Lagbanner
Inför: Manchester United – Southampton

Inför: Manchester United – Southampton

I jakten på en Champions League plats ställs nu Manchester United mot ett klurigt Southampton. Sydkustlaget leds av Danny Ings som kämpar om skytteligan. Efter att flera resultat har gått i Manchester Uniteds fördel har matchen en enorm betydelse, då en vinst kan ta laget upp till en värdefull topp fyra placering.

Manchester United
 
Det har hänt mycket sedan första mötet i höstas på St. Mary´s. Manchester United fick nöja sig med ett kryss efter Jannik Vestergaarad vann en nickduell mot Lindelöf och det blev tydligt att en offensiv storspelare behövdes. Bruno har definitivt varit den spelaren och gav effekt direkt. Portugisen gjorde sin debut i februari mot Wolves och Manchester United har förblivit obesegrade sedan dess. 
 
17 raka i nuläget och första laget i Premier Leagues historia att vinna fyra raka matcher med tre mål. En stor faktor till den fina formen är trion mellan Bruno, Pogba och Greenwood som bidrar till en sprudlande offensiv som kan göra mål på flera olika sätt. Greenwood har tagit en ny nivå sedan omstarten och har totalt 16 gjorda mål. 
 
Det som har varit problematiskt för Manchester United de senaste fyra matcherna har varit defensiven, som har visat sig vara misstagsbenäget. Det kan visa sig vara kostsamt mot en spelare som Danny Ings, som har ett öga för mål. I de senaste sex mötena har Manchester United bara vunnit två, en statistik som Solskjaer säkerligen vill förbättra. 
 
På skadefronten är Phil Jones och Axel Tuanzebe fortfarande skadade och otillgängliga för spel. Förutom det ska truppen vara frisk och Ole Gunnar Solskjaer kommer förmodligen fortsätta med samma startelva som han har valt de senaste fyra matcherna.
 
Trolig startelva: De Gea, Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Shaw, Matic, Pogba, Rashford, Bruno, Greenwood, Martial

 
Southampton
 
Manchester United kommer till denna match som favoriter men laget från sydkusten ska inte underskattas. Bara för två omgångar sen vann man hemma mot det blåa laget från Manchester när Che Adams gjorde sitt första mål för klubben. Southampton befinner sig även i ett bättre läge nu än i höstas, då man förödmjukades på hemmaplan av Leicester i 9-0 förlusten. Men Ralph Hassenhuttl har lyckats att vända på skeppet och efter tre raka matcher utan förlust är man matematiskt säkra att stanna i högsta ligan. 
 
Southampton i år kretsar kring Danny Ings oväntade målfyllda säsong. I nuläget har Ings 19 gjorda mål, tre bakom Vardy som leder med 22 gjorda. Ett mål till sätter Ings i en speciell liga, då han blir Southamptons tredje spelare i historien att nå 20 mål på en säsong.
 
Historiskt har Southampton haft det extremt svårt mot Manchester United. De har har förlorat flest matcher (26) mot just Manchester United och släppt in flest mål (82) än något annat lag i Premier League historia. Dock har man visat sig vara ett problematiskt lag för Manchester United de senaste säsongerna. 
 
På skadefronten är Jannik Vestergaard tveksam till spel på måndag. Trion Moussa Djenepo, Sofiane Boufal och Yan Valery är förmodligen borta resten av säsongen enligt Hassenhutl
 
Trolig startelva: McCarthy, Walker-Peters, Stephens, Bednarek, Bertrand, Armstrong, Ward Prowse, Romeu, Redmond, Ings, Long
 
 
Tankar:
Med Chelseas förlust mot Sheffield United kan Manchester United ta en enorm seger i kampen om Champions League. I den nuvarande formen borde man kunna lösa Southampton komfortabelt men allt beror på hur man hanterar matchen från start. Dock har Saints haft några skrällar och brukar alltid skapa problem för storlagen. Skulle Southampton vara på hugget direkt från start och Manchester United fortsätter med sitt oroväckande mönster med slöa starter kan det bli en jobbig kväll. Trots att det finns mer att begära av defensiven, så har Manchester Uniteds offensiv varit felfri och bara öst in mål och gör fotboll från den röda delen av Manchester attraktiv att se på igen. 
 
Med tanke på att båda lagen tenderar att vara spelsugna lär det bli en målfylld kväll på Old Trafford. Förväntade målskyttar tror jag blir Greenwood som sänker dit två baljor och sen blir det givetvis ännu en straff som Bruno sätter.
 
Tipsar: 3 – 1.
  
När: Avspark: 21.00, 13/7
Var: Old Trafford, Manchester
Hur: Viasat sport premium eller viaplay
 
 

Eric Länje2020-07-12 16:55:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham