Lagbanner
2020-07-22 19:00

Manchester U - West Ham

Inför: Manchester United - West Ham

Inför: Manchester United - West Ham

Vi befinner oss i slutspurten av den märkliga säsongen 19/20 och jakten på en biljett till nästa års Champions League fortsätter. Efter ett bottennapp senast mot Chelsea i FA-cupen tar vi (seger?)tåget tillbaka till Manchester för årets sista hemmamatch, den mot West Ham.

Manchester United
1-3 senast mot Chelsea, ett litet gupp på vägen? Vi får hoppas på det. Även om Ole ville lufta truppen senast fick vi se minst 35 minuter på Pogba, Martial och Fernandes där den sistnämnde spelade + 90 minuter vilket såklart inte är optimalt i detta täta schema då mönstret är tydligt, utan pigga ben på Pogba och Fernandes så har Manchester United väldigt svårt att vinna matcher. 

Dags att blicka framåt, i skrivande stund ligger Manchester United på plats fem med endast en poäng upp till tredjeplatsen. Vägen till Champions League är glasklar, två vinster på två matcher, det räcker. 

Vi adderar Eric Bailly till skadelistan efter en läskig huvudskada med hjärnskakning som följd. Luke Shaw verkar vara osäker efter sin fot/ankelskada, mer info borde komma imorgon. 

Trolig startelva: De Gea - Wan-Bissaka, VNL, Maguire, Fosu-Mensah - Matic, Pogba - Greenwood, Fernandes, Rashford - Martial

West Ham 
West Ham kommer till spel med en formkurva som pekar uppåt efter två raka vinster och en glödhet Michail Antonio som gjort 5 mål på dessa två matcher. I övrigt har det varit en tung säsong, West Ham huserar på plats 16 i tabellen vilket måste vara en besvikelse, dock i och med kvällens resultat så har man säkrat kontraktet även nästa år i Premier League.
Det till trots kommer man nog absolut vilja ge Manchester United en rejäl utmaning, inte minst David Moyes av uppenbara anledningar. 

På skadelistan hittar vi endast Robert Snodgrass och Ryan Fredericks, där både dessa borde vara tillbaka inom en snar framtid men förblir osäkra inför morgondagen.

Trolig startelva: Fabianski - Johnson, Diop, Ogbonna, Cresswell - Rice, Soucek - Bowen, Noble, Fornals - Antonio

Tankar
Kommer vi greja det och ta oss till Champions League? Ja, jag tror det. Förutsättningarna är glasklara, vinna två matcher i rad. Är det att begära för mycket? Nej. 
Vi borde få se årets mest självklara startelva imorgon. Absolut ingen av spelarna som startade mot Chelsea som inte brukar starta visade några som helst tecken på att förtjäna en startplats, nog om det. 

Under morgondagen vill jag se en mycket stabilare defensiv, den har sett bedrövlig ut vid flertalet situationer i de senaste matcherna. Kan man minimera misstagen i defensiven samtidigt som Fernandes och Pogba är på spelhumör ser jag inte hur vi inte ska vinna matchen imorgon. 
Mot Champions League och mer miljoner från Adidas.

Tips: 3-1 (Rashford, Martial, Fernandes)

Var? Old Trafford
När? 22/7 19:00
Vad? Näst sista matchen i Premier League 19/20
TV? Viasat Sport premium, extra och Viaplay.

 

Edvin Johansson2020-07-21 23:50:21
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham