Lagbanner
Old Trafford, 2024-04-07 16:30

Manchester U - Liverpool

Inför: Manchester United - Liverpool
Rivalmöte på Old Trafford. Kan United upprepa bedriften i Fa-cupen och vinna mot Liverpool?

Inför: Manchester United - Liverpool

För andra gången inom loppet av tre veckor tar Manchester United emot ärkerivalen Liverpool på Old Trafford. Efter en oavgjord och en förlust för United i veckan kan vi nog räkna bort Ten Hags grabbar från platserna som ger CL spel nästa år. Stora frågan inför morgondagen är om United kan sätta käppar i hjulet för Liverpool, i deras jakt på sin andra PL-titel?


Manchester United:
I två matcher på raken har United haft ledningen när matchklockan stått på matchminut 97’. Trots det har det endas blivit 1 poäng på dessa två matcher. Det är så klart för dåligt av United att tappa dessa ledningar med så lite kvar. Ser vi till spelet i matcherna så är senaste matchen mot Chelsea ett klart fall framåt jämför med matchen mot Brentford.

Nu står ärkefienden Liverpool på andra sidan och även om mycket talar för Liverpool så vann United senaste matchen här på Old Trafford. Det var i FA-cupen där man vann med 4-3 efter en osannolik vändning i förlängningen. 

Skadorna forsätter ramla på United i år. Under matchen mot Chelsea gick både Varane och Evans sönder och verkar ej kunna medverka mot Liverpool. Saknas sen tidigare görs även Lindelöf, Martinez, Shaw, Malacia och Martial.

Min startelva (4-2-3-1): Onana – Dalot, Kambwala, Maguire, Wan-Bissaka - Casemiro, Mainoo - Mount, Fernandes ,Garnacho - Höjlund
Motivering:
I backlinjen verkar dessa vara de enda som är friska för dagen så den skriver sig själv. Förändringen jag vill se är att Wan-Bissaka går över till vänsterbacken för att kunna ta hand om Salah som vi har sett honom göra förut.

På mitten får Casemiro och Mainoo fortsatt förtroende. Helst med stöd av både Fernandes och Mount. Visst var Antony bra mot Chelsea men valet blir ändå Mount för mig för att stärka upp det centrala lite mer.

Garnacho fortsätter övertyga och cementerar sin plats mer för varje match just nu. Tillsammans med Höjlund får han ta hand om offensiven i denna match.

Liverpool:
Sista säsongen för Klopp och frågan är om det blir några titlar för tysken i år. Två chanser finns kvar för Liverpool, Europa League och Premier League. I Premier League slåss man med Arsenal och Manchester City och just i skrivande stund är man en poäng efter Arsenal och på samma som City, då med en match mindre spelad. Så varje match just nu är som en final för Liverpool. Även om spelet inte har varit lika bra på slutet så har man ändå lyckas vinna matcherna och man kommer från två raka segrar i ligan.

Man har mött United två gånger i år. En oavgjord och en förlust är resultatet av dessa två matcher.

Likt United har även Liverpool brottas med skador i år. Inför matchen på söndag så saknas Alexander-Arnold, Alisson, Jota, Matip, Thiago och Bajcetic.

Trolig startelva (4-3-3): Kelleher, Bradley, Konate, Van Dijk, Robertson - Mac Allister, Endo, Szoboszlai, - Salah, Nunez, Diaz

Tre snackisar inför matchen:

1. Orkar United 90 minuter?
Ser vi på senaste matchen mot United så kom de ut i ett rasande tempo och var klart bättre i 30-40 minuter. Sen hände det som allt för ofta har hänt denna säsong. Det känns som bränslet tar slut. Så klart kan man inte tro att vi ska vara dominerande mot Liverpool i 90 minuter. Men det jag vill se är att vi ska spela smart i de perioden där vi kommer vara tillbakatryckta av Liverpool. Kan vi göra det så tror jag att vi kan ställa till det rejält för Liverpool.

2.  Många spelar för sin framtid i United.
Så är verkligen känslan nu. Det är inte bara Erik ten Hag som måste vissa att han är den tränaren vi ska satsa på utan i mina ögon är det många som behöver visa mycket mer. Casemiro, Antony, Rashford och Fernandes är de spelare som är med imorgon som verkligen behöver visa att de vill spela för märket. Vilka som är kvar till nästa år är såklart inte jag som bestämmer men här har de ett ypperligt tillfälle att kliva fram. Vilka som kommer göra det får vi se.

3.  Bromsa Liverpool i deras jakt på en PL-titel!
Även om såklart inte ligan avgörs om Liverpool tappar poäng här så är detta ett ypperligt tillfälle för United störa dem i jakten på en PL-titel. Sen är det såklart inte roligt om City eller Arsenal vinner men det är nog ändå bättre än om Liverpool tar hem titeln. Därför vill jag se ett United som krigar som aldrig förr imorgon. Denna match SKA vi bara vinna.

Tips: 3-2 ( Bruno, Höjlund )


Arena, datum och matchstart: Old Trafford - 7/4 kl 16:30
Turnering: Premier League, Omgång 32
Stream: Viaplay

GGMU

Marcus Sundellminiraka@hotmail.com@Miniraka2024-04-06 20:14:45
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham