Lagbanner
Old Trafford, 2020-11-21 21:00

Manchester U - WBA

Inför: Manchester United – West Bromwich

Inför: Manchester United – West Bromwich

Efter ett av alla oändliga landslagsuppehåll är Premier League tillbaka igen. Manchester United är tillbaka på Old Trafford och nu ska väl äntligen den första trepoängaren på hemmaplan komma. Den ska komma, den behöver komma.

Sen Sir Alex tackade för sig har United haft oerhört svårt mot West Brom på hemmaplan. Tre gånger har gästerna åkt tillbaka till Birmingham med alla tre poäng, en gång med ett kryss och bara en gång har United fått med sig segern. Men då var då och nu är nu, detta ska United vinna, eller hur.
 
Manchester United
 
United har som sagt ett bedrövligt facit på Old Trafford i ligan denna säsongen, en oavgjord och tre förluster. Visst det har varit matcher mot Spurs, Arsenal och Chelsea bland annat men ett sådant facit duger inte. Efter förlusten mot Arsenal och kraschen mot Basaksehir vaknade United till och vann mot Everton på Goodison Park med 3-1 och har lite luft under vingarna igen. Det var en väl genomförd match, Bruno gjorde två mål och Cavani kom in och gjorde sitt första för klubben. Att det var trötta spelare mot slutet av matchen efter den korta vilotiden sedan hemkomsten från Turkiet syntes tydligt, och status på spelarna nu är lite svår att bedöma när de varit ute och farit med sina landslag över hela världen.
 
Det tuffa matchandet har också resulterat i en del skador. Luke Shaw blir borta några veckor till, Lindelöf linkade av Sveriges match mot Frankrike efter problem med ryggen och Rashford har en skada han återhämtar sig från och fick tacka nej till spel med England.
Alex Telles, som bara gjort en match för United sedan han kom från Porto har varit iväg med det Brasilianska landslaget efter att ha återhämtat sig från Covid-19. Rapporter har kommit om att han testats positivt igen, sen nya rapporter om att testet var negativt. Han verkar alltså vara tillgänglig för spel, vilket blir extra viktigt nu när Shaw är skadad.
 
En annan spelare det skrivits mycket om är Mason Greenwood. Han slog igenom med dunder och brak förra säsongen, men denna började med att han skickades hem från landslaget och sen har han varit in och ut ur laget. Nu rapporteras det om att hans attityd på träningar inte är där den borde, något som förnekas av United. Det finns så mycket fotboll i Greenwood och man vill bara ha tillbaka honom i det slag han var förra säsongen.
 
Maguire gjorde mål för England, Dan James för Wales, Cavani för Uruguay (och blev utvisad i nästa match), van de Beek för Nederländerna och McTominay var med och sköt Skottland till EM, så nog finns det spelare som visat upp fin form senaste tiden. Solskjaer får nu fundera på hur han får in van de Beek i laget, om Pogba platsar och när Cavani ska få första starten. Oavsett har United ett lag som ska slå West Brom.
 
Tänkbar startelva: De Gea – Wan-Bissaka, Tuanzebe, Maguire, Telles – Fred, Pogba – Mata, Fernandes, Rashford – Martial
 
West Bromwich
 
Slaven Bilic tog West Brom upp från Championship förra säsongen men väl i Premier League har det inte blivit någon succéstart. Efter åtta matcher står man kvar på noll segrar och bara tre inspelade poäng, och bara ett gjort mål på de fem senaste matcherna. Att man ligger på artonde plats är nog inte så många förvånade över, West Brom är väl ett av lagen de flesta tippat kommer åka ur, men formen ser oroväckande ut och avsaknaden av mål skrämmer inget motstånd. Visserligen gjorde man två mot Everton och tre mot Chelsea, men sen har det som sagt varit blött krut. I sista matchen innan landslagsuppehållet lyckades man dock hålla Spurs i schack ända till 88 minuten när Harry Kane satte segermålet.
 
Förra säsongen blev Charlie Austin och Hal Robson-Kanu bästa målskyttar med tio mål var. Austin har inte fått spela något i ligan denna säsong och Robson-Kanu har opererat sin arm och missat ett gäng matcher men är nu på väg tillbaka. Istället är det Callum Robinson som varit main man längst fram men har testats positivt för Covid-19. Det har även Branislav Ivanovic och Matheus Pereira gjort. Återstår att se om de blir tillgängliga för spel i helgen. Så som världen ser ut nu med pandemin kan förutsättningarna förändras från dag till dag, vilket gör det svårt att spekulera kring vilka spelare som kan spela och vilka som måste isoleras.
 
Största nyförvärvet, åtminstone pengamässigt, är anfallaren Karlan Grant som kom från Huddersfield och gjorde sitt första mål för klubben i 1-1 matchen mot Brighton i oktober. Mest namnkunnigt är annars Branislav Ivanovic, som vi alla känner från hans tid i Chelsea, som hämtades in från Zenit för att ge PL-rutin och hålla fortet i de bakre leden. Längst bak har vi en Manchester United-bekant, Sam Johnston. Målvakten kom till Uniteds akademi och blev kvar i nästan tio år utan att göra en enda a-lagsmatch. Istället blev det ett helt gäng utlåningar innan han skrev på permanent för West Brom 2018.
 
Läget ser tufft ut för Bilic gäng, men de får helt enkelt ta med sig West Broms starka historia från Old Trafford och hoppas att spelarna som missat senaste matcherna är tillbaka och redo för spel.
 
Tänkbar startelva: Johnston – Furlong, O’Shea, Bartley, Ajayi, Townsend – Gallagher, Livermore, Krovinovic – Grant, Robinson  
 
Mina tankar
 
Två lag som inte börjat speciellt bra i ligan. West Brom befinner väl sig ungefär där man kan förvänta, även om formen är oroväckande svag. Manchester United ligger bara på 14 plats och har som sagt inte vunnit på hemmaplan än. Det är ju ett facit som inte är godkänt. Nu är det dags att börja slå in på ett vinnande spår, det har varit alldeles för mycket upp och ner. Några fantastiska höjder men också en del dalar så djupa att man tappar andan. Men då slår Ole Gunnar till och vi får ny luft igen. Nu är det väl dags att få lite momentum.
 
Matchen mot Everton senast såg ganska bra ut och flera spelare gjorde bra insatser. Frågan är hur Ole Gunnar väljer att formera laget nu, speciellt eftersom det är en viktig match i CL nästa vecka också. Känslan är att vi har en ganska bra bredd, oavsett om spelare som Pogba, Cavani och van de Beek startar eller sitter på bänken kan vi ställa ett slagkraftigt lag på banan. Kan tänka mig att Pogba får chansen nu, och han måste nog ta den - att uttala sig om olika saker när han är iväg med landslaget men sen inte ta chansen när han får spela i United håller inte i längden. Sen är jag väldigt spänd på att se Alex Telles och hans vänsterfot.
 
Jag skulle bli väldigt förvånad om detta inte är en match där United tar tag i taktpinnen och försöker visa var skåpet ska stå. Nu finns det så klart inga enkla matcher i Premier League, men detta är en match som United ska kunna styra och vinna ganska komfortabelt när man jämför trupper. Är det en match United måste vinna? Alltså måste och måste, men det är en match som behöver vinnas om vi med någon trovärdighet ska kunna säga att vi vill utmana om topp fyra.
 
Tips: 3-1 (Fernandes, Martial, Greenwood)
 
Vad: Premier League
Var: Old Trafford, Manchester
När: Lördag 21/11, 21.00
Hur: Viasat Sport Premium, Viaplay

Pontus Berg Nilssonpontusbn@hotmail.com@pontusbn2020-11-19 21:00:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham