Lagbanner
Jadon Sancho klar för Manchester United

Jadon Sancho klar för Manchester United

En två-årslång övergångssaga är äntligen slut. Manchester United och Borussia Dortmund har kommit överens gällande övergången av Jadon Sancho.

Efter fyra raka övergångsfönster fyllda av rykten och budgivningar blev det Manchester United för Sancho. Klubben bekräftade idag på sin hemsida att mittfältaren kommer att bli helt klart efter en läkarundersökning.  

Manchester United kommer att betala omkring 900 miljoner för Sancho. Kontraktet varar till juni 2026 och kan förlängas med ytterligare ett år.

Mittfältaren har ett förflutet i Manchester, fast med de lokala rivalerna. Sancho spelade med Manchester Citys akademi framtill 2017 innan sin flytt till Borussia Dortmund. I Tyskland växte han fram som en av Europas främsta talanger. På 137 matcher gjorde han 50 mål och 64 assist. Engelsmannen har sen 2018/19 säsongen varit på tionde platsen i målinvolveringar i Europa.

Sancho håller på i nuläget att förberedda sig inför kvartsfinalen mot Ukraina. Mittfältaren ska ha en väldigt bra vänskap med anfallaren Marcus Rashford som gav ett litet tecken på sin twitter att Sancho var på väg till Old Trafford.

Eric Länje2021-07-01 16:36:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham