Lagbanner
Molineux Stadium, 2021-08-29 17:30

Wolves - Manchester U

Inför: Wolverhampton – Manchester United

Inför: Wolverhampton – Manchester United

Efter ett tungt poängtapp borta borta mot Southampton i den senaste matchen är Manchester United nu ute efter revansch i nästa bortamatch. Denna gång är det Wolves som står på andra sidan, ett lag som brukar vara svårspelat för United.


Manchester United
Manchester United kommer som sagt till matchen mot Wolves efter en mindre bra insats och poängtapp mot ett på pappret sämre Southampton. Laget är hungriga på revansch men om det ska bli tre poäng i matchen mot Wolves behöver insatser höjas några nivåer från den senaste matchen.

En stor snackis efter matchen mot Southampton var Ole Gunnar Solskjaers startelva. Han valde att göra två förändringar gentemot det lag som startade i premiären mot Leeds, ett lag som dessutom fungerade väldigt bra i den matchen. Men ingen av förändringarna innebar att någon av nyförvärven Jadon Sancho eller Raphael Varane fick chansen från start. Istället fick till exempel en ifrågasatt Anthony Martial chansen. En chans som han inte tog tillvara på. Det ska bli väldigt intressant att se hur Solskjaer väljer att formera sitt lag på söndag mot Wolves.

I torsdags nåddes allmänheten av nyheten att Scott Mctominay tvingats till en opperation. Vilket kommer hålla honom borta ett tag. Det har under en tid varit tydligt att Manchester United är i behov av att värva en ny mittfältare och detta behov blev inte mindre efter beskedet om Mctominays operation. I matchen mot Leeds var det Matic och Fred som utgjorde det defensiva mittfältet. Men ingen av dem gjorde en särskilt bra match och det är många fans som skulle vilja se Donny Van De Beek få en chans i startelvan mot Wolves.

Min Startelva ( 4-2-3-1): De Gea – Wan-Bissaka, Varane, Maguire, Shaw – Matic, Van De Beek – Pogba, Fernandes, Sancho – Greenwood

Motivering
Nej Lindelöf har inte varit dålig. Men har man Raphael Varane och Harry Maguire som allternativ så ska man inte envisas med att välja andra konstellationer. Jag förstår varför Varane fick starta på bänken mot Southampton då han enbart hade tillbringat en vecka med laget. Men nu har han fått ytterligare en vecka och enligt mig så borde han få chansen från start mot Wolves.

Mittfältet fungerade inte alls mot Southampton och Fred hade en av sina sämre matcher i en United tröja. Därav väljer jag att peta honom till förmån för Donny Van De Beek.
Vi är många som har ställt oss frågan varför United ens värvade Van De Beek förra sommaren, och det är en väldigt relevant fråga. Han har knappt fått chansen att visa vad han kan. Men i och med Mctominays skada och Freds dåliga prestation sist så är detta ett ypperligt tillfälle att starta honom.

Greenwood fungerade väldigt bra som nia i matchen mot Leeds. Trots detta blev han utflyttad på en kant igen mot Southampton. Nu hoppas vi att Solskjaer har lärt sig av sitt misstag och startar Greenwood längst fram igen mot Wolves. Detta skapar också ett perfekt läge att spela med Jadon Sancho från start till höger. Sancho har fått ett antal veckor att träna med laget nu och han bör vara redo att spela från start.

Under fredagskvällen kom den underbara nyheten att Cristiano Ronaldo är tillbaka i den röda tröjan, efter mycket spekulationer de senaste dagarna. Men det är för tidigt för honom för att vara med i denna matchtruppen men tillslut ska han såklart in i startelvan.

Wolverhampton
Wolverhampton gick in i den nya säsongen med en ny tränare. Bruno Lage hade tagit över klubben efter den populäre tränaren Nuno Espirito Santo. Men säsongen hade kunnat börja bättre än vad den har gjort för ”The Wanderers”. Laget har inlett säsongen med två raka förluster, först mot Leicester och sedan mot Tottenham. Wolves kommer gå in i matchen mot Manchester United med allt att vinna och med viljan att börja plocka poäng i Premier League.

Wolves hade en mellan säsong förra året då man varken hotade bland europa platserna eller riskerade att åka ur. Deras säsong påverkades väldigt mycket av den otäcka huvudskada som drabbade deras målspruta Raul Jimenez. Nu är anfallaren tillbaka och Wolves förhoppning är att han ska hitta tillbaka till den form han visade upp innan skadan. Tillsammans med den snabbe yttern Adama Traore och nyförvärvet Francisco Trincâo har Wolves en farlig anfallstrio som United måste se upp med.

Wolves gick in i Carabao Cups andra runda i veckan där man ställdes mot Nottingham Forest. Matchen slutade 4–0 till Wolves och även om det var ett väntat resultat så var vinsten ändå viktig för Wolves för att bygga på självförtroendet inför helgens match mot Manchester United.

Trolig startelva (3-4-3): Sa – Kilman, Coady, Saiss – Semedo, Dias, Moutinho, Marcal – Trincâo, Jimenez, Traore

Tre snackisar inför matchen

Solskjaers startelva
Det har varit en snackis inför alla Manchester Uniteds matcher denna säsongen. Men Ole Gunnar Solskjaer slutar aldrig att förvåna oss. I Helgens match är det många som förväntar sig en debut från start för Jadon Sancho. Han har haft ett antal veckor med laget nu och bör vara redo.
Att Raphael Varane skulle starta känns 50/50. Som sagt så har inte Lindelöf gjort några dåliga insatser för att skynda på Varanes första start. Om jag har tolkat Solskjaer rätt så kommer vi se Lindelöf och Maguire bilda mittbackspar även i helgen, och man kan inte klandra honom för att välja det alternativet.
Det är många som förväntar sig att Greenwood ska flyttas tillbaka upp som spets i anfallet då Martial inte alls var lyckad i förra matchen. Detta skulle även ge plats åt Sancho ute till höger. Vi får helt enkelt se hur Solksjaer väljer att göra på söndag.

Donny Van De Beek
Den eviga gåtan i Manchester United, Donny Van De Beek. Vi alla vet vad han kan göra på en fotbollsplan och många är vi som är oförstående varför han inte har fått fler chanser i den röda tröjan. Efter den förra matchen och i och med Mctominays skada så borde Van De Beek få chansen nu, även om det kanske inte blir från start. Hans bästa position kanske är den som är ockuperat av en viss Bruno Fernandes. Men varför inte spela dem två tillsammans med en defensivt lagd mittfältare bakom. Van De Beek har en otrolig löpstyrka och en fantastisk fotbollshjärna, detta kombinerat med resten av laget skulle kunna bli hur bra som helst.

Svårspelade Wolves
Även fast United inte har förlorat mot Wolves de senaste mötena lagen emellan så har segrarna suttit långt inne. Matcherna har varit tuffa, som till exempel på Old Trafford förra säsongen då avgörandet kom sent från Marcus Rashford.
Wolves har ett bra lag och om Manchester United ska åka tillbaka till Manchester med alla tre poäng så krävs en väldigt bra insats av hela laget.
Kommer United upp i de nivåer vi vet att laget kan nå så bör United vinna matchen. Men vi vet att spelare som Connor Coady gör allt för att slå just Manchester United och det kommer bli en kamp i 90 minuter.


Var och När: Molineux Stadium, 29/8, 17:30
Turnering: Premier League
Stream: Viaplay

Victor Heed2021-08-28 17:25:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham