Lagbanner
Loan Watch - Januari
Ethan Laird gör debut i Loan Watch

Loan Watch - Januari

Vi har klivit in i 2021 och nästan redan toppar det föregående år med tanke på att Manchester United i skrivande stund är i serieledning. Dessa artiklar handlar däremot om de spelare som förhoppningsvis kan göra skillnad i ett framtida United.

Joel Pereira (Huddersfield Town): 1 match 0 hållna nollor/ 4 insläppta mål
Det finns egentligen inte mycket att uppdatera om den portugisiske målvakten. Han är fortsatt på bänken eller i värsta fall på läktaren. Det bästa för både han och United vore att han blir årerkallad och sen ivägskickad på en ny utlåning för resten av säsongen. Men som jag sagt många gånger tidigare lär han ej spela nåt mer i Uniteds tröja. Huddersfield har förlorat sina 4 senaste matcher och ligger på en fjortonde plats i Championship.

Matej Kovar: Kovar har blivit återkallad från Swindon Town och spelar för nuvarande i Uniteds reservlag. Lite överraskande då han var given i Swindon och fick nyttig rutin. Det ryktas om en ny utlånging för Kovar men så länge det inte är verklighet kommer han inte längre vara med i dessa artiklar.

Ethan Laird (MK Dons): 2 matcher 0 hållna nollor/ fyra insläppta mål
I samband med att Kovar försvinner ersätter vi han med den engelske högerbacken Ethan Laird som gick till MK Dons i början av januari. Laird har gjort en match i Uniteds A-trupp då han fick spela 90 minuter mot Astana i Europa League föregående säsong. Han beskrivs som en talangfull spelare som behärskar alla delar av spelet. Älskar att gå framåt men är även duktig defensivt och har goda fysiska egenskaper. I MK Dons har han hittills fått starta två matcher där man förlora första mot Peterborough med 3-0 och vann andra mot Fleetwood town med 3-1 där Laird assistera till första målet. MK Dons ligger på plats nummer 15 i League One.

Diogo Dalot (AC Milan): 14 matcher (4 inhopp), 6 hållna nollor/ 15 isnläppta mål
Dalot fortsätter ta steg i Milan och har nu fått allt mer förtroende även i Serie A. Fick chansen från start i stormötet mot Juventus som man dessvärre förlorade med 3-1. Har även fått starta de två senaste matcherna som vänsterback där man vunnit mot Cagliari och Torino och i bägge dessa matcher vart en av de spelare som fått högst betyg efter. Är betydligt vassare i offensiven än Wan-Bissaka och fortsätter han prestera lär han på allvar hota om en plats tills nästa säsong ifall han kommer tillbaka vill säga.

Dylan Levitt: Även Levitt har återkallats till United. Efter bristande speltid var detta det bästa alternativet för den tekniske innermittfältaren. Det återstår att se om han blir utlånad på nytt eller stannat i reservlaget säsongen ut.

James Garner (Watford FC): 19 matcher (4 inhopp), 0 mål/ 1 assist
Efter att ha varit given under Vladimir Ivic har det blivit mindre speltid sen Watford istället tog in Xisco Munoz. Endast två inhopp har det blivit än så länge sen tränarbytet. Detta kan nog främst bero på att man bytt formation till att nu endast ha två innermittfältare och redan innan var det en hård konkurrens på just den positionen i Watford. Watford har vunnit fyra av sina fem senaste matcher och är med i striden upp till Premier League. Förlusten var mot just United i FA-cupen, en match där Garner på grund av reglerna vid utlåning ej fick medverka. 

Andreas Pereira (Lazio): 17 matcher (14 inhopp), 1 mål/ 1 assist
Pereiras säsong i Lazio har till största del bestått av korta inhopp och så har det även varit den senaste tiden. Fick däremot starta senast mot Parma i Coppa Italia där han bidrog med en assist och var den spelare i Lazio med näst högst betyg. Förhoppningsvis kan detta leda till att brassen även får mer speltid i Serie A där Lazio har vunnit sina tre senaste efter en trög start. 

Tahith Chong (Werder Bremen): 20 matcher (14 inhopp), 3 mål/ 2 assister
Jag skrev i förra artikeln att Chong är den som lyckats bäst av de utlånade spelarna men detta är nog en plats som Dalot tagit över nu. Chong fick chansen från start mot Hannover och stod då för en assist då Werder Bremen tillslut vann med 3-0. Nästa match fick han ett inhopp på 20 minuter och sen fick han återigen chansen från start mot Leverkusen. Men denna gång var insatsen blekare och han blev utbytt efter 60 minuter. Efter matchen sade tränaren Florian Kohfeldt att Chongs beslutsfattning måste bli bättre. Sen dess har han vart på bänken två hela matcher i rad. Personligen tycker jag det är lite oförtjänd kritik då Chong gjort sex poäng på väldigt begrändsad speltid. Att hans beslutsfattning på en så hög nivå i Bundesliga inte är den bästa är inte jättekonstigt då han i princip endast spelat juniorfotboll innan. Men förhoppningsvis får Chong fler chanser och kan bevisa sig för Kohfeldt.

Erik Söderlund2021-01-22 01:45:16
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham