Lagbanner
inför: Real Sociedad - Manchester United

inför: Real Sociedad - Manchester United

Då var det dags för spel i Europa och närmare bestämt slutspel i Europa League. Det är 1/16-delsfinal och vi möter spanska Real Sociedad på neutral plan i Turin. Båda lagen har potential att gå långt i turneringen och vi har sannolikt ett intressant dubbelmöte att vänta.

Real Sociedad
Hemmalaget tog sig till slutspel genom sina andraplats i gruppen två poäng bakom Napoli där de båda lagen kryssade i sista omgången. I LaLiga hittar vi Real Sociedad på femteplats med två fräscha vinster i bagaget mot Cadiz CF och nu senast Getafe.

Till mötet med engelsmännen får laget klara sig utan Carlos Fernandez, Angel Moya Miguel, Luca Sangalli och Alex Sola. I hemmalaget hittar vi ingen mindre än Adnan Januzaj som halvt om halvt spelat till sig en ordinarie plats. Januzaj som alltså för ett par år sedan var ung och lovande i Manchester United. Två spelare att hålla ett extra öga på under kvällen är dels vår svenska stjärna Alexander Isak som varit effektiv med sina nio fullträffar på 19 spelade matcher, men också mittfältaren och spanjoren Mikael Oyarzabal som är lagets främsta målskytt.

Manchester United
Manchester United har helt klart kommit av sig från den fina form som december och januari bjöd på och nu vill vi se att laget hittar rätt igen fortast möjligt. Det som har hänt skulle väl egentligen kunna summeras med att vi bakåt varit slarviga och framåt inte tillräckligt effektiva. Spelet är fortfarande skapligt och kan bara våra försvarare höja sig, samtidigt som Bruno Fernandes får kontinuerlig avlastning i offensiven, bör vi kunna får fart på poängskörden. Och varför inte ta tag i det hela i Europaspelet imorgon.

Gruppspelet i Champions League började som bekant bra och vi visade att vi är kapabla att vinna mot de bästa lagen i Europa. Det, tillsammans med våra fina position i ligan, gör att vi bör ses som heta kandidater till att spela hem titeln i Europa League.

Saknas till matchen gör Paul Pogba, Phil Jones, Edinson Cavani och Donny Van de beek. Med det blir vi något begränsade framåt medan det i övrigt kan matchas ett starkt lag. Erik Bailly har varit redo ett tag och lär knipa en plats i försvaret. På mitten kan kan det vara läge att rotera in Nemanja Matic och spela honom lågt bredvid Scott McTominay och bakom Bruno Fernandes. Längst fram kan vi nog vänta oss trion Marcus Rashford, Anthony Martial och Mason Greenwood. Både Juan Mata och Daniel James har hållits utanför elvan ett tag och skulle kunna gå in från start. Helst spanjoren visar alltid hjärta och underpresterar sällan. I målet bör Dean Henderson stå.

Möjlig startelva
Henderson - Wan-Bisakka, Maguire, Baiilly, Shaw - Mctominay, Matic, Fernandes - Rashford , Martial, Greenwood

Tankar
Vår form är för tillfället inget vidare och nu är det hög tid att hitta tillbaka till vinnarspåret. Vi ligger bra till i ligan men har också chansen till en titel både i Europa League och i FA-cupen. En rimlig målsättning utifrån var vi är nu vore att hålla andraplatsen i ligan med Manchester City inte alltför långt borta, men också att under våren få lyfta en pokal. Sen om det är Europa League eller FA-cupen spelar ingen större roll, men truppen hade behövt det. Det hade varit av värde att ta med inför nästa säsong. För att det ska hända måste vi höja oss och då måste fler spelare än Luke Shaw och Bruno Fernandes leverara. 

Tips: 0-2 (Greenwood x 2)

Var? Allianz Stadium
När? 18/2 - 18:55
Vad? Europa League - 1/16-final
TV? Eurosport Player

Joel Åkerberg2021-02-17 17:11:11
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham