Liverpool har fyra poäng upp till Chelsea på fjärde plats och är därav i stort behov av tre poäng. Trots att Liverpoolspelarna har lite mer att spela för, brukar dessa möten alltid vara jämna och det är sannolikt att det återigen blir en spännande holmgång mellan dessa antagonister.

Manchester United
United kommer till denna match med högt självförtroende efter av säsongens bästa matcher senast mot Roma där slutresultatet tillslut stanna på 6-2 efter en magisk andra halvlek. Trion med Pogba, Fernandes och Cavani stod alla för briljanta prestationer och kommer utgöra ett stort hot mot Pool imorgon ifall alla är på samma humör. När man då dessutom har en stekhet Greenwood och en Rashford som ofta vart bra mot just Pool kan det bli en rolig tillställning.

Laget har vart bra överlag den senaste tiden där man gått som tåget i Europa League och även stått för flera bra prestationer i ligan men där senaste 0-0 matchen mot Leeds var en besvikelse i ett annars formstarkt lag. Lyckas man vinna Europa League och avsluta starkt i ligan lär Solskjaer kommer vara ganska nöjd när denna säsong summeras även om man kanske hoppats utmana City lite mer då man faktiskt hade serieledning under en kort tid.
United och Liverpool har spelat två tidigare matcher denna säsong där det än så länge är fördel United efter en oavgjord och en vinst. 

Skadeläget som ofta vart ett problem annars har sett rätt ljust nu under en tid och de enda otillgängliga spelarna i truppen är Martial och Phil Jones. Då det endast gått två dagar sen mötet mot Roma kan det hända att någon spelare roteras men annars lär bästa möjliga elva ställas på plan.

Min startelva: Henderson; Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Shaw; McTominay, Fred; Greenwood, Fernandes, Pogba; Cavani

Liverpool
De regerande engelska mästarna har gått en väldigt tung säsong till mötes och riskerar alltså att missa Champions League då jag har svårt att se de komma ikapp ett formstartkt Chelsea. Man kan ställa många frågor till vad som gått snett. Har Klopps frenetiska presspel till slut tagit ut sin rätt på spelarna? Är det skadorna i backlinjen som påverkat såpass mycket? Eller är spelarna helt enkelt mätta efter flera år med stora framgångar? Troligtvis är det en blandning mellan många olika faktorer och det skall bli intressant att se vad som händer med Pool inför nästa säsong. Kommer Klopp få stanna och vad händer med spelare som Salah och Mane ifall man missar CL. Det kan bli en väldigt händelserik sommar för "The Reds".

Formen hos gästerna har varit svag den senaste tiden då man senast mot Newcastle släppte in en sen kvittering efter en svag insats och man åkte även tungt ut mot Real Madrid i Champions League där marängerna blev för svåra i kvartsfinalen. Man har endast vunnit en av sina fem senaste och är i desperat behov att gå tillbaka till vinnarspåret mot United. 

Skadeläget i truppen är fortsatt tungt där flera viktiga spelare missar mötet. Som många vet sedan tidigare är Van Dijk och Gomez borta hela säsongen men även kapten Henderson kommer missa mötet mot United. Klopp har lite att fundera på med andra ord inför matchen.

Min startelva: Allison; Alexander-Arnold, Fabinho, Kabak, Robertson; Thiago, Milner, Wijnaldum; Salah, Firmino, Mane

Mina tankar
På förhand en ganska oviss match där det alltid är jämnt oavsett hur situationen ser ut i övrigt. Pool behöver som sagt tre pinnar och lär därför ösa på vilket passar United då vi vet att deras stryka ligger i att ställa om snarare än att föra matcher. Om matchbilden nu skulle utveckla sig på detta sätt kan det bli en öppen tillställning med mycket chanser åt båda håll. 

Som jag nämnde tidigare blir trion med Pogba, Fernandes och Cavani viktig. Pogba och Fernandes verkligen njuter av att spela ihop och tar fram de bästa ur varandra och med sylvasse spjutspetsen Cavani längst upp kan detta skada vilket försvar som helst. Solskjaer kommer däremot behöva fundera på hur han vill göra på andra kanten. Rashford har vart ur slag de senaste medan Greenwood öst in mål men samtidigt vet vi vilka kvaliteter Rashford besitter. Blir intressant att se vem som får den sista platsen i kvartetten.

Liverpool å andra sidan har också en hel del spets offensivt. En viktig match i matchen blir den mellan Salah och Shaw. Salah har stått för 20 mål och ligger tvåa i skytteligan men nu kliver han upp mot en av världens formstarkaste vänsterbackar i form av Shaw. Vi får även se om Klopp väljer att starta med Firmino på topp eller den allt mer målfarlige Jota som jag tror hade vart aningen jobbigare för Maguire och Lindelöf att hålla koll på. Det finns alltså mycket spännande aspekter inför morgondagens match och endast framtiden kan utvisa vad vi får se.

Tips: 2-1
Målskyttar: Cavani, Ferandes och Jota

Var: Old Trafford, Manchester
När: 17.30
Hur: Viasat Sport Premium, Viaplay


 

Erik Söderlund2021-05-01 14:43:57
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham