Lagbanner
Inför: Manchester United – Southampton
Kommer de Gea hålla nollan mot Southampton?

Inför: Manchester United – Southampton

Southampton gör den långa resan från sydkusten när de gästar OId Trafford. Men Man United lär inte vilja göra besöket långvarigt då Erik ten Hag vill bygga på vinsten mot Real Betis och fortsätta sin förlustfria svit på hemmaplan.

Manchester United
Man United tog sig tillbaka på vinnarspåret efter att man besegrade Real Betis 4 -1 och förlängde sin segersvit hemma på Old Trafford. Vinsten visade en reaktion som Ten Hag nog ville ha efter den smärtsamma förlusten på Merseyside. Med en tremålsmarginal blir returmötet förhoppningvis inte en dramatisk drabbning.

Att United på något sätt skulle befinna sig i en titelstrid, är helt obefogat i stunden, då man är 14 poäng upp till Arsenal på första platsen. Men topp fyra börjar att se alltmer säkert ut nu då Tottenham är fortfarande fyra poäng bakom United, trots en match tillgodo. I Premier League handlar resten av säsongen om att säkerställa topp fyra och sen utöver det ska United försöka vinna ”silverware” i FA-cupen och Europa League.

Ett mål av Marcus Rashford är numera förväntat, då han har gjort 25 stycken hittills i årets säsong. Något som man också kan ta förgivet är att Man United inte förlorar på hemmaplan, då man har 20 raka utan förlust och man har gjort minst två mål i 15 av dessa matcher. Förhoppningsvis blir det 21 raka utan förlust efter söndag.

På skadesituationen så har Martial varit med i träning och ska snart vara tillbaka. Christian Eriksen ska enligt Ten Hag vara tillbaka innan slutet av säsongen. 

Min startelva (4-2-3-1): de Gea – Wan Bissaka, Martinez, Varane, Malacia ­– Casemiro, Fred ­– Pellistri, Fernandes, Rashford – Weghorst

Motivering:
En av mina orosmoment ifall United ska konkurrera i Europa League och FA-cupen är själva djupet på vår trupp. Vi kommer att behöva rotera och en match hemma mot Southampton tycker jag vi måste göra det. De Gea får fortsätta vara i mål, trots en väldigt blek insats senast. Jag tycker att de Geas begränsningar börjar att bli allt mer tydligare och Ten Hag kommer att stå för ett dilemma till sommaren över vad han ska göra med spanjoren. Men med tanke på vad vi har för alternativ, så få de Gea vara kvar. Wan-Bissaka och Malacia kommer in för rotation i truppen, samt att jag tycker särskilt att Wan-Bissaka har varit bättre än Dalot efter VM. Han har tagit vara på sin chans och är det bättre alternativet i nuläget. Casemiro och Fred är våra motorer som håller skeppet levande, vi har inte råd att byta ut dem. I anfallet vill jag få in Pellistri. Man kan göra ett argument varför Garnacho borde favoritseras, men varje gång uruguayanen har kommit in har han imponerat och varit involverat i ett mål. Mer Pellistri till folket, Ten Hag!

Southampton
Laget från sydkusten har minst sagt haft en turbulent säsong. Ralph Hassenhuttl fick lämna som tränare och ersattes av Ruben Selles. Den spanska tränaren har varit med om allt från att vinna borta på Stamford Bridge till att förlora mot Grimsby Town hemma i FA-cupen. Men senaste tog Saints en viktig seger mot Leicester förra helgen, vilket tog dem upp till 19:e plats, men enbart på grund av målskillnad.

Men det är inte helt kört för Southampton som bara har en pinne upp till Leeds precis ovanför strecket och tre poäng till Leicester City. Man har lyckats att vinna borta mot storlagen i Premier League och 12 av deras 21 poäng har kommit just på bortaplan. Det beror främst på James Ward-Prowse. Han är bara ett frisparksmål ifrån David Beckham på första platsen, som leder med 18 gjorda. Det kan bli nästan poetiskt för Ward-Prowse att tangera Beckhams rekord mot Man United på bortaplan. Peppar, peppar, ta i trä!

På skadelistan kommer mittfältare Carlos Alcaraz genomföra ett fitness-test innan söndagen. Ytterbackarna Juan Larios och Tino Livramento är båda borta ett längre tag.

Trolig startelva (3-5-2): Bazunu ­– Maitland-Niles, Bella-Kotchap, Bednarek, Walker-Peters – Ward-Prowse, Lavia; Walcott, Alcaraz – Sulemana; Adams

Tre snackisar inför matchen

1. Hur ska man hantera James Ward-Prowse?
Southampton har inte sprutat in mål men har ett unikt vapen framåt med James Ward-Prowse. Förutom att vara specialist på frisparkar är han även helt avgörande för Saints hela anfall. Han hittar Adams eller Sulemana när de drar iväg på sina löpningar. Kan man minimera Ward-Prowse inflytande i matchen, så kommer man vinna mycket på det. Fred kanske kommer att få en roll där han ska utnyttna sin bästa kvalité, löpa som en galning! Pressa honom ifrån farliga positioner på planen. Men det viktigaste är att inte ta onödiga frisparkar, för där kommer det att smälla till. 


2. Mer Pellistri till folket!
Jag nämnde det redan innan angående Uniteds startelva. Men är det inte dags att man få se mer av Pellistri i United? Han har alltid gett en positiv effekt på planen med sin energi och vilja att alltid spela bollen framåt. Ibland ser bollen tillochmed ut att vara fastlimmad på honom när han väl sätter fart. Jag tycker Garnacho gör en riktigt bra säsong och Antony har visat sig vara viktig för Ten Hag. Men Ten Hag måste rotera och finns det inte ett bättre tillfälle för Pellistri att starta en match? 


3. De Gea behöver göra en bra match
Spanjoren har varit så viktig för oss i så många år. Men han börjar att bli ett alltmer orosmoment i vårt försvar. Kommer inte ut när han ska, boxar iväg bollar han ska plocka och skickar bollar rakt ut till motståndarna. Han har varit matchavgörande i flera matcher i år, men jag tror med tanke på förra helgen så behöver han hålla nollan, men framförallt ha en bra prestation för att få tillbaka självförtroende. De Geas vara eller icke vara är en diskussion vi få ta efter säsongen, men i nuläget behövs en klassisk ”Dave Saves” prestation. Det blir man alltid glad av.

Tips: 2 – 0 (Rashford, Pellistri)
Arena, datum och matchstart: Old Trafford, 12/3, 15.00
Turnering: Premier League
Stream: Viasat premium & Viaplay

GGMU

TV: Det bästa från Marcus Rashfords säsong

 

Eric Länje2023-03-11 16:45:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham