Lagbanner
2023-10-21 21:00

Sheffield U - Manchester U

Inför: Sheffield United - Manchester United
Manchester United reser till Sheffield för ett möte med tabelljumbon. Seger är allt som räknas för The Red Devils i en jakt på att klättra uppåt i tabellen.

Inför: Sheffield United - Manchester United

Efter ett mycket sorgligt landslagsuppehåll där två svenska fotbollssupportrar tragiskt omkom i terrordådet i Bryssel och en tredje skadades, är det nu dags för den europeiska toppfotbollen att återupptas igen. För Manchester Uniteds del innebär det en resa till Sheffield för ett möte med tabelljumbon.

Manchester United:
Ja, var ska man börja. United kommer från en mycket svår period men lyckades med kniven mot strupen vända 0-1 underläge till seger 2-1 mot Brentford i slutminuterna strax innan landslagsuppehållet. Då klev McTominay fram och levererade när ingen annan gjorde det och säkrade segern med två mål i slutsekunderna.

Med en brasklapp för motsatsen tror och hoppas jag att det var den gnistan som behövdes för att få igång maskineriet i ett haltande United och med några spelare åter från skada ser läget mer ljust ut än på mycket länge inför dagens match.
Under fredagens presskonferens inför mötet mot The Blades bekräftade den gode Ten Hag att Casemiro inte kommer till spel efter att ha ådragit sig en mindre skadekänning i Brasiliens möte mot Uruguay tidigare i veckan. Men glädjande nog är den evigt skadeförföljda Raphaël Varane redo för spel liksom den hittills pigga förstärkningen Sergio Reguilon. Sofyan Amrabat missade Marockos båda matcher i veckan men väntas även han vara redo för spel.

Ten Hag uttalade sig även om statusen på Victor Lindelöf, som ju spelade matchen mot Belgien som blev avbruten på grund av terrordådet i Bryssel. Ten Hag lät meddela att Lindelöf är tilltufsad men redo för att spela. 

“Han hanterade det bra och självklart är han utmattad efter den erfarenheten eftersom de sov ingenting den natten… Han var tillbaka i träning igår (torsdag reds. anm.) och hanterade situationen”, sade Ten Hag på presskonferensen om den svenske landslagskaptenen.

Även Kobbie Mainoo, det unga superlöftet, har vi kunnat se vara i full träning på Carrington i veckan, men om han är redo för matchtruppen återstår att se. 
Utöver Casemiro väntas även Amad Diallo vara ett frågetecken. Lisandro Martinez, Tyrell Malacia, Luke Shaw och Aaron Wan-Bissaka är dock alla fortsatt skadade.

Min startelva (4-2-3-1):
André Onana - Diogo Dalot, Victor Lindelöf, Raphaël Varane, Sergio Reguilon - Sofyan Amrabat, Scott McTominay - Alejandro Garnacho, Bruno Fernandes, Marcus Rashford - Rasmus Höjlund

Motivering: 
Sett till truppens status tycker jag att detta är den starkaste startelvan som kan ställas på banan. Utifrån att Mason Mount inte lyckats få det att lossna ser jag hellre Garnacho få chansen från start, som kommit in flera gånger under inledningen av säsongen och gjort fina avtryck i matcherna. Onana behöver stå mellan stolparna för att jobba upp något slags självförtroende. Lika snabbt som det gått att ifrågasätta honom, lika snabbt kan det vända efter några starka ingripanden och ett förstärkt självförtroende. Jag ser inte att det är läge att börja laborera och bänka en som är tänkt att vara förstamålvakt under flera år framöver. Borra ner huvudet och gneta på, det kommer vända.

Rasmus Höjlund är den klart bästa forwarden att tillgå, med den skadeförföljda Martial långt ifrån en Manchester United-startelva. 

Sheffield United: 
The Blades har en riktigt tung period bakom sig och har endast en poäng på de senaste fem matcherna vilket innebär att man huserar på sista plats i tabellen. Huvudtränaren Paul Heckingbottom saknar också lagets två klart bästa defensiva spelare i form av John Egan och Chris Basham som är ute på grund av skador. Även Tom Davies står utanför truppen. Frågetecken är det även kring George Baldock och Ben Osborn som båda kämpar mot klockan, liksom även William Osula, Rhys Norrington-Davies och Max Lowe som alla tre stått över matcher nyligen. Det är med andra ord bråda dagar i ett riktigt skadehärjat Sheffield. 

Trolig startelva (3-5-2):
Wes Foderingham - Anel Ahmedhodzic, Auston Trusty, Jack Robinson - Jayden Bogle, Gustavo Hamer, Vinicius Souza, Oliver Norwood, Luke Thomas - Ollie McBurnie, Cameron Archer

Tre snackisar inför matchen:

1. Gnistan måste få laget att vända trenden
Efter den högst oväntade men till synes helt otroliga vändingen mot Brentford ställer sig nu många frågan om detta är läget på säsongen då gnistan har tänts som ska vara drivmedel nog till att vända den usla säsongsinledningen. Jag hoppas och tror att Ten Hag fått iordning på laget och kunnat bygga vidare på just det. Alla a-lagsspelare behöver spela med samma tro som Scott McTominay då han är det ledande beviset på att allt är möjligt. Nu måste gnistan omvandlas till eld i alla spelares inre. 

2. Det är inte läge att byta ut Onana.
Jag är en av dem som säger nej till det. Orsaken, liksom jag motiverade ovan, är att jag inte tycker det är läge just nu. Ibland måste man våga satsa högt för att vinna. Den som inte vet vilken höjd Onana besitter har antingen för lite kunskap eller så har den spelaren flugit under radarn. Han kommer vara lagets förstakeeper i flera säsonger framöver och det behöver satsas. Minns De Geas inledning som var svajig och vad det sedermera blommade ut till. 

3. Alejandro Garnacho ska vara i startelvan!
Vi är nog många som förälskat oss i det argentinsk/spanska yrvädret på kanten. Förra säsongen tog han en given plats i truppen och har varit lysande de gånger vi fått se honom i säsongsinledningen även i år. Men vad hände? Varför bänkas han trots alla problem i det offensiva spelet med både Sancho, Antony och Greenwood ur spel? Det är dags för Ten Hag att satsa på diamanten har har tillgång till. Jag vill se honom i startelvan därför att det är där han hör hemma för stunden.

Tips: 0-4 (Höjlundx2, Rashford, Bruno)


Arena, datum och matchstart: Bramall Lane - 21/10 kl 21.00
Turnering: Premier League, Omgång 9
Stream: Viaplay

GGMU

TV: McTominay frälser United mot Brentford
 

 

Johan Åkesson@aakessonjohan2023-10-21 10:27:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham