Lagbanner
Inför: Manchester United - Norwich City

Inför: Manchester United - Norwich City

Då var det dags för ligaspel igen efter uppehåll sedan nyårsdagen. Manchester United har sett allt annat än bra ut under starten på det nya året. Nu besöker ett jumbo-placerat Norwich med Teemu Pukki på skadelistan Old Trafford och inget annat än tre poäng är godkänt.

Sheffield United sprang återigen om United i ligaspelet under gårdagen. Otroligt att en nykomling med deras förutsättningar efter 21 omgångar ligger framför United. Det säger en hel del. 
Norwich är alltså för tillfället tabelljumbo. Det skiljer lagen 17 poäng. Det skiljer United och tabellettan Liverpool hela 27 poäng.  Det säger en hel del.

Manchester United
Januari-cirkusen tog ordentlig fart under fredagen då ryktena kring Bruno Fernandes återigen är tillbaka. Den här gången verkar det som Sporting är i behov av en försäljning på grund av finansiella problem. Nåväl, ska bli lite intressant vad som sker där och om Ole kommer kommentera det i dag.
Annars då? Ja det är väl som vanligt. Det nya året kickstartade med en förnedrande dålig insats mot Arsenal. Den har följts upp med ett fixat omspel i FA-cupen mot Wolves och uttåg ur Carabao-cup trots en match återstår i dubbelmötet mot Manchester City, klasskillnad var helt enkelt för stor. Men nu hoppas vi få en ändring och ett Norwich utan Teemu Pukki ska vara tre poäng. Ingenting annat är acceptabelt.

På skadesidan är Pogba och McTominay fortfarande skadade. Maguire har ingått i truppen trots alla skaderapporter. Vi får bara hoppas att Ole inte tar några risker. Annars ska både Martial och Shaw vara redo för 90-minuter igen. Bailly spelade i går med reserverna. Lingard, Tuanzebe och Rojo är inte tillgängliga.

Trolig startelva: De Gea; Wan-Bissaka, Lindelöf, Jones, Shaw; Fred, Matic; James, Pereira, Rashford; Martial

Norwich City
Trots jumbo-platsen i ligan är Norwich vad United inte är, nämligen obesegrade under 2020. Det blev 1-1 mot Crystal Palace på nyårsdagen och i FA-cupen besegrade man Preston med 2-4. I Pukkis frånvaro lär det bli 18-årige Adam Idah som tar finländarens plats. Idah stod för ett hattrick mot Preston så trots Pukkis frånvaro kan Norwich ställa frågor till Lindelöf och co.

Ben Godfrey och Ralf Fahrmann missar också matchen. Grant Hanley har varit ett frågetecken men verkar vara redo för spel.

Trolig startelva: Krul; Aarons, Zimmermann, Hanley, Byram; Tettey, Vrancic; Buendia, McLean, Cantwell; Idah

Tankar
Ingenting annat än tre poäng är acceptabelt. Vi lämnar det så.

Var?: Old Trafford
När?: 16:00, lördag 11 januari
Vad?: Premier league, omgång 22
TV: Viasat Sport Premium och Viaplay

Victor Enberg2020-01-11 10:27:03
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham