Lagbanner
Inför: Manchester United - Manchester City

Inför: Manchester United - Manchester City

Det är derbydags på Old Trafford under söndagseftermiddagen. Ett möte som för någon månad sedan på förhand känts väldigt avgjord men efter den senaste tiden är känslan att vem som helst kan gå som segrare.

Säsongens fjärde Manchesterderby. Höstens möte i ligaspelet på Eastlands slutade med seger efter mål av Rashford och Martial. Sedan var det Carabao Cup som slutade med uttåg trots seger i returmötet på Etihad. Men nu hoppas vi på att lyckas segra dubbelt mot lillebror i ligaspelet.

Manchester United
Ligaform: LLDWWD
Tycker man kan börja dela upp säsongen i pre och post Bruno. Det känns trevligare så, iallafall. Så vi tar vid efter Brunos ankomst. Sju spelade matcher, fyra vinster och tre kryss. Otroligt vilken kvalité han bidragit med. Största frågetecknet är ju hur man resonerade i somras när man valde att inte värva honom. Men men, det är kul att chansen om Champions League-spel lever och gör våren väldigt spännande. 
Läget i laget annars då - Harry Maguire, Daniel James och Aaron Wan-Bissaka spelade inte mot Derby County i FA-cupen då alla dragit på sig mindre skador. Ole gav inte några klartecken under fredagens presskonferens men det verkar som alla tre kan ha återhämtat sig och vara spelklara tills söndag.

Trolig startelva: De Gea; Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Shaw; Fred, McTominay; James, Fernandes, Martial; Ighalo

Manchester City
Ligaform: WDWLWW
Ligamässigt en långt ifrån godkänd säsong. Annars slåss City på alla fronter. Precis slagit Aston Villa i finalen av Carabao Cup och seger i bagaget inför andra mötet mot Real Madrid i Champions League. Även i FA-cupen är man kvar efter uddamålsseger borta mot Sheffield Wednesday i onsdags.
Kevin De Bryune som varit ligans kanske bästa spelare under säsongen missade veckans FA-cupmatch på grund av skada och är fortfarande osäker inför derbyt. ”He feels better. Not perfect, but better. We’ll see” sa Pep under presskonferensen. Så högst antagligen kommer vi se KDB från start på söndag. Laporte och Sane är fortsättningsvis skadade.

Trolig startelva: Ederson; Walker, Fernandinho, Otamendi, Mendy; Rodri, Foden, De Bryune; B.Silva, Sterling, Aguero

Tankar
Det är ju verkligen kul att se United spela fotboll igen. Jag ser verkligen framemot matcherna på ett annat sätt. Och lite naivt kanske men jag tror på ett bra resultat på söndag. Om vi lyckas få med oss minst fyra poäng kommande två ligamatcher mot City och Spurs tror jag chanserna för en CL-plats är stora. För där efter väntar ett bra spelschema resterande del av säsongen. 
Firma Bruno-Ighalo hittar på något på söndag, 2-1 vinst! GGMU!
 

Victor Enberg2020-03-07 09:34:50
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham