Lagbanner
Loan Watch - September

Loan Watch - September

En ny säsong har sparkats igång och detta betyder att Loan Watch är tillbaka återigen. För er som inte hängde med förra säsongen, så är det i dessa artiklar som man får sig en insikt i hur det går för våra utlånade spelare från Manchester United. Så jag önskar er varmt välkomna till årets första upplaga av Loan Watch och hoppas att ni hänger med på hela resan igenom denna säsong!

Hittills denna säsong har United lånat ut fem spelare. Dessa är Joel Pereira, Matej Kovar, Dylan Levitt, James Garner och Tahith Chong. Tidigare säsonger har det känts lite som att United lånat ut spelare som man vet inte har talangen eller förmågan att spela i A-laget men istället för att sälja eller släppa spelaren har man lånat ut den. Joel Pereira är lite av ett sådant exempel av dessa spelare. Men annars tycker jag att man denna säsong lånat ut spelare som redan visat tidigare att man inte är långt ifrån att utmana om en plats i A-truppen och det är på dessa utlåningar som de skall bevisa sig nu att de vill utmana på allvar tills nästa säsong. Jag tänker då framförallt på James Garner och Tahith Chong som båda besitter en väldigt stor talang och detta har man även visat i Uniteds A-lag vid vissa tillfällen. Jag tror att dessa två med kontinuerlig speltid verkligen kan bevisa nu att man är två namn för framtiden i United. Det är möjligt att listan av utlånade spelare även fylls på och en som hade kunnat behöva en utlåning för att få speltid skulle kunna vara Diogo Dalot som verkar blivit ett tredjeval på högerbacken. Även Dalot är en spelare som har fina kvalitéer men för att hitta en jämn nivå i sitt spel behöver han kontinuerlig speltid och därav hade en utlåning varit perfekt för portugisen.
 
Joel Pereira (Huddersfield Town): 0 matcher
Joel Pereira är nu 24 år gammal och jag skulle gissa på att denna säsong är den sista som han fortfarande tillhör United. Det är synd då när Pereira fått chansen i United, visat att han besitter en hög högstanivå men dessvärre är han alldeles för ojämn. Detta har även varit fallet i den mängd utlåningar han varit på då han ofta skiftat mellan första- och andramålvakt. Denna säsong har han hamnat i Championship på lån hos Huddersfield Town. Hittills har han dock endast fått sitta på bänken då tränare Danny Cowley valt Hamer mellan stolparna men då Huddersfield har förlorat tre av tre matcher så är det inte omöjligt att Pereira får sin chans snart. Vill han då ha någon möjlighet att stanna kvar i United gäller det att han tar vara på denna chans när den kommer.
 
Matej Kovar (Swindon Town): 4 matcher, 0 hållna nollor/ 9 insläppta mål
Kovar är en målvakt som många kanske inte har så bra koll på. Kovar är född år 2000 i Tjeckien och kom till United 2018. Under sina två säsonger i reservlaget var han given och Kovar beskrivs som en målvakt med enorm potential som kan göra obegripliga räddningar och har straffar som sin specialitet. Denna säsong har Kovar blivit utlånad till Swindon Town i League One där han fått starta alla matcher hittills denna säsong. I dessa fyra matcher har man vunnit en och förlorat tre. Förhoppningarna på Kovar inom United är höga och denna första utlåning blir viktig för målvakten att visa att han vill utmana om platsen mellan stolparna i United som redan nu har en hård konkurrens.
 
Dylan Levitt (Charlton Athletic): 1 match, 0 mål och assister
Dylan Levitt är precis som Kovar född år 2000 och spås en ljus framtid. Levitt som är innermittfältare imponerade stort i Uniteds ungdomslag och förra året kom debuten i A-laget då han fick spela 90 minuter i Uniteds förlust mot Astana borta i Europa League. Levitt har även debuterat för Wales landslag med Ryan Giggs som tränare. Denna säsong har Levitt blivit utlånad till Charlton Athletic som även dem huserar i League One. Levitt har fått spela en match hittills och denna var emot West Ham i den Engelska Ligacupen. Denna förlorade man med 3-0 där Levitt orsakade ett av målen då en dålig pass från walesaren ledde till West Hams första mål. Men trots detta så hyllades Levitt av tränare Lee Bowyer i Charlton och han imponerades av Levitts lugn med bollen och hans förmåga att kunna bryta motståndarnas linjer med sina passningar. Skall bli väldigt intressant att följa Levitt denna säsong och potentialen finns helt klart där.
 
James Garner (Watford FC): 1 match, 0 mål och assister
Garner är som jag nämnde tidigare en spelare med väldigt stor potential. Engelsmannen har framförallt fått spela i träningsmatcher för United och i dessa har han imponerat stort i och bland annat gjort ett mål mot Perth Glory. Garner är även han innermittfältare och var jagad av många klubbar som ville låna in honom denna säsong. Till slut blev det Watford och Championship där Garner kommer spendera nästa säsong. Watford som föregående säsong åkte ner från Premier League förväntas vara ett av topplagen i Championship denna säsong och därför blir det nog en rolig säsong för Garner om han lyckas ta en plats. Konkurrensen på Watfords mittfält är hård med före detta Chelsea och United spelarna Chalobah och Cleverly så det gäller att Garner visar framfötterna när han får chansen. Hittills har han fått spela en match mot Newport i Engelska Ligacupen som Watford förvånande förlorade med 3–1.
 
Tahith Chong (Werder Bremen): 2 matcher (1 inhopp), 1 mål/ 0 assister
Till sist kommer vi då till det kanske allra mest spännande namnet på denna lista vilket är Tahith Chong. Chong har varit ungdomslagens kanske allra bästa spelare de sensaste åren och har även fått spela flera matcher för Uniteds A-lag. Chong är ytter och är förknippad med sin fart och teknik. I A-laget har däremot slutprodukten inte alltid varit den bästa vilket har lett till att han nu blivit utlånad till Werder Bremen i Bundesliga. Där har Chong gjort lite av en succé då han startade med att göra två mål i en träningsmatch och fyllde sen på med att göra ett sent mål i sin tävlingsdebut för Bremen mot Carl Zeiss Jena i cupen. Han fick även starta mot Hertha Berlin i Bundesligas första omgång men denna match gick det sämre i då han blev utbytt i 66 minuten och Hertha vann med 4-1. Men Chong är en spelare som man verkligen skall hålla ögonen på denna säsong och fortsätter han på samma sätt kan han mycket väl vara med och utmana om en plats för United nästa säsong.

Erik Söderlund2020-09-25 17:31:18
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham