-
-

Manchester United 0  -  0 Wolves

Manchester United 0 - 0 Wolves

Manchester United spelade en mållös match mot Wolves på Old Trafford och båda lagen ligger fortfarande sex poäng bakom Chelsea på fjärde platsen. Dagens resultat betyder också att Manchester United måste vinna mot Chelsea efter speluppehållet, för att hålla hoppet om en topp fyra plats levande.

Manchester United startelva: De Gea, Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Shaw, Periera (Greenwood,72min), Fred, Fernandes, Mata (Dalot,88), James (Lingard,88), Martial

Wolves startelva: Patricio, Boly, Coady, Saiss, Doherty, Moutinho, Neves, Otto, Traore (Podence,76min), Jimenez (Dendoncker,91min), Jota (Neto,70min).

Summering:

Wolves sparkade av första halvlek och redan under de första minuter blev det tydligt att båda lagen visste vilken betydelse matchen hade i kampen om topp fyra. Matchen startade med en hög puls direkt, vilket gynnade Wolves som skapade flera chanser i början av matchen med sitt kontringspel. Dock började Manchester United att spela in sig i matchen och började att ta över bollinnehavet.

Båda lagen skapade flera halvchanser för att göra mål. Debutanten Bruno Fernandes bästa chans i första halvlek kom i 40:de minuten när hans skott hamnade välplacerat på Rui Patricio. Halvtidsresultatet blev 0-0 och Manchester United dominerade bollinnehavet med 60% men hade problem att skapa tydliga lägen. Wolves förlitade sig på sitt kontringsspel och Adama Traore var ett konstant hot på högerkanten.

Andra halvlek startade väldigt likt den första, då Manchester United fortsatte att ha majoriteten av bollinnehavet och Wolves var kompakta och städade undan chanserna. Diogo Jota var nära att göra en vacker solo prestation tidigt in i andra halvlek när han dribblade av hela Manchester United försvaret, men halkade vid avslutet.  Fernandes var involverad i det mesta för Manchester United i början av andra halvlek och även utmanade Patricio från en frispark. Efter frisparken försvann dock Fernandes ur matchbilden och det var fortsatt fattigt med klara målchanser för båda lagen. Manchester United skulle få matchens bästa chans i sista minuten, då inbytta Diogo Dalot brände ett bra inlägg från Aaron Wan-Bissaka

Matchen slutade 0-0 och resultatet betyder att Manchester United är fortfarande lika i poäng med Wolves, men ligger före på grund av målskillnad. Resultatet betyder även att Tottenham kan gå upp på femte platsen om dem vinner mot Manchester City imorgon.

Tankar:
Innan jag börjar skriva om mina tankar gällande matchen. Så hyllades alla som var med i den tragiska München flygplanskraschen den 6:e februari i 1958. Manchester United spelarna hade på sig svarta armband för att minnas Busby Babes, som är en viktig del av vår historia och de ska aldrig bli glömda. Inför matchen fanns det även rykten om en protest i 68:e minuten, som i slutändan aldrig blev av.

Tillbaka till fotbollen, så var det en match med en hög puls men som saknade substans. Båda lagen hade lägen men var inte alls kliniska i varken avslut eller passningar. Den bästa chansen var Dalots i slutskedet av matchen, men annars var det snålt. Jag tycker även att det börjar bli märkbart att Anthony Martial behöver Marcus Rashford väldigt mycket,  då han var i princip osynlig under hela matchen. Förhoppningsvis kan detta ändras framöver, nu när Fernandes är med i laget. Fernandes visade tydligt att han inte är rädd att ta ansvar och var involverad i majoriteten av chanserna som dök upp under första halvlek. Han hade 58 touches på boll, 46 passningar och tre skott. Tyvärr försvann han ur matchen i andra halvlek, men han måste få tid att anpassa sig i Premier League och den engelska fotbollen. Det syns att det finns något speciellt i den portugisen. Resultatet betyder även att vi har bara tagit fyra poäng på de senast fem matcherna, vilket inte är godkänt. Jag tror att speluppehållet kommer väldigt välbehövligt nu och förhoppnings kan vi få tillbaka skadade spelare inför måste matchen mot Chelsea. Förlorar vi den, är det kanske bäst att lägga fullt fokus på Europa League.