Lagbanner
Loan Watch - November

Loan Watch - November

Trots att en stor del av månadens fotboll spelades av landslag så har flera av de utlånade spelarna bjudit på succé inte minst nere i Italien. Både Dalot och Pereira har gjort mål och även Garner har gjort det väldigt bra i Championship. Detta och mer i den tredje upplagan av Loan Watch denna säsong.

Joel Pereira (Huddersfield Town): 1 match, 0 hållna nollor/ 3 insläppta mål
Pereira fick göra en efterlängtad debut i matchen mot Stoke. Dessvärre blev det ingen jättelyckosam debutmatch för portugisen då han släppte in fyra mål i en match som Huddersfield förlorade med 4-3. Anledningen till att Pereira fick chansen var då förstemålvakten Ben Hamer var sjuk i Covid-19 och troligtvis lär han vara tillbaka mellan stolparna tills nästa match. Tråkigt för Pereira som verkligen måste börja ta vara på de få chanser han får.

Matej Kovar (Swindon Town): 10 matcher, 1 hållen nolla/ 20 insläppta mål
Efter att Kovar vart given i startelvan på starten av säsongen blev han bänkad i två matcher mot andremålvakten Joe Fryer. Men efter att Fryer släppt in sex mål på de två matcherna där han dessutom lyckades göra ett självmål så var Kovar tillbaka i elvan senast mot Bristol Rovers. Där höll Kovar sin första nolla för säsongen och Swindon tog tre viktiga poäng. Swindon har även en ny tränare och därför var det nog väldigt skönt för Kovar att bevisa sig för honom. Swindon ligger för tillfället på plats nummer 18 i League One.

Diogo Dalot ( AC Milan): 4 matcher(1 inhopp), 1 hållen nolla/ 5 insläppta mål
Dalot har börjat utmana om en plats på allvar i Milan efter hans match mot Sparta Prag i Europa League. I denna match gjorde han både mål och assist vilket gav han utmärkelsen matchens lirare. Dessvärre blev hans nästa start värre då Milan åkte på en rejäl käftsmäll i förlusten mot Lille med 3-0, även denna i Europa League. Calabria fortsätter starta i ligan vilket är förståeligt då Milan haft sin bästa start på många år men en dålig match från Calabria så kommer Dalot få sin chans även där.

Dylan Levitt (Charlton Athletic): 5 matcher, 0 mål/assister
Levitt har varit lämnats utanför elvan den senaste tiden och har heller inte fått hoppa in. Enda matchen som Levitt fått spela var i FA-cupen mot Plymouth där han inte imponerade i en 1-0 förlust och fick ta emot en hel del kritik efter matchen. Det ser med andra ord inte jättepositivt ut för innermitten just nu men en ljuspunkt för honom denna månad är hans debut i det Walesiska landslaget. Charlton har gått väldigt bra den senaste tiden och ligger på en femte plats i League One.

James Garner (Watford FC): 9 matcher(4 inhopp), 0 mål/ 1 assist
Garner har svårt att ta en plats i elvan men används som inhoppare i nästan varje match. Den matchen han väl har fått starta i den senaste tiden blev han matchens lirare i efter bland annat en assist till den gamle United spelaren Tom Cleverly. Garner har själv uttryckt sig att han stormtrivs i Watford och hade kunnat tänka sig en permanent övergång beroende på hur situationen är i United efter säsongen. Hade varit tråkigt att bli av med Garner då han har mycket potential men samtidigt är Uniteds mittfält den lagdel man nog har mest bredd på. Watford ligger på en femte plats i Championship med två poäng upp till serieledande Norwich.

Andreas Pereira (Lazio): 6 matcher(5 inhopp), 1 mål/ 0 assister
Pereira har börjat få mer speltid i Lazio och gjorde även ett snyggt mål i en 4-3 seger mot Torino. På Lazios mittfält finns givna startspelare som Luis Alberto och Milinkovic-Savic vilket gör att även Pereira främst används som inhoppare. Hans betyg i alla framträdanden är gokänt med inte mer vilket tyvärr kan lite förknippande med de matcher han gjort hos United. Lazio som ofta varit det lag som utmanat Juventus om Scudetton de senaste åren har startat denna säsong ganska knackigt vilket kan öppna för brassen att få mer speltid.

Tahith Chong (Werder Bremen): 13 matcher(10 inhopp), 3 mål/ 0 assister
Till sist kommer vi då till Holländaren Chong. Hans tid i Werder Bremen fortsätter mest bestå av korta inhopp vilket såklart gör det svårt för han att visa upp sig. En start har Chong fått vilket var i den oavgjorda matchen mot Eintracht Frankfurt. I denna match inkasserade han ett godkänt betyg men lyckades inte visa den spelare som han gjort i sina tidigare starter. Chong säger själv att han är lugn över situationen i Tyskland och att han fortfarande behöver anpassa sig till Bundesliga. Werder Bremen har placerat sig på plats nummer nio i tabellen.

Erik Söderlund2020-11-23 01:55:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham