Lagbanner
Inför: Tottenham Hotspur - Manchester United

Inför: Tottenham Hotspur - Manchester United

Efter katastrofen i Sevilla och den spelmässigt tveksamma tillställningen mot Brighton i FA-Cupsemifinalen är vi tillslut tillbaka i Premier League. Motståndet står ett skakigt Spurs för och Manchester United letar med ljus och lykta efter en målskytt.

Manchester United
Efter debaclet i Sevilla räddades ändå en del av hedern i och med en säkrad finalplats på Wembley mot "the noisy neighbours". Att det skall krävas straffläggning efter 0-0 mot Brighton må vara hänt. En vinst är en vinst är en vinst.

Bortsett från backlinjen så kan Man Utd mönstra ett någorlunda ordinarie lag där flera efterlängtade spelare har kommit tillbaka. Frågan är hur dagsformen är på dessa herrar. Firma Casemiro/Eriksen har inte givit ett lika tryggt intryck som tidigare och Rashfords hysteriska målform tycks ha nått vägs ände. Vad Martial sysslar med orkar jag knappt ens bry mig om längre – karln är ju skörare än Mormors kaffeservis från 1923.

Desto trevligare att se den andra Antony numera. Ett visst självförtroende verkar ha smygit sig tillbaka i Brassen som kan bli ett välkommet tillskott nu när säsongen ska rundas av.

Frågetecken runt Brunos tillgänglighet oroar förstås då Portugisens driv och spelintelligens inte skall underskattas. Garnacho skall ha varit tillbaka i träning ett tag och kanske kan väntas vara tillgänglig på bänken.

Min startelva (4-2-3-1)
De Gea – Wan-Bissaka, Lindelöf, Shaw, Dalot – Casemiro, Eriksen – Antony, Sabitzer, Rashford – Bruno

Motivering:
Om Bruno är fit for fight vill jag se honom som en falsk nia. Weghorst glömde målsinnet i Turkiet och Martial kommer troligen bryta foten om han sparkar lite för hårt på bollen.
Sabitzer tycker jag har gjort sina bästa framträdanden i Brunos roll och med tanke på att det är ett ganska stukat Spurs som väntar så kan Österrikaren glänsa.

I övrigt behövs ingen vidare motivering kan jag tycka. Maguire kan helst hålla sig borta från startelvan och om Garnacho är redo får han gärna komma in sista tjugo.

Tottenham Hotspur
Ett lag i fritt fall? Kanske. Spurs kan räkna in två vinster på sina senaste nio matcher. I dessa matcher kan vi nämna oavgjorda resultat mot Everton och Southampton samt förluster mot Bournemouth och Wolves.

Efter genomklappningen mot Newcastle fick tillfälliga lösningen Stellini lämna plats för nästa räddare i nöden, nämligen Ryan Mason. Man brukar säga att en ny tränare kan komma in och gjuta nytt mod i spelarna, få dem att ge det där lilla extra som kan behövas bara på ren inspiration. Låt oss hoppas att så inte är fallet denna gång.

Värt att nämna är Hugo Lloris bortfall senast. Fransmannen har förvisso inte gjort sin bästa säsong men ersättaren Fraser Fortster har sannerligen inte rosat marknaden han heller.

Det här är kort och gott inte ett Tottenham i harmoni men – ger vi Harry Kane två sekunders andrum så vet alla att Engelsmannen är fullt kapabel till att punktera matchen på egen hand.

Möjlig Startelva:(4-3-3)
Forster-Tanganga, Romero, Dier, Davies – Skipp, Sarr, Höjbjerg – Kulusevski, Kane, Son

Tre snackisar inför matchen:

Håller firma Lindelöf – Shaw?
Efter matchen mot Brighton kunde man faktiskt lägga fram en tes om att Vigge var bäst på planen – utan att bli ansedd som en komplett idiot. Svensken såg sådär lugn och följsam ut som han tidigare har gjort i landslaget. Han är ju cool Vigge, lite vek, men cool!
Bredvid sig har han rivjärnet till allroundback Luke Shaw. På pappret och i teorin borde inte det här paret kunna bilda ett stabilt mittlås. Prove me wrong!

Vem ska göra mål om inte Rash?
Okej. Vi har ju redan slagit fast att vi har två "nummer nio" i truppen som inte är att lita på. Den ena är en Holländsk Ardenner som helst ligger ned när han skall sparka. Den andra är en Fransk kaffeservis gjord av bladporslin som bäst lämpar sig ståendes kvar i skåpet. Rashford behöver helt enkelt kliva fram här och ge oss ett gäng målskyttsmål under upploppet av årets ligasäsong trots sin något sviktande form efter skadan. Det känns även som att vi borde kunna plocka några baljor ur namn som Bruno och Eriksen.

Gör United ett ryck i topp-4?
Vinner vi på Tottenham Hotspur Stadium (jäkla fyndigt namn) så har vi faktiskt skapat en liten lucka ned till femteplatsen. Med ett någorlunda överkomligt spelschema så ser jag faktiskt inte att United missar fjärdeplatsen om vi tar med tre poäng hem från London. Jag jinxar hela säsongen här och säger att Champions League säkras i helgen.

Tips: 0-2 (AntonyX2)
Arena: datum, matchstart: Tottenham Hotspur Stadium, Torsdag 27e April, 21:15
Turnering: Premier League
Stream: Viaplay, V sport Premium

 

Calle Törnebohmstatoilcalle@gmail.com2023-04-26 21:48:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham