Lagbanner
Inför: Manchester United vs Istanbul Basaksehir

Inför: Manchester United vs Istanbul Basaksehir

Efter en mindre övertygande seger mot West Bromwich i lördags är Champions League fotboll tillbaka. Manchester United leder gruppen i nuläget på målskillnad, men föll senast mot Basaksehir efter en horribel defensiv prestation. En vinst imorgon är säkert betryggande för Ole Gunnar Solskjaer, som har andramötena mot Leipzig och PSG kvar.

Manchester United
 
Det blev en vinst senast mot West Bromwich Albion men spelet var långt ifrån att kunna sägas vara övertygande. Bruno vann matchen med ännu ett straffmål och det enda spelaren att göra mål i öppet spel i Premier League på Old Trafford är Donny Van De Beek. Manchester United har varit mer framgångsrika i Champions League dock. Trots förlusten borta i Turkiet befinner man sig på första plats i gruppen efter två riktigt bra prestationer mot Leipzig och PSG. Viktigt att uppmärksamma att man är lika med poäng till Leipzig men leder på grund av målskillnad.  
 
Främsta målskytten i Champions League för Manchester United i år är Marcus Rashford med fyra mål, bland annat ett hattrick mot Leipzig. Henderson har inte bekräftas att starta men Solskjaer har visat stort förtroende för akademin spelaren, så det är troligt att engelsmannen kommer att spela för att vila De Gea inför Southampton. 
 
På skadelistan är Luke Shaw och Phil Jones fortfarande skadade. Jesse Lingard är fortfarande självisolerad efter att ha varit i kontakt med en covid-19 positiv i sin omgivning. Paul Pogba är tveksam inför spel och ett beslut tas imorgon om han kan spela.  
 
Förväntad startelva: Henderson, Wan-Bissaka, Tuanzebe, Maguire, Telles, McTominay, Fred, Van De Beek, Fernandes, Rashford, Cavani


Istanbul Basaksehir
 
Basaksehir tog verkligen vara på ett frukantsvärt dåligt försvarsspel av Manchester United senast. Efter sin historiska första vinst nånsin i Champions League ligger Basaksehir fortfarande sist i gruppen, men har samma poäng som PSG på tredje platsen. Matchen kommer bli den första gången de möter Manchetser United på engelsk mark, men de har varit på de brittiska öarna förr. Senast var det mot Burnley i Europa League kvalet i 2018-19 säsongen, då man förlorade 1-0 mot Sean Dyches mannar. 
 
I ligan förlorade man senast 3-2 mot Besiktas och befinner sig på sjätte plats i nuläget. Hittills har Basaksehir tagit 13 poäng på nio spelade matcher, men vann sin första Super Lig titel förra året och gör även sitt första framträdande i gruppspelet av Champions League. 
 
På skadelistan är både Junior Caicara och Enzo Crivelli skadade. Före detta Premier League anfallaren Demba Ba förväntas starta som ensam anfallare igen och i försvaret hittar man före detta Liverpool försvararen Martin Skrtel. På högerbacken kommer Old Trafford återvändaren Rafael starta, en spelare som är extremt uppskattad av Manchester United supportar.
 
Förväntad startelva: Babacan, Rafael, Skrtel, Epureanu, Bolingoli-Mbombo, Topal, Visca, Ozcan, Kahveci, Turuc, Ba
 

Mina tankar
Det är bara vinst som gäller imorgon för Manchester United. Spelet i år har inte varit övertygande, trots vissa fina prestationer. Basaksehir kommer förmodligen sitta lågt och gå på kontringsspelet. Det funkade senast för dem, så det finns ingen anledning att gå bort från ett vinnande koncept. Jag kommer att tjata i all oändlighet om att starta Van De Beek. Den spelförståelsen och teknik han består har man inte råd med att ha på bänken. Älskar Mata men Van De Beek är en nivå högre. Det som kommer bli avgörande imorgon är bolltempot och ta vara på chanserna. Jag tror att vi kommer få det svårt att skapa chanser och tror att Cavani kan vara ett bra drag. Han har visat sig vara mer klinisk i avsluten jämfört med Martial och även mer fysisk i duellspelet. Att se Uruguayanen från start imorgon hade inte förvånat mig. 
 
För att hålla det simpelt. Vinst imorgon och vi har skapat lite andrum inför två väldigt svåra matcher. Förlust imorgon och resten av gruppspelet kommer vara en ångestfylld saga. Svårare än så är det inte. 
 
 
Slutresultat: 2 – 0 
Målskyttar: Cavani och Bruno
 
Var: Old Trafford, Manchester 
När: 24/11,  kl. 21.00
Hur: Viasat sport ultra eller Viaplay

GGMU

Eric Länje2020-11-23 18:14:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham