Lagbanner
Inför: Manchester United vs Tottenham Hotspurs

Inför: Manchester United vs Tottenham Hotspurs

I den sista matchen innan ännu ett landslagsuppehåll återvänder José Mourinho till Old Trafford med sitt Tottenham. En svårspelad match för Manchester United som vann två raka mot Brighton. Formen i Premier League har inte varit övertygande för båda lagen och Tottenham lär bli säsongens svåraste motstånd hittills

Manchester United
 
Två raka mot Brighton i respektive Premier League och ligacupen. Senast i Premier League blev Bruno Fernandes matchhjälte när man fick en straffspark i tilläggsminuterna. Brighton spelade verkligen ut Manchester United och träffade målramen fem gånger. I ligacup-matchen mot Brighton var det utklassning med en 3-0 vinst, där Donny Van De Beek briljerade igen. 
 
Manchester United har i de senaste 35 mötena vunnit 22, förlorat sex och spelat lika sju. Det senaste mötet var i juni och slutade 1-1. David De Gea och Harry Maguire båda gjorde grova misstag när Steven Bergwijn gav Tottenham ledningen och sen givetvis satte Fernandes dit en straff i andra halvlek. I de senaste tre matcherna i alla tävlingar har man gjort nio mål, men det finns mer att begära både offensivt och defensivt.  
 
Inga nya spelare står uppskrivna på skadelistan förutom Axel Tuanzebe och Phil Jones som fortfarande är skadade. Tuanzebe har närmat sig en comeback men Jones skadesituation är oklar. 
 
 
Trolig startelva: De Gea, Wan-Bissaka, Maguire, Lindelöf, Shaw, Matic, Pogba, Greenwood, Fernandes, Rashford, Martial
 
 
Tottenham Hotspurs
 
Om Manchester United var på rätt sida med att få en straff i sista minuten var Tottenham verkligen på fel sida av det mot Newcastle. Ett kontroversiellt beslut där Eric Dier döms för en hands efter att VAR ingrep. I ligacupen slog man ut rivalerna Chelsea på straffläggning och vann 7-2 mot Maccabi Haifa i kvalet för Europa League. 
 
Tottenhams form kan ses vara på väg uppåt men det finns fortfarande många frågetecken. Man har bara hållit en nolla på de senaste sju matcherna, vilket inte är vanligt under ett lag lett av Mourinho. Portugisen har kritiserat Solskjaer i media flera gånger och hade älskat att få vinna över Manchester United. Men Mourinho som tränare har inte vunnit de senaste sex matcherna mot klubbar han har tränat innan. En siffra Mourinho tänker ändra på. 
 
På skadelistan finns återvändaren Gareth Bale, som inte är redo för sin debut än. Heung-Min Son skadade sig mot Newcastle men Mourinho har vägrat utesluta honom från att spela. Giovani Lo Celso är också tveksam då han gick av i halvtid mot Maccabi Haifa men kommer att starta om han är frisk. 
 
 
Trolig startelva: Lloris, Doherty, Sanchez, Dier, Davies, Hojberg, Winks, Alli, Bergwijn, Kane, Moura
 

 
Mina tankar
 
Båda lagen har haft det svårt med formen i ligan och är desperata att gå in i landslagsuppehållet med en bra känsla. Tottenham matcherna blir alltid jämna då i de senaste 16 har båda lagen vunnit sex matcher var och spelat lika fyra. Personligen vill jag se Van De Beek i startelvan då bolltempot höjs och han gör hela tiden löpningar som öppnar upp för andra. Kan man verkligen ha en spelare av den kalibern på bänken? Tyvärr tror jag att det kommer att ske och Solskjaer kommer ha elvan som tog honom till Champions League förra året. Det som talar för Manchester United är att man tenderar att göra bra prestationer mot de större lagen i ligan där man kan utnyttja kontringsspelet och skapar problem med den fartfyllda trion med Martial, Rashford och Greenwood. Det som man önskar att se mer av Manchester United är en struktur i uppbyggnadsspelet och försvaret. Under Solskjaer har man förlitat sig på individuell skicklighet och kontringsspel, vilket funkar i toppmatcherna. Över en hel säsong behövs det en grund om Manchester United ska hamna på en topp fyra placering igen. 
 
GGMU
 
Slutresultat: 2-1. Rashford, Bruno, Kane
 
Vad: Premier League
Var: Old Trafford, Manchester
När: Söndag 4/10, 17.30
Hur: Viasat Sport Premium, Viaplay
 

Eric Länje2020-10-03 11:28:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham