Lagbanner
Månadskrönika: MAJ

Månadskrönika: MAJ

Den sista månaden av den första säsongen där framtidshopp, tro och karaktär har varit ledorden jag tar med mig. Ten Hag ror den röda skutan in i CL-hamnen och inkasserar ett godkänt betyg med plus i kanten.

Kommer allt rasa samman?

Maj månad startar på helt fel sätt. Argentinaren med det något oortodoxa namnet Mac Allister slår in bollen från straffpunkten i minut 90+9 och när sedan Said Benrhama ser till att West Ham plockar med sig samtliga tre pinnar från London Stadium tre dagar senare börjar det knorras.

Om Ten Hag tappar det här – är han verkligen rätt man för United?
Varför valde han David de Gea som uppenbarligen inte kan hantera sin tränares vilja att använda målvakten vid uppspel?
Faller hela försvaret ihop nu när den store lille Martinez inte längre står längst bak och är stenhård?

Ta det lugnt – det löser sig

Det är klart att Ten Hag inte skulle få sparken även om United hade missat CL. Nu var jag aldrig speciellt orolig för att det skulle hända.
Vill minnas att jag lovade en topp-fyra placering efter oavgjort borta mot Spurs och hade någon erbjudit en tredjeplats innan säsong startade så hade jag sagt – Ja tack!

Maj fullföljdes med fyra raka segrar och 9-2 i målskillnad där 4-1 mot ett Chelsea i kris sticker ut lite extra.

Lidelöfs renässans

Med Martinez borta och Maguire i frysboxen var den stora frågan; kommer Victor Lindelöf klara av att leverera på regular basis?

Som han levererade!
Vigge har varit fullkomligt strålande de matcher han har fått spela och en sekvens som verkligen sticker ut är när han går in och motar bort en motståndare som ruffar med de Gea. Ingen stor grej kan tyckas men det är inte en aktion som vi tidigare har fått se från Västeråsaren.

Ett sådant agerande indikerar på en spelare som är säker i sig själv och i sin omgivning. Att stå upp för sina lagkamrater är en självklarhet i vilket lag som helst, det är dock inget vi har blivit bortskämda med på Old Trafford de senaste åren.

Stolt över spelarna

FA-Cupfinalen spelades inte i Maj, men nästan.
Inför matchen var undertecknad med i införpanelen och tippade likt mina två kollegor på en Unitedvinst. Det var ett högt berg att bestiga i en match som ärligt talat inte var speciellt underhållande.
Vi tippade med hjärtat, såklart.

Det har diskuterats om Manchester City anno 22/23 är Premiers Leagues och kanske världens bästa klubblag genom tiderna.
Hold your horses säger jag.
United hade en ruskigt fin upplaga 98/99 samt 07/08.
Barca och Real har ju ett gäng ganska starka trupper genom åren de också.

Hursomhelst – om nu Peps City är så infernaliskt bra och ten Hags United är precis i början av sin "process" kan jag inte göra annat än att hålla med den senare när han efter Finalen sa:

"Jag är stolt över mitt lag"

TV: United kvalificerade sig för CL efter segern mot Chelsea
 

Calle Törnebohmstatoilcalle@gmail.com2023-06-04 13:50:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham