Lagbanner
2020-06-27 18:30

Norwich - Manchester U

Inför: Norwich City – Manchester United

Inför: Norwich City – Manchester United

Då var det dags att ta upp FA-cupspel igen, och Manchester United åker till Norwich och Carrow Road för att spela kvartsfinal. Lagen har fått väldigt olika resultat efter återuppstarten, och finns i olika ändar av PL-tabellen, så det ska bara kunna sluta på ett sätt. Eller?

Två gånger har lagen mötts under säsongen, en gång i Norwich och en gång i Manchester. Men oavsett vart matchen har spelats så har Manchester United gått därifrån med tre trygga poäng. I november blev det 3-1 seger på Carrow Road efter mål av McTominay, Martial och Rashford. I januari gjorde Rashford två, Martial ett och Greenwood satte punkt för matchen med sitt 4-0 mål. Så favoritskapet kan bara placeras på ett lag här, de röda från Manchester.
 
Manchester United
 
United har tagit vid den fina form man visade upp innan uppehållet och kryssade mot Tottenham innan Sheffield United ganska enkelt avfärdades med 3-0 på Old Trafford.
Paul Pogba är tillbaka och det med besked, inhoppet mot Spurs var imponerande och han forsatte visa upp samma spel mot Sheffield. Dessutom fick vi se honom spela tillsammans med Bruno Fernandes, som fortsätter visa sin betydelse för laget.
Marcus Rashford är tillbaka och bidrar direkt med poäng, samtidigt som Anthony Martial verkligen hittat målformen och gjorde tre senast. Två riktiga målskyttsmål dessutom.
Nu för tiden verkar United ju kunna lösa upp lägre stående försvar och vi kan verkligen se en utveckling från början av säsongen där det mer var omställningar i hög fart som var melodin.
 
På skadelistan hittar vi bara Phil Jones och Axel Tuanzebe. Tråkigt att Tuanzebe gått skadad så mycket under säsongen, och i en sådan här match hade han säkert fått 90 minuter annars. I övrigt har Ole Gunnar en stark trupp att förfoga över och mönstra, och det kanske inte blir så mycket spel för flera av ovan nämnda spelare. Troligt är väl att det blir en hel del rotation nu när matcherna kommer så tätt, kanske största delarna av elvan byts ut från senaste matchen till och med. Topp fyra är fortfarande inom räckhåll i ligan och en viktig match mot Brighton väntar på tisdag, men en titel skulle ju smaka gott. Oavsett hur laget formeras är detta en match som United ska kunna vinna relativt komfortabelt.
 
Min elva: Romero – Dalot, Bailly, Maguire, Williams – Fred, McTominay, Andreas – Mata, Ighalo, James
 
Norwich City
 
Om United fått en fin start efter uppehållet är det tvärt om för Norwich. Först blev det 3-0 förlust mot Southampton och sedan en 1-0 förlust mot Everton. Det gör att man fortsatt parkerar sist i ligan med sex poäng upp till säker mark. Inte alls omöjligt att nå om man lyckas få med sig några resultat, speciellt när de andra lagen där nere inte samlar in en massa poäng för tillfället. Men nog ser det svårt ut för kanariefåglarna.
I FA-cupen har man ändå imponerat och tagit sig till kvartsfinal genom tre bortasegrar. Först blev det 4-2 vinst mot Preston, sedan 2-1 mot Burnley och senast straffavgörande mot Tottenham. Nu är det hemmaplan, och spel på Wembley inte allt för långt borta.
 
Anfallaren Adam Idah säger inför lördagens match att FA-cupen är lika viktig som överlevnad i Premier League. Och det är ju en fullt förståelig inställning från spelarna, men frågan är om Daniel Farke väljer att prioritera cupen eller om han luftar en del spelare för att kunna mönstra starkast möjliga lag på onsdag mot Arsenal i ligan.
På skadelistan hittar vi viktiga Grant Hanley, dessutom Christoph Zimmerman, Sam Byram och Josip Drmic. Norwich har inte ligans bredaste trupp, och när matcherna nu kommer tätt är känslan att vissa matcher kommer behöva prioriteras i större utsträckning än andra. Rimligtvis bör ligan prioriteras högre när möjligheten fortfarande finns för att hänga kvar.
 
Elvan senast: Krul – Aarons, Godfrey, Klose, Lewis – McLean, Tettey – Rupp, Duda, Hernandez - Drmic
 
Tankar
 
Att vi får se rejäl rotation från båda lagen känns fullt rimligt och logiskt för mig. Norwich har inte samma möjligheter att ställa lika slagkraftigt lag på plan som United, men kanske att vi får se några av de unga spelarna som fått så mycket beröm under säsongen. Aarons på högerbacken och Cantwell på en ytterposition. Och höstens succéman Teemu Pukki längst fram.
Oavsett är detta en match United ska kunna ta hand om, och trots stor rotation städa av. Det är väl just vid sådana tillfällen vi får se en skräll, men i detta fall tror jag inte det. Många spelare som är spelsugna och vill visa att de ska få chansen framöver. I de två tidigare mötena lagen emellan har United gjort sju mål och bara släppt in ett, vilket talar sitt tydliga språk om styrkeförhållandena.
Men även om det roteras är detta en match av stor vikt för United, ja för båda lagen så klart. Möjlighet till titel, och titlar är något United alltid ska gå efter oavsett vilken tävling det gäller.
 
Tips: 0-3 (Mata, Ighalo x2)
 
Som sagt tror jag på ett roterat lag, som ändå kommer kunna köra över Norwich. Ighalo gör ju alltid mål i cupspel när han startar, så varför inte att han trycker in två nya mål. Skulle spelet gå i stå finns ju dessutom några dugliga spelare att slänga in som från början får vila på bänken.
 
Carrow Road – 27/6 klockan 18.30
FA-cupen – kvartsfinal
TV – Kanal 9, Eurosport Player

Pontus Berg Nilssonpontusbn@hotmail.com@pontusbn2020-06-26 12:00:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham