Lagbanner
Old Trafford, 2022-01-03 18:30

Manchester U - Wolves
0 - 1

Manchester United 0-1 Wolves

Manchester United 0-1 Wolves

United startar det nya året med förlust när Moutinho gör matchens enda mål på Old Trafford. Efter ett steg framåt senast tar man ett ännu större bakåt efter denna match och det är inte mycket ljusglimtar att finna hos Manchester United i nuläget.

Sammanfattning:
United startar matchen segt och Wolves kommer till flera chanser redan innan första kvarten spelats. Allra närmst är Neves som drar till på volley efter en hörna men De Gea står för en klassräddning. Efter detta tar hemmalaget över bollinnehavet aning men man har väldigt svårt att skapa ens en målchans. De bästa man kommer fram till är ett långskott från Cavani där han dock borde frispelat Greenwood som kom helt ensam bredvid. Domaren blåser av och United hade mycket att förbättra i andra halvlek.

Halvlek nummer två startar rätt långsamt och efter cirka 10 minuter får Bruno äntra planen istället för Greenwood. Detta får snabbt en positiv påverkan och just Bruno får hemmalagets bästa målchans när han får ett inlägg och ensam i straffområdet skjuter bollen i ribban. Bruno skickar även fram en bra avvägd boll till Ronaldo som kommer in i straffområdet men avslutar utanför.
Traore kommer in för Wolves och matchbilden börjar istället gå i bortalagets riktning. Saiss skjuter i ribban på en frispark och kort efter kommer det matchavgörande målet. Jones nickar bort en inlägg och bollen landar hos Moutinho som prickskjuter in bollen vid De Geas ena stolpe. United behövde nu forcera men kommer inte särskilt nära och Ragnicks första förlust är ett faktum.

Manchester United (4-2-2-2): De Gea; Wan-Bissaka (Elanga 84´), Jones, Varane, Shaw; McTominay, Matic; Greenwood (Fernandes 60´), Sancho (Rashford 75`); Cavani, Ronaldo

Wolves (3-4-3): Sá; Kilman, Coady, Saiss; Semedo, Neves, Moutinho, Marcal; Trincao (Traoré 66´), Jimenez (Silva 81´), Podence (Dendoncker 88´)

Statistik:
Resultat: 0-1
Målskyttar: Moutinho
Bollinnehav (%): 52% - 48%
Avslut: 9 - 19
Avslut på mål: 2 - 6
Gula/röda kort: 3/0 - 1/0

Bäst i United: Phil Jones

Fem tankar om matchen:

Ingen utveckling än under Ragnick

Jag själv var mycket optimistisk inför anställningen av tysken och oavsett hur denna säsong går är planen att han skall lämna över tränarjobbet tills nästa säsong. Men planen är även att han skall ligga bakom de sportsliga besluten framöver och då behöver man i alla fall se en utveckling i spelet.

Man ser fortfarande ingen röd tråd i spelet, presspelet är obefintligt, spelarna slår bort bollar höger och vänster och det är svårt att hitta något positivt överlag utan de känns snarare som vi gått bakom sen Solskjaer lämnade. Jag förstår också att de kommer ta tid men man hade i alla fall se en vilja och aggressivitet hos spelarna. Så då hamnar man på det som diskuterats om, ifall det egentligen är truppen som behöver genomgå en rejäl rensning. Oavsett har United inte tid att börja om från noll så Ragnick måste försöka nå fram till denna trupp inom kort.

Dåöig start i matcher

United inleder ofta matcher slappt och ointresserat och man har mest tur både i denna match och senast mot Burnley att man inte ligger under första fem. Inledningen på en match är viktig för att sätta en respekt hos motståndaren och det hjälper även United att vara på tårna matchen igenom. För de som kollar på Liverpool så brukar dem ofta starta sina matcher i ett rasande tempo vilket väldigt ofta resulterar i mål och då kan man sen kontrollera matcherna. Detta är något United måste förbättra annars kommer det inte gå länge till innan man åker på mål och behöver jaga matcher igenom istället.

Anfallsduon Ronaldo och Cavani

De bästa lagen i Manchester Uniteds historia har ofta bestått av ett vasst anfallspar så som Yorke och Cole eller Rooney och Tevez. Ronaldo och Cavani låter väldigt giftigt och borde i praktiken ösa in mål men än så länge har samspelet dem emellan vart knackigt.
För dem som följde Ronaldo i Real Madrid vet att portugisen har mycket av sina framgångar att tacka Benzema för. Fransmannen fick offra mycket och tog en stor skara skit från supportrar för att Ronaldo skulle få stå i rampljuset. Dessa två kompletterade varandra och jag vet inte om Cavani och Ronaldo är en ”perfect fit”. Cavani vill precis som Ronaldo göra mål till varje pris vilket gör att de ofta befinner sig i samma ytor och snarare förstör för varandra. Däremot vill man gärna ha båda i en startelva så Ragnick har lite att fundera på.

Topp fyra känns allt mer avlägset

Man skall inte dra alltför förhastade slutsatser av denna match men man har absolut inte råd att halka efter i detta skede av säsongen. Arsenal imponerar väldigt mycket och lär inte sakta ner någon gång snart och ett Spurs som tillslut fått en riktig vinnare i form av Conte, kommer också utmana hela vägen tills slutet. Detta ihop med att United ser bedrövliga ut bådar inte gott och det finns absolut risk för oro för tillfället.

En ljusglimt är dock att afrikanska mästerskapen drar igång nu och där många andra topplag förlorar nyckelspelare blir United endast av med Bailly och Amad. Därav blir de extra viktigt att man tar vara på de nästkommande matcherna och försöker skaffa sig ett bra utgångsläge inför avslutningen på säsongen.

Phil Jones gör comeback 

Efter att Maguire också blev otillgänglig så sent som idag var det enda alternativet bredvid Varane kvar, ingen mindre än Phil Jones. Jones som alltså inte spelat på mer än två år slängdes nu rätt i i hetluften och oj så bra han löste de. Vann alla dueller han gick in i, spelade enkelt med bollen vid fötterna och har inte minst ett väldigt stort hjärta för klubben. Jones blir ofta utskrattad och retad men idag skall han hyllas för sin insats. När Jones en dag lämnar klubben får man inte glömma hur hängiven han vart emblemet och jag blir väldigt glad för hans skull efter insatsen idag trots resultatet.

Erik Söderlund2022-01-03 23:46:21
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham