Lagbanner
Månaden med akademien (April)

Månaden med akademien (April)

En rafflande avslutning på säsongen är att vänta där ungtupparna i U18 går in i en nervkittlande slutspurt mot lokalrivalen. Spanskt hattrick, norsk poängskörd och målgaranti är att vänta

I slutfasen av säsongen har vi just nu två ungdomslag som gjort en solid och bra säsong. U23 ligger sedan tidigare på en tryggsam mittplacering där det nu ser ut som att Man City tar hem seriesegern i UNDER - 23S PREMIER LEAGUE 2 DIVISION ONE. Tonåringarna i U18 däremot har under hela säsongen tampats med rivaler som City och Liverpool om seriesegern där man just nu ligger två poäng före City med en match mer spelad. 

Utan att på något sätt överdriva så går vi in i en slutfas som verkligen kittlar till i magen. U18 demolerade både Stoke, Wolves och Sunderland innan man gick på pumpen mot Newcastle i ligan och Liverpool i FA Cupen. Nu väntar en match och en kamp mot City om titeln.

Vad gäller U23 så var det mer att önska. Man började spelmånaden med en bitter uddamålsförlust mot West Ham för att sedan följa upp den med att gå på pumpen rejält mot City. Bränsletanken lyckades man fylla på och man avslutade April genom att spela ut Chelsea, slutresultatet skrevs till 4-2. 

Det bjöds på målfest, galna segrar och bittra förluster under April. 

Matchsummering U18 April 2021:
Man Utd 0 - 1 Liverpool (FA Youth Cup)
Man Utd 6 - 1 Stoke
Newcastle 3 - 2 Man Utd
Man Utd 5 - 1 Wolverhampton
Sunderland 1 - 4 Man Utd 

UNDER - 18S - GROUP NORTH 


Matchsummering U23 April 2021:
Man Utd 2 - 3 West Ham
Man City 3 - 0 Man Utd
Man Utd 4 - 2 Chelsea

UNDER - 23S PREMIER LEAGUE 2 DIVISION ONE 


Framstående prestationer: 

För U23 så fortsätter spelare som Shoretire, Elanga och Hugill att prestera. Även om resultaten från föregående månad inte var de önskade så såg spelet stundtals strålande ut där just dessa tre herrar stack ut lite extra vid några tillfällen. 

En annan spelare som fortsätter att gå från klarhet till klarhet är bombern Charlie McNeill som på återigen levererade vid storsegrarna som U18 bärgade i April. Ynglingen mäktade med fyra mål på fem matcher. I min mening så börjar det snart bli dags för nästa kliv.

Då det fanns betydligt mer att hämta från U18's prestationer så bör även spelare som Hoogewerf, Garnacho och Iqbal lyftas. Garnacho som för övrigt slog till med ett hattrick i storsegern över Stoke. U18’s trupp ser oerhört spännande ut med tonvis av talang. Dessa tre herrar var direkt avgörande både resultatmässigt men också i spelet. Bländande kombinationsspel, löpningar och vackra avslut varvades med en känsla av erfarenhet trots deras ringa ålder. Framtiden ser aningen ljus ut även för U23 med dessa lirare knackandes på dörren. 

Rolig notering är också att den 16-årige norrmannen Isak Hansen-Aaröen gjorde två baljor i April, och ökade därmed på sin totala poängskörd till fyra, (3+1) i U18’s ligaspel den här säsongen.

Framtidsnamn: 
Jag kommer fortsätta basunera ut att min personliga favorit är Charlie McNeill och det är inte heller utan att jag återigen måste nämna honom som ett framtidsnamn för klubben. Jag kommer nog aldrig sluta tjata om hans talang och oanade höjder förens han ges chansen högre upp. 

Då det fanns betydligt mer att hämta från U18 så bör spelare som Hoogewerf, Garnacho och Iqbal lyftas. Garnacho som för övrigt slog till med ett hattrick i storsegern över Stoke. U18’s trupp ser oerhört spännande ut med tonvis av talang. Dessa tre herrar var direkt avgörande både resultatmässigt men också i spelet. Bländande kombinationsspel, löpningar och vackra avslut varvades med en känsla av erfarenhet trots deras ringa ålder. Framtiden ser aningen ljus ut även för U23 med dessa lirare knackandes på dörren. 

En annan spelare som jag vill lyfta är 16-årige Omari Forson. Jag skrev om honom även förra månaden men han fortsätter att visa en sådan mognad i sitt spel som får en att drömma om en potentiell blivande stjärnback, sprungen från vår egen akademi. Trots hans ringa ålder är även Forson en spelare som har framtiden för sig. Måtte det gå väl så vi kan få anledning att komma tillbaka till den spelmogne ungtuppen.

Kommande matcher Maj U18:
2021-05-08 Man Utd - Boro

Kommande matcher Maj U23: 
2021-05-10 Man Utd - Derby 

Övrigt: 
Notera att nästa omgång är säsongens sista. U23 huserar på en femteplats, med den teoretiska möjligheten att gå om Blackburn strax ovan. U18 däremot ligger just nu på förstaplats men kommer komma att gå en kamp mot Man City om seriesegern. Två poängs försprång skiljer nu lokalrivalerna åt där City i skrivande stund har en match mindre spelad. 

GGMU!!!

 

Johan Åkesson@aakessonjohan2021-05-05 21:50:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham