Lagbanner
Inför: Manchester United – Nottingham Forest
Kan United ta tre pinnar i Premier League omstarten när Lingards Nottingham Forest gästar?

Inför: Manchester United – Nottingham Forest

Efter avancemang I ligacupen och julfirande ställs United mot Nottingham Forest som är tillbaka i Premier League efter en 23 års lång väntan. För United gäller det att hänga med i toppen och ta vara på poängtappen av topp fyra konkurrenterna.

Manchester United
United städade av Burnley med en hyfsad komfortabel 2–0 vinst i ligacupen och blev lottade att möta Charlton Athletic i kvartsfinal. United lär vilja fortsätta på vinnartåget och hänga på i topp fyra kampen, särskilt när Tottenham tappade poäng borta mot Brentford. I de senaste fem Premier League matcherna har United vunnit tre, två oavgjorda och en förlust borta på Villa Park. Matchen imorgon blir den första mot Nottingham Forest i Premier League sen 8–1 vinsten i 1999.

En spelare som verkar att ha fortsatt sin fina form från VM är Marcus Rashford. Anfallaren gjorde tre mål i turneringen och stod för ett fantastiskt solomål mot Burnley och är lagets främsta målskytt i år med fyra gjorda. En spelare som också var med i målprotokollet senast var Christian Eriksen, som har gjort flest assist i United med fyra gjorda.

På skadelistan är Axel Tuanzebe fortfarande borta och Diogo Dalot är fortsatt tveksam till spel. Harry Maguire är tveksam för spel då han återhämtar sig efter att ha varit sjuk och Jadon Sancho är inte redo för spel än. Lisandro Martinez och Raphael Varane är båda inte tillgängliga då de behöver återhämta sig från VM-finalen.

Min startelva (4-2-3-1): De gea – Wan-Bissaka, Lindelöf, Casemiro, Shaw– Fred, Eriksen – Antony, Fernandes, Rashford – Martial

Motivering:
Uniteds skadelista är betonat med försvarsspelare och det är begränsat med alternativ. I Burnley matchen fick Casemiro spela mittback och Aaron Wan-Bissaka gjorde sin första match för säsongen. Däremot stod båda för bra prestationer och bör får fortsatt förtroende på sina positioner. Casemiro var lugn som mittback och Wan-Bissaka stod för en assist  och 70 bra genomförda minuter. Shaw kommer in för Malacia då han är mer tongivande i spelet. Med Casemiro som mittback, kommer Fred in på mittfältet för att bidra med sitt presspel även om det finns brister i passningsspelet. Den enda ändringen i anfallet är att ta in Antony för Garnacho. Argentinaren står för många bra aktioner i sitt spel men var slarvig i de sista momenten senast mot Burnley. Hans kravbild har höjts med tanke på prestationerna han har gjort i årets säsong. Jag tror det är därför bra att ta in Antony för att rotera truppen, då det blir spel igen på nyårsafton. Martial bidrar med extremt mycket i spelet och är given. 

Nottingham Forest
Det klassiska engelska laget från östra midlands återvände till högsta ligan inför årets säsong efter de åkte ner 1998/99 säsongen. Deras sommarfönster var omtalat då laget värvade in totalt 22 spelare, där en av dessa var Jesse Lingard. Nottingham Forest tog även in Dean Henderson på ett säsongslån.

Säsongen för Nottingham har varit skakig och de befinner sig i nuläget i en nedflyttningskamp. Men formen har förbättrats då man har två vinster i de senaste fem Premier League matcherna. Likt United avslutade man på bästa sätt inför uppehållet, med en 1–0 vinst mot Crystal Palace. Det blev även avancemang i ligacupen efter i 4–1 vinsten mot Blackburn Rovers. Även om formkruvan verkar vara på väg upp finns det jobb för Steve Cooper att göra, då laget har bara tagit två poäng på sju bortamatcher

På skadelistan är Steve Cooper utan Serger Aurier, Morgan Gibbs-White, Omar Richards, Giulian Biancone, Cheikou Kouyate och Moussa Niakhate. Dean Henderson är inte heller tillgänglig för spel då han inte får spela mot sin klubb.

Trolig startelva (4-3-3): Hennessey – Williams, Worall, Boly, Toffolo – Yates, Mangala, Colback – Johnson, Awonoyi, Lingard

Tre snackisar inför matchen

1. Rashfords formkurva
Marcus Rashford har verkligen kommit i gång i årets säsong och har verkligen hittat sin form igen. En stor anledning bakom detta är anställningen av Benni McCarthy som huvudsakligen har kommit in för att fokusera på anfallsspel och positionering. Rashford är mer noggrann i sina avslut och skjuter med precision i stället för kraft. Han har även fått in ett nickspel, vilket han bevisade mot West Ham hemma. Solomålet senast mot Burnley är allt som man uppskattar med Rashford, då han uppvisar sin teknik, fart och avslutsförmåga. Jag tror att Rashford kommer ha en bärande roll i Uniteds anfall i andra delen av säsongen om United ska vinna någon trofé.

2. Casemiro fortsatt mittback?
Det är oklart om Harry Maguire kommer att spela imorgon. Men ifall han utgår är det betryggande att man har Casemiro i truppen. Att brassen spelar mittback är inte heller något nytt, då han gjorde det ibland i Real Madrid. Med hans spelintelligens kan han spela på de flesta delarna på plan. Han har samtidigt fysiken också att klara av att spela som mittback i Premier League. Jag tycker han ska vara på mittfältet men om det blir kris imorgon, så sitter man lugnt i båten.

3. Kommande spelschema
United fick under hela hösten nästan enbart möta lag från den övre halvan i tabellen. Alla matcher i Premier League är svåra men spelschemat ser lite lättare ut på pappret i alla fall. United får därför en stor chans att ta sig in i topp fyra då man är på fyra poäng ifrån fjärde plats med två matcher till godo. Det blir ett intensivt spelschema med ligacupen och FA-cupen inbakat i ett redan fullt Premier League schema. Kanske United är i topp fyra innan nyår eller kommer Holmgren skrika sin patenterade ”Släkten är värst” när Lingard avgör i 86:e minuten för Forest?

Tips: 2 - 0 (Rashford, Martial)
Arena, datum och matchstart: Old Trafford, 27/12, 21.00
Turnering: Premier League
Stream: Viasat premium & Viaplay

Vad tror ni inför matchen? Kan United förvalta sin chans att närma sig topp fyra? Skriv era åsikter i kommentarsfältet.

GGMU

TV: Höjdpunkter från Casemiros höst i Manchester United

Eric Länje2022-12-26 17:37:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham