Lagbanner
Old Trafford, 2021-02-21 20:00

Manchester U - Newcastle

Inför: Manchester United - Newcastle

Inför: Manchester United - Newcastle

Ytterligare en hemmamatch mot behagligt motstånd i form av Newcastle som ligger strax över nedflyttningsstrecket. En promenad i parken eller en panikartad drabbning som kan sluta i katastrof? Det är en hårfin linje däremellan.

Man United
En riktigt bra match senast av det röda gänget från Manchester i Europa League mot de spanska pågarna i form av Real Sociedad. 4-0 vann Manchester United med och skaffade sig därmed ett ytterst bra utgångsläge inför returen den 25:e februari. I ligan har det gått tyngre det senaste och undertecknande kan inte förstå hur många spelare i laget (host... Martial...) kan ha så loj attityd mot såpass svagt motstånd och dessutom på hemmaplan. Två raka poängtapp i form av West Bromwich (visserligen på bortaplan) och blytungt tapp hemma mot Everton i sista minuten. Totalt har Manchester United tappat fyra poäng på två matcher som bara skulle in på det där kontot. Marginalen upp till ärkerivalen City är nu hela 10 poäng och alla förstår nog att det är kört. 

Nu väntar Newcastle på hemmaplan och det är upp till fler än Fernandes att göra jobbet, för låt oss vara väldigt tydliga här, om United bara gör jobbet ska laget vinna med MARGINAL. Men som alltid med detta lag finns inga garantier utan det gäller att samtliga elva utespelare levererar annars blir det något helt annat och låt oss vara tydliga på även denna punkt, då finns inga räddningsplankor. Med gott självförtroende från matchen mot Sociedad får det bara finnas en enda tanke mot Newcastle, gå på knock.

Möjlig startelva
De Gea - Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Shaw -
Matic, Fred - Rashford, Fernandes, Greenwood - Martial

Newcastle
Laget ligger på säker mark för tillfället i alla fall. Newcastle har brottats denna säsong med bra prestationer, formtoppar, plattmatcher och spelare som inte alls kommer upp i nivå. Ett lag som kanske ska ligga där man ligger, alltså inte på nedflyttningsplats men precis snäppet ovanför. Lagets bästa målskytt, Callum Wilson, har stått för nästan hälften av lagets samtliga mål i Premier League och är för tillfället skadad och ur matchtruppen. För övrigt hittar vi nyförvärvet Fraser i truppen och kommer med hög sannerlighet kampera ihop med Joelinton i anfallet. Ytterligare tapp är Fernandez och Schär i mittförsvaret, som samtliga är skadade. 

Tankar
Jag vill tro på en match där allting bara stämmer, där allting bara flyter på och där samtliga lagdelar gör jobbet i en match där lagets stora stjärna Fernandes får briljera. Men jag är inte lika säker att vi får en sådan matchbild då laget gått in in väggar förr, trots det finns det goda chanser till en fin och övertygande vinst hemma mot ett skadedrabbat Newcastle. Manchester United har också sina skador ska tilläggas i bland annat Cavani som är osäker samt Pogba och McTominay. En match som kan gå lite hur som helst men det beror på Uniteds inställning till matchen. En god inställning där det inte finns rum för underskattning, ja men då har vi en fin söndagskväll, i annat fall blir det en väldigt grå och trist måndag. 

Tips: 2-0 Manchester United (Fernandes, Rashford)

Var? Old Trafford 
När? 21/2 kl. 20.00 
Vad? Premier League, 25:e omgången.
TV? V Sport, Viaplay


 

Andreas Kristensson@adde7892021-02-21 15:03:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham