King Power Stadium, 2022-09-01 21:00

Leicester - Manchester U
0 - 1

Leicester 0 - 1 Manchester United

Tredje raka segern är ett faktum efter att Sancho rundade försvaret, inklusive målvakt på King Power Stadium. En jämn kamp resulterade i seger trots hemmalagets försök till kvittering.

Sammanfattning:
Manchester United inledde matchen trevande innan man efter cirka 10-15 minuter tog tag i taktpinnen och började dirigera spelet allt mer. Fram tills dess var det ett avvaktande spel från båda lagen där Unitedförsvaret stod för den största briljansen. Försvarsmässigt så utmanövrerade den nykomponerade defensiven stundtals Leicesteranfallarna med ett bländande ‘’tiki-takaspel’’. Vidare så hade hemmalaget enstaka tillfällen då de stack upp, med en frispark från Dewsbury-Hall som farligaste chans under första halvlek.

Det tog 23 minuter innan klapp-klappspelet satt och Jadon Sancho kunde runda målvakten Ward och sätta 0-1, i ett otroligt vackert anfall. I första halvlek visade Manchester United sakta men säkert att de börja anamma den holländska spelstilen och ten Hags i synnerhet.

Andra halvlek startade och Leicester tog kommando direkt med flertalet farliga anfall som tacksamt nog inte renderade i något mål. Den farligaste chansen var en frispark som De Gea räddade precis intill kryss-ribban. Dave Saves.

Sammanfattningsvis var det en relativt jämn batalj där båda lagen tillskrivs en halvlek var, prestationsmässigt. Segern tar vi dock med oss och jagar fjärde raka mot Arsenal på söndag!

Startelvor:
Manchester United (4-2-3-1):
De Gea - Dalot, Varane, Martinez, Malacia - McTominay, Eriksen - Elanga (Casemiro 59’), Fernandes, Sancho (Ronaldo 68’) - Rashford (Fred 87’)

Leicester (4-1-4-1): Ward - Justin, Ndidi, Evans, Thomas - Soumare - Maddison, Tielemans (Iheanacho 76’), Dewsbury-Hall, Barnes - Vardy (Daka 87’)

Statistik:
Resultat:
0–1
Målskyttar med assist: Jadon Sancho (Rashford)

1. Mittbacksgiganterna
Sedan Ferdinand-Vidic dagar har vi inte sett två lika stabila mittbackar än vad vi gör nu, och det påstår jag efter endast tre matcher ihop. Varane och Martinez kompletterar varandra på ett enastående sätt. Varanes trygghet och placeringsspel i kombination med Martinez snabbhet och tuffa spel kommer med tiden att växa sig mer och mer likt de forna storbackarna i United, inga jämförelser i övrigt. Tiden har sin gång och äntligen kan vi se fram emot en era med två stabila mittbackar som växer och håller hög klass. Så länge Varane är skadefri (!).

2. Ronaldo bör starta
Cristiano Ronaldo fick knappa 20 minuter mot Leicester, visserligen utan att imponera överhuvudtaget. Portugisen bör dock starta före Rashford i dagsläget, förmodligen före Martial framgent också. Han är en målgaranti och kommer också att bidra offensivt över säsongen. Ser vi till de tillgängliga spelarna, så ska naturligtvis de bästa spela och där hör såklart Cristiano Ronaldo hemma.

3. Den nya vänsterbacken
En ny vänsterback har fått Luke Shaw att sätta sig ner en gång för alla. Tyrell Malacia, en spelskicklig, kvick och otroligt teknisk ytterback har anlänt till Old Trafford för att erövra tronen. Jag blir lika tagen varje gång jag ser den unge holländaren spela fotboll, han bär på något nytt och kvickt som bör bevaras och belönas. Mer Malacia, mindre Shaw. Tack!

4. ten Hag får äntligen effekt
Äntligen kan man se ten Hags fotboll skina. Förstå mig rätt, det är inte bländande i alla lägen, men en trygghet framstår som inte skådats på många år. ten Hag behöver således uppbackning, förtroende och mandat att köra över varenda primadonna som någonsin närmar sig a-laget för att vi på något sätt ens ska kunna närma oss toppen. Jag tycker mig se att ett första steg åtminstone är taget. In ten Hag I trust!

5. Ett väl godkänt övergångsfönster
Övergångsfönstret är stängt, och vi kan kamma hem sex nyförvärv. De starkast lysande stjärnorna som plockats in är såklart Casemiro och Antony, sett till kostnad. Jag tycker dock att vi inte får glömma Martinez som börjat otroligt bra i den nya klubben. Övergångsfönstret får ses som väl godkänt, där en mittback, en defensiv mittfältare och en anfallare prioriterats. För att nå betyget Mer än väl godkänd behöver minst en-två defensiva mittfältare plockas in framöver, samt en-två mittbackar att rotera med och en forward. Det kommer, sakta men säkert.