Lagbanner
Loan Watch - December
Pereira har det svårt i Italien

Loan Watch - December

Endast några dagar återstår innan vi tar farväl av ett år som de lär skrivas om i många decennium framöver. En pandemi har skakat om både fotbollen och världen i sin helhet och förväntningarna på nästa år är inte skyhöga. Men fotbollen har trots allt rullat på ett tag nu och det är dags för årets sista Loan Watch.

Joel Pererira (Huddersfield Town): 1 match, 0 hållna nollor/ 4 insläppta mål
Portugisen har nu även fått se Ryan Schofield gå om han i rangordningen och Pererira lär med stor sannolikhet bli återkallad till United under januari för att sen bli utlånad igen för resten av säsongen. Pererira här vart i många klubbar nu men tycks aldrig ta nästa steg och jag skulle bli förvånad om han fortfarande är en Unitedspelare inför nästa säsong. I övrigt ligger Huddersfield på en tolfte plats i Championsship men har på senare tid visat upp bra form och senast slog man favorittippade Watford med 2-0.

Matej Kovar (Swindon Town): 17 matcher, 1 hållen nolla/ 34 insläppta mål
Kovar har tagit tillbaka sin status som given etta i Swindons mål och har nu stått i sju raka matcher. Dessvärre har man bara vunnit en av dessa och hade förlorat fyra raka innan krysset mot Charlton senast. I matchen mot Charlton fick Kovar en 6 i betyg med beskrvningen att "han hade otur på första målet då han halka och på andra var han chanslös. I övrigt var han stabil". Kovar har fått ta emot en del kritik hittills men ska på senare tid börjat bli bättre och bättre. Men om Swindon vill hålla sig kvar måste både Kovar och laget i sin helhet höja sig och ta mer poäng.

Diogo Dalot (AC Milan): 9 matcher (2 inhopp), 2 hållna nollor/ 10 insläppta mål
Dalot är en av de mer troliga spelarna på denna lista att kunna slå sig in i United och hittills har han gjort det bra hos Milan. Han startat varje match i Europa League där Milan har gått starkt och där Dalot även fått höga betyg flera gånger. Han fick även chans från start mot Genoa i Serie A då matchen slutade 2-2. Milan leder fortfarande ligan vilket gör det svårt för Dalot att kunna ta en plats i ett välgående lag. Dalot själv har sagt att han trivs utmärkt i Milan och rykten säger att Milan är sugna på att göra lånet till en permanent övergång. Även om detta inte hade vart en jätteförlust för United, finns det ändå mycket potential hos Dalot och jag ser hellre han än Fosu-Mensah att konkurrera med Wan-Bissaka om högerbacken.

Dylan Levitt (Charlton Athletic): 5 matcher, 0 assister/mål
Levitt har inte spelat något den senaste tiden då han varit bänkad i de två senaste matcherna och dessförrinnan sjuk under några veckor. Levitt har haft det tufft under sin tid i Charlton och även han kanske borde återkallas för att kunna hitta en ny klubb som behöver hans egenskaper mera. Charlton har även gjort en bra säsong i League One hittills då man endast är fyra poäng bakom serieledande Portsmouth vilket gör konkurrensituationen svårare för Levitt.

James Garner (Watford FC): 17 matcher (5 inhopp), 0 mål/ 1 assist
Garner har tagit en fast plats i startelvan hos Watford som är ett av topplagen i Championship än så länge. Innermittfältaren har imponerat och detta har både Solskjaer, Fred och Mata märkt som alla har hyllat honom. De gånger man såg Garner i United så såg man en tydlig potential och det är väldigt bra att han fortsätter utvecklas nu i detta Watford. Garner är definitivt ett namn som kan bli intressant för framtiden.

Andreas Pereira (Lazio): 13 matcher (11 inhopp), 1 mål/ 0 assister
Brassens roll i Lazio just nu är som inhoppare mot slutet av matcher. Detta är även lite den nivån jag tror är max för Pereira tyvärr. Han kan vara en startspelare i ett lite sämre lag eller en inhoppare i ett bättre men för tillfället känns det som detta är taget för mittfältarens utveckling. Lazio har vart under förväntningar hittills denna säsong och är redan 10 poäng bakom Milan som leder. Även i Champions League var det länge osäkert men man lyckades tillslut tråckla sig vidare tillsammans med Dortmund.

Tahith Chong (Werder Bremen): 17 matcher (13 inhopp), 3 mål/ 1 assist
Den vindsnabbe yttern Chong är den som gjort bäst ifrån sig utav de utlånade spelarna hittils. Han används i stort sett varje match även om de främst är som inhoppare men gör det även bra när han får spela. Gjorde en avgörande assist senast och var den bästa spelaren i det Werder Bremen som förlorade mot Leipzig med 2-0. Han kan vara lite ojämn men med speltid och erfarenhet kan Chong bli mycket vass inom några år.

 

Erik Söderlund2020-12-21 00:11:20
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham