Lagbanner
Inför: Manchester United - PSG

Inför: Manchester United - PSG

På onsdag är det så dags för omgång fem i gruppspelet i Champions League när inga mindre än PSG gästar Old Trafford. United har på något vänster lyckats vinna lagens två senaste möten, och det på bortaplan. Således borde detta vara en enkel uppgift men så är givetvis inte fallet. VI har en intensiv match att vänta mellan två lag som båda vill ha samtliga poäng med sig.

Manchester United
United kommer till spel med vind i seglet. Den magiska vändningen som gav 3-2 borta igår mot Southampton blev fjärde raka segern för Ole-Gunnar Solskjaers mannar. I Champions League har det sett bra ut och inför mötet med PSG leder man gruppen på nio poäng med två omgångar kvar att spela. Nu handlar det om att säkra avancemang och gå för gruppseger.

Överlag har Solskjaer en trupp som under hösten blivit bättre, sakta men säkert. Han har roterat och ställt upp olika formationer. Och någonstans börjar det forma sig. På bortaplan och med möjligheten att ställa om och kontra har det fungerat exceptionellt medan det mot lättare motstånd sett något trögare ut.

Ett stabilt försvarspel, en hårt arbetande Fred och en nästan överpresterande Bruno Fernandes har varit nycklar för senaste tidens segertåg. Och nu senast visade sig kanske ytterligare en som vi kanske inte räknat med, nämligen Edison Cavani. Det blir onekligen svårt att hålla den nya 7:an utanför startelvan och frågan är hur tränad och redo han är för många minuters speltid.

Saknas till matchen gör Paul Pogba, Phil Jones och Luke Shaw, medan vi har frågetecken kring Victor Lindelöf, Eric Bailly, Jessie Lingard, Scott McTominay, David De Gea, Antohny Martial och Aaron Wan-Bisakka.

Med detta är det svårt att förutspå en startelva. Intressant blir huruvida Dean Henderson får fortsatt förtroende eller inte. David De Gea har åter släppt in billiga mål och gick dessutom ut skadad sist. Kanske detta blir en verklig chans för den lovande engelsmannen. Donny Van de beek har två raka matcher från start och lär få fortsätta. Holländaren visar upp många fina egenskaper och känns giftig både defensivt som offensivt. Axel Tuanzebe fick som bekant chansen senast lagen möttes och frågan är om hans snabbhet bör prioriteras.

Möjlig startelva (4-4-2): Henderson - Wan-Bissaka, Maguire, Lindelöf, Telles - Fred, Matic, Van de Beek, Fernandes - Rashford, Martial

PSG
Om hemmalagets form är gryende är det värre för fransmännen som kommer från både oavgjort och förlust i ligan. Dock toppar dom ändå tabellen i Ligue 1. Senast i europaspelet lyckades man besegra RB Leipzig och ligger placerat i gruppen på samma poäng som tyskarna. PSG behöver alltså vinna. Och de lär dessutom vara rejält revanschsugna efter två raka förluster mot United.

Den unga italienaren Moise Keane har börjat göra endel mål och kan bli något extra att ha koll på. Annars är som vanligt trion Kylian Mbappe, Angel Di Maria och Neymar där att se upp för.

Skadade och ej tillgängliga är Juan Bernat, Julian Draxler, Thilo Kehrer samt Marquinhos.

Tankar
Givetvis en rolig match att se fram emot då dels två stora lag möts men också då det står mycket på spel. PSG måste som sagt vinna och kommer kriga för sin revansch. United å andra sidan ser chansen i att fortsätta vinna och bygga form och säkra avancemang redan innan sista omgången. 

Sett till matchen kommer PSG inte hålla igen och kan United bara hålla tätt bakåt kan det öppna upp för ypperliga lägen till omställningar. Martial behöver komma igång och hade gärna fått spring in både ett och två mål. Cavani går mot sin gamla klubb, och frågan är om det blir spel från start eller som inhoppare.

En seger här vore nästan för bra för att vara sant. Och det är fullt möjligt.

Tips: 2-0 (Fernandes och Rashford)

Var? Old Trafford
När? 2/12 - 21.00
Vad? Champions League - gruppspel
Tv? Viasat sport premium

Joel Åkerberg2020-11-30 18:45:49
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham