Lagbanner
Inför: Manchester United – Sheffield United
Kan Bruno leda Man United till tre poäng?

Inför: Manchester United – Sheffield United

Tabelljumbon kommer på besök till Old Trafford. En match med två lag som har två tuffa säsonger fast befinner sig på helt olika platser i tabellen. Detta är en match som Man United bara ska vinna trots den svaga formen i ligaspelet.

Manchester United
United tog sig vidare till ännu en FA-cupfinal på ett bisarrt sätt. Slarvar bort en tremålsledning, räddas av VAR på en tveksam offside och vinner sen på straffar. Manchester City väntar i finalen som spelas lite över en månad framåt. Trots resultatet kändes det som början av slutet på ten Hags tid som tränare för United.

Vinsten mot Coventry var Uniteds första sedan den 17 april när Amad avgjorde sent mot Liverpool i FA-cup kvartsfinalen. Sedan dess har United bara tagit tre poäng i Premier League. Spelmässigt har det blivit en försämring där United fortsätter att tillåta massa skott. Man känner sig som en trasig skivspelare när beskriver Uniteds matcher. En dålig prestation som flera gånger ha räddats av en individuell prestation. Den som har sett till att United inte har gått poänglösa är Bruno Fernandes som har gjort fem mål i de senaste fem matcherna.

Skadesituationen har inte blivit bättre för Erik ten Hag efter semifinalen. Marcus Rashford och Scott McTominay lämnade båda Wembley med skadekänningar. På skadelistan sen innan är fortfarande Shaw, Lindelöf, Varane, Evans, Martínez, Kambwala och Malacia fortfarande ute. Bruno Fernandes och Alejandro Garnacho både ska ha mindre skadebekymmer och kommer högst troligast att starta imorgon.  

Min startelva (4-2-3-1): Onana – Wan-Bissaka, Maguire, Casemiro, Dalot – Mainoo, Mount– Garnacho, Fernandes, Diallo – Højlund

Motivering:
Det saknas såklart spelpjäser på mittbackspositionen. Men det ska finnas tillräckligt bra material för att vinna över Sheffield United. Casemiro tvingas som mot Coventry att kliva ner och bilda ett mittbackspar med Maguire. Med McTominay otillgänglig får Mount kliva in på det centrala mittfältet tillsammans med Mainoo. Det känns riskabelt att spela med Garnacho och Fernandes då det hade varit hemskt att tappa dem resten av säsongen. Men alternativen är för svaga och därför måste de spela. Den förändring i startelvan som jag hoppas sker imorgon är att Amad kliver in. Med Rashford ute så tycker jag att ivorianen bör starta. Det har han gjort sig förtjänt och vi återkommer till ivorianen senare i artikeln.

Sheffield United
Tabelljumbon har haft en tung säsong i sin återkomst till högsta serien. Paul Heckingbottom fick leda laget framtill en 5-0 förlust mot Burnley i december. Chris Wilder återvände till klubben som han ledde i fem år. Klubben har också varit i blåsväder utanför planen där man har brutit mot det finansiella regelverket och kommer inledda nästa säsong i EFL med ett tvåpoängsavdrag.

Sheffield Uniteds senaste vinst kom i november mot Wolves. Oliver Norwood avgjorde med en straff sent in på förlängningen. Annars har det varit en rad tunga förluster där 8-0 mot Newcastle och 5-0 mot Burnley står ut. Mot Manchester United på Bramall Lane stod ”the blades” emot bra tills Diogo Dalot smällde till utanför straffområdet i andra halvlek.  

Wilder delar samma bekymmer som ten Hag då Sheffield United har en lång skadelista. Chris Basham och John Egan har varit borta sen i höstas. Max Lowe, Rhys Norrington-Davies och George Baldock är alla också otillgängliga. Rhian Brewster, Tom Davies och Daniel Jebbison är tillbaka i träning men kommer inte vara med i matchtruppen.

Trolig startelva (4-2-3-1): Grbic – Bogle, Ahmedhodzic, Trusty, Osborn – Souza, Arblaster – McAtee, Hamer, Brereton Diaz – McBurnie

Tre snackisar inför matchen

1. En match som bara ska vinnas
Sir Jim Ratcliffe sprang London Maraton innan semifinalen mot Coventry. Han sprang maratonet på en väldigt respektabel tid på fyra timmar, 30 minuter och 52 sekunder. Man ska också ta med sig att Sir Ratcliffe är 71 år, vilket gör det ännu mer imponerande. Men det mest utmanade under söndagen skulle vara att befinna sig på läktaren för att se United krampaktigt ta sig vidare till ten Hags tredje final som Unitedtränare. En final som kommer vara den sista livlina för nederländerna.

Jag vet inte vad man ska förvänta sig längre av detta lag. Söndagen kändes som en ny lågpunkt trots resultatet. Blickar vi inför morgonkvällen så är allt annat än tre poäng mot Sheffield United en skandal. Erik ten Hag bristande taktik har lett till den nuvarande situationen. En förlust mot Sheffield United hade varit som försöka släcka branden med napalm. Det kommer antagligen inte att bli en välgenomförd match men tre poäng är det minsta man kan begära i stunden. 

2. Erik ten Hags matchcoaching
Uniteds kollapser under andra halvlekar har blivit numera en rutin som man enkelt kan följa. United har en komfortabel ledning och ten Hag väljer att byta ut några av sina mest tongivande spelare som exempelvis Garnacho eller Mainoo sent in i halvleken. Matchbilden ändras från att vara relativt tam till ett fullskaligt kaos. Motståndarlaget bygger upp ett tryck och gör sedan mål i tilläggstid.

Om jag skulle beskriva ten Hags matchcoaching med ett ord så är det förvirrat. Med den nuvarande skadesituationen känns det som ten hag tvångsmässigt byter ut sina nyckelspelare för att inte förvärra skadekrisen. Wilder kan utnyttja förvirringen till Sheffields fördel då han vet att det kommer finnas lägen att skada Man United sent in i andra halvlek.

3. Amad borde få chansen
Ivorianen har fått två inhopp efter sitt mål mot Liverpool. Jag tycker det är konstigt varför ten Hag inte ger honom chansen från start med tanke på Marcus Rashfords form. Som flera av mina medskribenter tycker så är det dags att låta Amad starta. Med engelsmannen skadad så är det ett perfekt tillfälle. Amads löpkapacitet och vilja att skapa offensivt är två saker som har saknats på vänsterkanten under hela säsongen.

Det som jag gillar mest med Amad är hans kreativitet med avsluten. Det bästa exemplet är hans första mål för klubben mot AC Milan i Europa League. Amad stod för ett tekniskt nummer när han med bakhuvudet nickar in boll slagen av Fernandes. Det svåra med målet är farten som allt sker och hur snabbt Amad läser av situationen. Det känns som han har det lilla extra som kan ge United tre poäng på kontot. 

Tips: 1– 0, Fernandes
Arena, datum och matchstart: Old Trafford, 24/4, 21:00
Turnering: Premier League, omgång 29
Stream: Viasat Premium, Viaplay

Vad tror ni om matchen imorgon? Kan United lösa tre pinnar trots den svaga formen och bör Amad starta? Skriv era tankar nedan. 

GGMU
 

Eric Länje2024-04-23 21:30:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham