Lagbanner
2020-06-19 21:15

Tottenham - Manchester U

Inför Tottenham Hotspur - Manchester United
POGBACK?

Inför Tottenham Hotspur - Manchester United

ÄNTLIGEN – Premier League är tillbaka efter ett närmast sinnessjukt långt uppehåll. Det är ett tillsynes välmående Manchester United som reser till London för att på självaste Midsommarafton försöka städa av Mourinho’s Tottenham och potentiellt utöka gapet i tabellen till ointagliga(?) sju poäng.

Det råder en febril diskussion om vilka lag som ”tjänat” på Corona-uppehållet. Topplagen? Bottenlagen? De lag med flest skador när säsongen avbröts? I Manchester Uniteds fall kan man se det från två perspektiv – formen och skadesituationen. Efter en skakig säsongsinledning fick Ole ordning på laget och spelet från och med överkörningen av Tranmere i FA-Cupen den 26 januari. Sedan dess har United hela 11 raka matcher utan förlust i alla tävlingar. En stor del av orsaken är naturligtvis Bruno Fernandes succéinledning. Ur den aspekten hade de flesta gärna sett att säsongen rullat på. On the other hand, med både Paul Pogba och Marcus Rashford på skadelistan var många tveksamma till att United skulle orka slåss på flera fronter och därmed riskera att missa CL nästa säsong. Med andra ord kanske det inte var så dumt med ett uppehåll ändå?   
 
Manchester United

Skadeläget har uppnått en historisk ljus nivå – frågan är när United senast hade så få skador? Truppen är i stort sett fräsch i och med de tunga pjäserna Pogba och Rashfords återkomst. Enda frågetecknet behöver knappt nämnas, eller var det någon som hade gissat någon annan än Phil ”glasfoten” Jones? Engelsmannen tycks vara ständigt otursförföljd eller ska vi kanske ensas om att hans kropp inte klarar av att spela på toppnivå?
Konkurrenssituationen är med nämnda kanoners intåg naturligtvis knivskarp och Ole har verkligen angenäma problem med laguttagningen.
Solskjaer har under säsongen laborerat mellan flera system. Mot topplagen har han valt ”trygga” 3-4-1-2 i syfte att stänga ner ytan mellan mittfält och backlinje för att sedan ställa om blixtsnabbt och försöka såra högt stående försvar. Mot lite sämre motstånd har norrmannen varierat mellan 4-2-3-1 och 4-3-3 med varierande resultat,
Med en hårdnande konkurrens på mittfältet lutar det åt att Ole väljer 4-2-3-1 för att ge plats åt både Pogba och Fernandes. Även om Pogba inte har spelat en riktig match sedan 1–1-matchen mot Arsenal 28 september så känns det osannolikt att fransmannen lämnas utanför startelvan, trots möjligheten att genomföra fem byten.  
I backlinjen känns tre av fyra platser gjutna med fördel Lindelöf i kampen med Bailly om vem som startar bredvid kapten Maguire.

Trolig startelva (4-2-3-1): De Gea – Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Shaw – McTominay, Fred – Pogba, Fernandes, Martial – Rashford
 

Tottenham:
Årets ligasäsong har varit en enda lång bergochdalbana för Spurs. Fjolårets CL-finalist har haft förtvivlat svårt att hitta en jämnhet i spelet oavsett vem som suttit vid rodret. Efter Mourinho’s inledande smekmånad när man vann med tennissiffror i ett gäng matcher har man sakta men säkert tappat riktningen. Med en vinst på de sista sju matcherna innan säsongen avbröts och dessutom flera tunga skador på nyckelspelare känns det som årets understatement att Spurslägret välkomnade ett uppehåll.
Frånvaroläget ser således gynnsamt ut för Mourinho & Co med endast unge Tanganga ryggskadad och Dele Ali avstängd efter att ha ”Corona-hatat” på twitter.  

Trolig startelva (4-3-2-1): Lloris – Aurier, Alderweireld, Vertonghen, Sessegnon – Dier, Fernandes, Ndombele – Bergwijn, Son – Kane  
 

Tankar:
Med flera nyckelspelare tillbaka känns dagens Unitedtrupp som den mest slagkraftiga sedan Sir Alex dagar. För första gången någonsin kan vi alltså få se Pogba och Fernandes på plan samtidigt. Tårta på tårta säger en del, personligen är jag övertygad om att det snarare innebär dubbla problem för motståndarna. Skulle spelet hacka har Ole - i och med de nya bytesreglerna - gott om alternativ på bänken.
Matchbilden känns mer oviss än någonsin – i normalfall tar Tottenham tag i matchbilden på hemmaplan och United väljer att inta lägre positioner för att satsa på omställningar. Men någonting säger mig att vi får se ett betydligt offensivare Manchester United redan från start. Skulle det resultera i ett tidigt ledningsmål tror jag att vi kan notera Uniteds tredje raka ligaseger mot Tottenham.     

Tips: 1–3 Martial 2 och Rashford 1
 
Tottenham Hotspur Stadium, 19/6 kl 21:15
Premier League omgång 30
TV: V Sport Premium, Viaplay
 
GGMU

Mikael Martinsson2020-06-17 21:55:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham