Lagbanner
Inför: Sevilla - Manchester United

Inför: Sevilla - Manchester United

Semifinal i Europa League stundar för Manchester United efter att man i förlängning lyckats slå ut FC Köpenhamn i tidigare omgång. Denna gång väntar betydligt svårare motstånd i form av Sevilla som slog ut Wolves i sin kvartsfinal efter ett sent avgörande. Därför krävs det en betydligt bättre insats från United om man vill avancera till final i söndagens match.

Manchester United:
Måndagens match mot Köpenhamn blev betydligt jobbigare för Solskjaer och United än vad man trodde på förhand. Man hade väldigt svårt att få in bollen mot en storspelande Johnsson i Köpenhamns mål men till slut lyckades Fernandes få hål på svensken från elva meter. Trots att man överlag var det bättre laget, hade lika gärna Köpenhamn kunnat få in någon boll och insatsen är nog inget som skrämde Sevilla.
Det var troligtvis många trötta ben efter 120 minuters speltid men nu har man fått nästan en vecka på sig att vila. Solskjaer lär inte göra några stora förändringar men troligtvis kliver Lindelöf och Matic in istället för Bailly och Fred. Även frågan om man skall låta Romero fortsätta stå eller om man sätter i De Gea är lite oviss. Skadade spelare som inte kommer medverka är Shaw, Tuanzebe och Jones. Då det endast är Europa League kvar för United i denna säsong kommer bästa möjliga elva matchas.
Trolig Startelva (4-2-3-1): Romero, Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Williams; Pogba, Matic; Greenwood, Fernandes, Rashford; Martial
 

Sevilla:
Sevilla har gjort en bra säsong med den förre detta Real Madrid tränaren Julien Lopetegui. Man knep fjärdeplatsen och Champions League i ligan efter att ha slutat på samma poäng som Atletico Madrid. Även i Europa League har man imponerat efter att nu slagit ut både Roma och Wolves vilket är betydligt tuffare lag än de United mött hittills. Mot Wolves senast avgjorde Ocampos i minut 88 efter att man haft ett stort spelövertag större delen av matchen.
 Sevilla har i stort sett hela truppen intakt inför semifinalen men Corchia är skadad och Gudelj är tveksam till spel på grund av sjukdom. Utöver dessa spelare är det fritt att välja för Lopetegui och även Sevilla lär inte göra några oväntade förändringar i elvan.
Trolig startelva (4-3-3): Bounou; Navas, Kounde, Carlos, Reguilon; Banega, Jordan, Fernando; Suso, En-Nesyri, Ocampos
 

Mina tankar:
United kliver in i matchen med ett litet favoritskap men mötet är nästan helt öppet. Sevilla spelar med mycket fart och en hög press så det gäller för United att vara med från start för annars kan man straffas hårt. Kollar man på båda lagens trupper har United en fördel men spelare som Banega, Ocampos och Suso kan skada vilket lag som helst. Jag tror nästan att denna match är tuffare än en eventuell final mot Inter (eller Shaktar) så högsta nivå är ett måste för kapten Maguire och hans lag.
Europa League är en turnering som kanske inte har alltför stor betydelse för United som klubb men när man nu har kommit så pass långt hade det vart kul att se laget gå hela vägen vilket inte bara hade inneburit en ny titel men jag tror även det hade gett hela laget en stor boost med självförtroende inför nästa säsong.
 
Tips: 1ps: 1-2 (Greenwood, Martial och Ocampos) Efter en jämn match avgör Martial sent.
 
RheinEnergieStadion, söndag 21:00
Europa League, Semifinal
Kanal 9, TV2 HD
GGMU

 
 

Erik Söderlund2020-08-14 12:19:41
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham