LASK Linzer 0 - 5 Manchester United

0-5 slutar tillsist en match som United äger rakt igenom. Starkt också att kunna presentera fem olika målskyttar. Nu ser det minst sagt bra ut inför returen. LASK gör en skaplig insats fram tills de släpper in tre mål sista tio minuterna.

LASK: Schlager - Ramsebner, Trauner, Ranftl - Reiter, Holland (Haudum 76’), Michorl, Renner - Tetteh (Raguz 61’), Klauss, Frieser (Balic 71’)

Manchester United: Romero - Williams, Bailly, Maguire, Shaw - Fred, MacTominay, Fernandes (Pereira 78’) - James (Chong 71’), Ighalo (Greenwood 85’), Mata

Första halvlek:
Manchester United kommer till spel med en stark elva trots att det görs hela fem ändringar jämfört med senast mot Manchester City. Extra spännande att följa Erik Bailly i mittlåset samt Odion Ighalo på topp.

LASK startar utan Petar Filipovic och Philipp Wiesinger som båda är avstängda.

United tar kommandot direkt och det dröjer inte länge förrän Bruno Fernandes assisterar Fred till en halvchans, men brassen skjuter högt över.

Första 15 minuterna är ganska tråkiga och inga större chanser skapas. Dock håller United i taktpinnen och Fernandes ser som vanligt väldigt spelsugen ut och vill ständigt ha bollen. Erik Bailly visar i en löpduell med Joao Klauss att han är ruskigt snabb.

Någon minut senare tar sig Luke Shaw runt på kanten och via en retur når bollen Juan Mata som så när lyckas göra 0-1. Kort därefter tar Ighalo emot, vänder, och skjuter, och Alexander Schlager i LASK får sträcka ut.

I minut 24 spelar Mata fram Daniel James som avslutar. Och på efterföljande hörna nickar Scott MacTominay tätt utanför. Nu börjar det dra ihop sig.

Då smäller det och 0-1 är ett faktum. Och det är inget dåligt mål. Ighalo får bollen av Fernandes och jonglerar bollen förbi sin försvarare innan han på volley drar upp bollen i vänster kryss. Ett väldigt vackert mål av Nigerianen.

Efter målet får LASK tag i bollen och jobbar sig in i matchen. Dock inga farligheter och 0-1 står sig till paus.

Andra halvlek:
Andra halvlek drar igång och det skymtas självförtroende i bortalaget som kontrollerar matchen. LASK har fortsatt svårt att skapa något och Sergio Romero står sysslolös.

Då, i minut 58, viker James in från sin vänsterkant och placerar in bollen vid första stolpen. Det kändes enkelt och vi har 0-2.

LASK försöker få till förändring genom ett par byten och för Uniteds del kommer Tahith Chong in för James. United fortsätter dock vara det bättre laget och dominerar på alla plan. Fred gör i vanlig ordning ett utomordentligt jobb på mitten och McTominay känns formstark trots få matcher i kroppen.

När det kändes både rimligt och klart med 0-2 skickar Fred en magisk genomskärare som når en fri Mata perfekt i steget. Mata gör inget misstag och rullar tjusigt in 0-3.

Efter 85 spelade minuter gör Mason Greenwood entré och Ighalo kliver av. Och det dröjer inte länge förrän Greenwood ska näta. Chong, som gjort ett piggt inhopp, assisterar, och Greenwood gör 0-4 med hjälp av båda stolparna.

Nu ser LASK-spelarna både tröttna och uppgivna ut och det kan man ju förstå. Och det slutar inte här, för i tredje övertidsminuten drar Pereira, som kommit in för Fernandes, iväg ett skott från långt håll, som Schlager på något vänster lyckas släppa in. Och så var det 0-5.

Slutresultat: 0-5 (0-1)
Målskyttar: Ighalo, James, Mata, Greenwood, Pereira
Bäst i United: Odion Ighalo

Tankar:
0-5 sänder såklart riktigt goda signaler och kvartsfinalplatsen är givetvis klar. Någonstans var det precis detta som önskades; viss rotation men fortsatt hög klass på spelet. Underbart.

Många utropstecken från idag men tycker framförallt Ighalo ska ha beröm då han gör det viktiga 0-1 målet. Fernandes gör igen en strålande insats och ligger bakom det mesta framåt. Bailly fick 90 nya minuter i kroppen och ser ut att vara att räkna med. Och Chong var duktig.

Mycket gott alltså och nu ser vi fram emot söndagens bortamatch mot José Mourinho och Tottenham.