2020-09-22 21:15

Luton - Manchester U
0 - 3

Luton Town 0-3 Manchester United

Efter en skakig inledning lyckades ett roterat Manchester United till slut besegra Luton Town. Slutresultatet blev 3-0 och återigen gjorde United mål på en straff. Matchen var också Dean Hendersons A-lags debut i United tröjan.

Laguppställningar:

Manchester United 4-2-3-1:

Dean Henderson- Aaron Wan Bissaka, Harry Maguire, Eric Bailly,Brandon Williams- Nemanja Matic, Fred- Juan Mata ( Marcus Rashford,78) , Donny Van De Beek ( Bruno Fernandes 78), Jesse Lingard- Odion Ighalo (Mason Greenwood, 78)

Luton Town 4-3-3:

James Shea- Peter Kioso, Tom Lockyer, Sonny Bradley, Rhys Norrington - Andrew Shinnie, Ryan Tunnicliffe, George Moncur( Elliott Lee, 76) - Jordan Clark ( Harry Cornick, 76),Danny Hylton, Kazenga LuaLua

Det var ett United tio ändringar i startelvan som tog sig an Luton i ligacupens tredje omgång. Det för dagen svartklädda Manchester United tog tag i matchen direkt. Men trots stort spelövertag hade vi svårt att ta oss igenom det kompakta Luton försvaret. Matchens första målchans skulle Juan Mata få då han sköt ett skott innanför straffområdet som räddades av Lutons målvakt James Shea.

Manchester Uniteds oförmåga att skapa målchanser gjorde att man tappade det tryck man hade i inledningen. Luton växte iställer in i matchen och skapade bland annat flertalet hörnor.  Vad som såg ut att bli en mållös första halvlek ändrades när Brandon Williams blev fälld i straffområdet i den 43:e minuten. Domaren Tim Robinson pekade helt korrekt på straffpunkten och upp stegade Juan Mata och snyggt placerade in 1-0 i Luton målvaktens högra hörn. Manchester United gör återigen mål på en straff hör och häpna! Vi går in i halvtid med en ledning men insatsen i den första halvleken lämnade mer att önska.

Andra halvlek började händelsefattigt United kontrollerade matchen men hade fortsatt svårt att skapa farliga målchanser. Sakta men säkert skulle dock United börja forcera för att få in 2-0 målet.
Efter att vi skruvat upp tempot skapades flera bra lägen. Närmast att göra mål var Jesse Lingard som efter ett magnifikt inlägg av Juan Mata fick ett bra läge men skottet räddades på mållinjen av förre Manchester United spelaren Ryan Tunnicliffe. Rädda på mållinjen skulle också United behöva göra. Efter ett bra inspel från en frispark fick Luton backen Tom Lockey ett dubbelläge att kvittera.  Först en nick som den debuterande målvakten Dean Henderson gör en bra räddning på men släppte retur som i sin tur räddas av Eric Bailly på mållinjen.

När man trodde att kvittering hängde i luften skulle United till slut stänga matchen. Efter att Luton i princip flyttat upp allting i jakten på en kvittering kunde vi kontra in 2-0. Målskytt var inhoppande Marcus Rashford som avslutade ett fint anfall efter att de två andra inhopparna Bruno Fernandes och Mason Greenwood spelat fram engelsmannen. Även Greenwood fick agera supersub då han matchen sista sekunder placerade in 3-0 i bortre hörnet. Ett riktigt klassavslut.

Slutresutatet blir alltså 3-0 och avancemang till fjärde rundan för Manchester United. Där väntar vinnaren av mötet mellan Preston och Brighton som spelar imorgon.
Tankar
Skönt med avancemang och att det till slut blir en stabil 3-0 seger. Insatsen överlag kanske inte är jätteimponerande men det fanns perioder i matchen där det fanns positiva tecken. Det jag tar med mig mest från den här matchen är inhoppen från Rashford, Greenwood och Bruno Fernandes. Rashford och Greenwood får göra mål vilket är viktigt för deras självförtroenden inför kommande matcher. Bruno höjer hela laget så fort han kommer in på plan. Skarven till Greenwood på 1-0 målet är läcker han gör även assist på den sammes 3-0 mål.

Även Dean Hendersons debut i United tröjan var bra. Han visar att han verkligen vill konkurrera med De Gea om förstaplatsen och trots att han inte har något att göra under hela matchen gör han stark räddning på Lockyers nick i slutet. Hade det inte varit för han och Bailly hade Luton kvitterat och det hade blivit en helt annan match.

Med det sagt gör United ingen bra match idag och  måste kunna prestera bättre mot ett lag som Luton. Vi har otroligt svårt att skapa målchanser och vi kan inte alltid förlita oss på att vi får minst en straff per match. Förhoppningsvis ger segern och avancemanget United självförtroende som vi kan ta med oss till nästa match i Premier League borta mot Brighton på lördag.

Slutresultat: 0-3
Målskyttar:  Mata, Rashford, Greenwood