Lagbanner
Inför: Sheffield United vs Manchester United

Inför: Sheffield United vs Manchester United

Manchester United beger sig till Bramall Lane för att ta an tabelljumbon Sheffield United. Efter en horribel start på säsongen finns en enorm möjlighet att klättra i tabellen då både Chelsea och Manchester City tappade poäng i tisdags. Vid en vinst hamnar Manchester United på en femte plats med en match mindre spelad. Det största bekymret för Solskjaer är det återkommande problemet med att inte ta vara på chanserna som dyker upp.

Manchester United

Senast mot Manchester City blev det 90 minuter av defensivt jabbande mot varandra. Ingen av sidorna gick för det och på hemmaformen är det fortfarande knackigt. Bortaformen däremot är bäst i ligan. Hittills har man tagit 20 poäng i ligan och 15 av dessa är på bortaplan. En vinst på torsdag kväll betyder att Manchester United blir det fjärde laget i engelsk fotbollshistoria att vinna tio raka bortamatcher i ligaspel. Dock säger inte bortavinsterna hela historien. I alla fem spelade bortamatcherna har man släppt in första målet men alltid åkt hem med tre poäng. Hur detta sker hela tiden är oklart, kanske är Solskjaers taktik att alltid lita på Fergie time?

Totalt sätt har man vunnit 12 raka borta matcher, då senaste bortaförlusten i ligan var 2-0 borta mot Liverpool. Största anledningen till detta är ju såklart Bruno Fernandes som fortsätter att konstant producera. Börjar kännas repeterande att skriva om portugisen men samtidigt håller han en sån enorm nivå. I enbart ligan har han varit involverad i 26 mål på 25 spelade matcher. 


På skadefronten har Edison Cavani gjort framsteg i sin rehab men är inte redo än. Rojo spelade med reservlaget men slog upp sin skada igen. Phil Jones är fortfarande skadad men kan vara hel till januari. Martial kom in från bänken mot Manchester City och kommer förmodligen starta. 


Förväntad startelva: De Gea; Wan-Bissaka, Maguire, Lindelöf, Telles, Fred, Pogba, Greenwood, Fernandes, Rashford, Martial


Sheffield United

Laget från södra Yorkshire har verkligen drabbats av det man kallar på öarna ”second-year syndrome”. Wilder har inte fått igång sina mannar sedan omstarten förra säsongen, vilket syns i tabellen. På 12 spelade matcher har man bara ett poäng som togs när man kryssade mot Fulham. Deras start på säsongen är en av de värsta i engelsk fotbollshistoria. De enda som har varit på samma nivå är motståndarna Manchester United i 1930-31 säsongen, med en poäng på tolv matcher. Det finns många orsaker till varför Sheffield United befinner sig på sista plats och en av dessa är tappet av Dean Henderson, som ironiskt nog kommer på besök till Sheffield. Henderson spelade en stor roll under sin tid på lån. Han var med i uppflyttningen från Championship och med sina prestationer i Premier League för the blades, kämpar han om en ordinarie plats för det engelska landslaget. 

De andra lagen i nerflyttningen har börjat att få med sig positiva resultat. En förlust på torsdag skulle inte enbart betyda det är 8 poäng upp till Burnley. Men även att Sheffield United har förlorat fyra raka hemmamatcher. Senast man gjorde det var i April 1965. 

På skadelistan finns Jack O´Connell som är borta över en längre tid. Kean Bryan är också inte tillgänglig för spel och Oli McBurnie är tveksam efter en axelskada han fick mot Southampton


Förväntad startelva: Ramsdale, Basham, Egab, Stevens, Baldock, Berge, Ampadu, Fleck, Lowe, Mousset, Burke 

Mina tankar

Många kommer säkert ihåg förra årets möte på Bramall Lane. Efter att hamnat i underläge med två mål, låg tre Manchester produkter bakom en comeback. Dock så fick Oli McBurnie in en kvittering sent i övertid. Förutsättningarna till denna match är inte densamma då Sheffield verkligen tog Premier League med storm förra säsongen. Detta är bara en match som ska vinnas, dock har jag bara en dålig magkänsla. Vi får ofta chanser att säkra upp ett avancemang eller klättra i tabellen men misslyckas på något sätt. 

Solskjaer måste verkligen sätta taktiken imorgon. En stor del i detta är laguttagningen, vilket varierar kraftigt. Jag hoppas verkligen att han inte väljer två sittande imorgon och att han istället kör offensivt med spelare som kan luckra upp vad som kommer att vara ett lågt sittande Sheffield United. Matchen har en enorm betydelse och jag tycker inte att man ska undervärdera Sheffield United. Wilder är en bra tränare trots resultaten och har oroat flera lag. Sander Berge är en lurig spelare som har en enorm roll i Sheffield. Är han på humör och vi sover kan vadsomhelst hända. Inget annat än vinst imorgon är acceptabelt. Dags att visa att man har pannben och kan ta vinster när man behöver dem. 

Slutresultat: 0-2
Målskyttar: Rashford, Bruno


Var: Bramall Lane, Sheffield
När: 21.00
Hur: Viasat sport premium eller Viaplay


GGMU

Eric Länje2020-12-16 19:08:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham