Lagbanner
Loan Watch - Februari

Loan Watch - Februari

Jag hoppas alla att alla har en bra alla hjärtans dag och att ni ser fram emot ett nytt avsnitt av Loan Watch! Det är andra upplagan detta år och med uppehållet i Premier League kan det vara intressant att läsa om de utlånade spelarna där det är ett nytt namn med denna gång.

Dean Henderson (Sheffield United): 26 matcher, 9 hållna nollor/ 21 insläppta mål
Det har varit en lyckad månad för både Henderson och Sheffield United. Man vann tre av fyra matcher där enda förlusten kom borta mot Manchester City, då Henderson blev matchens bästa spelare. Även mot Crystal Palace var han planens bästa spelare då man vann med 1–0 och det känns som Henderson tagit ytterligare ett kliv i sin utveckling. Sheffield ligger för närvarande på en femte plats och om Henderson fortsätter storspela är det inte omöjligt att Sheffield kan kämpa om en Europa League plats vilket hade varit en sensation för nykomlingarna.
 
Kieran O`Hara (Burton Albion):
38 matcher, 12 hållna nollor/ 49 insläppta mål
Tillskillnad från Henderson har O`Hara haft en tuffare månad där Burton inte vann en enda av de fem matcher man spelade. O`Hara stod i alla fem men båda han själv och Burton har haft en negativ utveckling efter en fin start. Burton ligger på en tolfte plats i League One och det mesta talar för att man slutar någonstans i mitten av tabellen när allt är klart.
 
Joel Pereira (Hearts): 20 matcher, 3 hålla nollor/ 36 insläppta mål
Hearts har endast spelat två matcher sen förra upplagan och Pereira har startat båda av dessa. Man slog Falkirk med 1–0 i cupen innan man blev överkörda borta mot Celtic med hela 5–0. Pereira gjorde flera misstag i denna match och efter gick tränaren ut och sade att det eventuellt var dags för ett målvaktsbyte. Pereira har det med andra ord fortsatt tungt i Skottland och riskerar att sitta på bänken ett tag framöver.
 
Chris Smalling (Roma):
23 matcher, 7 hållna nollor/ 28 insläppta mål
Även Smalling och Roma har haft en tuff månad där man kryssade mot Lazio och förlorade resterande tre matcher. På dessa fyra matcher släppte man in elva mål och senast mot Bologna gjorde Smalling en stor tabbe då han missade bollen vid ett inlägg som resulterade i ett mål för Bologna. Får hoppas att detta inte får för stor effekt på Smallings självförtroende som annars gjort en fin säsong.
 
Marcos Rojo (Estudiantes): 0 matcher
Det nya namnet är då ingen mindre än benknäckaren Marcos Rojo. Han har återvänt till hemlandet Argentina på lån under tränaren Gabriel Milito som var försvarare i bland annat Barcelona. Rojo är en väldigt funktionell spelare som alltid ger 100 procent och jag hade hellre sett en utlåning på Phil Jones. Rojo har än så länge inte fått göra debuten och vi önskar Rojo all lycka i Estudiantes.
 
Cameron Borthwick-Jackson (Oldham): 3 matcher, 1 hållen nolla/ 6 insläppta mål
Efter det mindre lyckade lånet hos Tranmere får Borthwick-Jackson nu istället chansen hos Oldham i League Two. Där har han startat tre av fem matcher på vänsterbacken där Oldham vann de två första men förlorade stort senast mot Exeter med 5–1. Oldham ligger på en nittonde plats men det viktiga för Borthwick-Jackson nu är att få speltid.
 
Ethan Hamilton (Bolton Wanderers): 25 matcher, 1 mål/ 2 assister
Hamilton startade alla 5 matcher för Bolton och gjorde en assist mot Tranmere där Bolton vann med 2–1. Utöver det kryssade Bolton en match och förlorade tre och ligger fortfarande som jumbo i League One. Det är hela 18 poäng upp till säker mark så för Hamiltons del gäller det bara att få speltid och försöka göra det bästa av situationen.
 
Alexis Sanchez (Inter): 11 matcher (6 inhopp), 2 mål/ 2 assister
Sanchez var involverad i alla Inters fem matcher denna månad. Han startade två och fick hoppa in i tre av dem. Hans bästa match var mot Milan hemma då Inter vände 0–2 till 4–2 och där Sanchez gjorde en assist. Kul för Sanchez att få spela matcher igen och Solskjaer själv sa att Sanchez kommer visa alla att de har fel när han kommer tillbaka i sommar.
 
 

Erik Söderlund2020-02-14 18:14:58
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham