1 - 0

Manchester United 1 – 0 Crystal Palace

Förväntningarna på denna serielunk match var på förhand enorma. Ralf Rangnick skulle styra Manchester United in på rätt väg igen. Det blev tillslut tre poäng, men det satt oerhört långt inne.

Sammanfattning
Matchen började i ett högt tempo och energin i laget var hög. Det syntes att intentionerna att pressa högt fanns där och till en början fick man ut en del av det. United återerövrade bollen tidigt och högt upp i banan. Även om det skapades en hel del chanser så kom aldrig den där rejäla målchansen och bollen ville inte leta sig in bakom Guaita i Palace målet. Halvleken rann iväg och när domaren blåste för halvtid stod det alltjämnt 0–0 på tavlan.

Andra halvlek började i ett långsammare tempo och det såg inte alls lika bra ut som det hade gjort i den första halvleken. Crystal Palace tilläts att ta sig in i matchen och bortalaget skapade också en del fasta situationer som blev farliga. Jordan Ayew fick en jättechans att göra 0–1 för bortalaget efter en hörna. Men hans skott gick utanför och 0–0 stod sig.

Matchen såg ut att rinna ur Uniteds händer. Men i den 77:e matchminuten letade sig bollen fram till Mason Greenwood som peggade upp den perfekt för Fred som hittade nätet med ett välplacerat skott. Det syntes att det var en lättnad för hela laget när det viktiga målet gick in.
1–0 stod sig sedan matchen ut och det blev tre väldigt viktiga poäng för Ralf Rangnick.

Startelvor

Manchester United (4-2-3-1): De Gea - Dalot, Lindelöf, Maguire, Telles - Fred, Mctominay - Sancho (Greenwood 62´), Fernandes (Van De Beek 86´), Rashford (Elanga 76´) - Ronaldo

Crystal Palace (4-3-3): Guaita - Clyne, Tomkins, Guehi, Mitchell - Shlupp, Kouyate (Eze 84´), Gallagher - Ayew (Olise 84´), Benteke (Edouard 67´), Zaha

1. Den första halvleken
Det var en energirik inledning på matchen och tendenserna såg väldigt bra ut. Pressen var hög och United vann tillbaka bollen tidigt. Det syntes att det var en annan prägel på laget i matchen. Det var egentligen bara målet som saknades, utöver det såg det väldigt bra ut i den första halvleken.
Men i den andra hände något. United tappade i intensitet och spelet och bjöd in Crystal Palace i matchen. Om det berodde på trötthet eller något annat är svårt att säga. Men en sak är säker, kan United spela som man gjorde i den första halvleken i hela matchen istället så kommer man bli väldigt farliga. Det kommer bli en spännande tid framöver.

2. Försvarsspelet
Det kan ha varit Crystal Palace oförmåga att spela anfallsspel i matchen. Men försvarsspelet såg väldigt stabilt ut för Manchester United.
Kritiken har haglat in mot Uniteds försvar under denna säsong, och det med all rätt. Men i matchen mot Crystal Palace såg det helt plötsligt mycket bättre ut. Bortalaget hade väldigt svårt att skapa farliga målchanser, den enda farliga chansen för bortalaget kom efter en fast situation. Men Ayews avslut träffade inte målet.
Victor Lindelöf stod ut tillsammans med Diogo Dalot i Uniteds backlinje. Svensken gör en väldigt stabil insats matchen igenom. Allt han ställs inför hanterar han på ett bra sätt, men även Maguire gör en av sina bättre insatser för säsongen. Vilket kanske inte säger så mycket. Men det var verkligen ett steg i rätt riktning för kaptenen, nu får vi bara hoppas att han fortsätter på detta spåret.

3.   Den uteblivna spetsen
Trots den positiva starten på matchen så hade United svårt att skapa dem allra vassaste målchanserna. Tendenserna fanns där men slutprodukten var frånvarande. Detta är nödvändigtvis inget som vi borde vara super oroliga för. Men när matcherna låser sig som det gjorde i den andra halvleken så har United inte mycket hot i offensiv riktning. Detta är något vi har sett under Ole Gunnar Solskjaer vid flertalet tillfällen. Både denna säsong och tidigare säsonger. Här har Rangnick ett jobb att göra, och verktygen har han verkligen. United har en såpass bra trupp offensivt så att målchanser ska vi alltid kunna skapa. Oavsett hur låst matchbilden är. Det ska bli kul att se hur Uniteds anfallsspel förändras under den närmsta framtiden. Jag tror att vi kan komma att se en del förändringar i positiv riktning.

4.   Elangas inhopp
När matchen stod och vägde som mest med 20 minuter kvar att spela så förberedde Ralf Rangnick ett byte. Han ville ha in den unge svensken Anthony Elanga för att rädda vinsten åt United. Ut gick Marcus Rashford och in kom en hungrig svensk. Uniteds mål kommer endast en minut efter bytet och det är svårt att säga att det var Elangas förtjänst att United tar ledningen i matchen. Men även efter målet gör Elanga en positiv insats, han sprang mycket och gav United energi i slutet av matchen.
Anledningen att Elanga var med i truppen för första gången denna säsongen var att Martial inte kunde medverka. När han väl fick chansen att hoppa in visade han verkligen att han tänker inte nöja sig med att spela i juniorlaget. Det är fortfarande tidigt att säga men om han kan bygga på denna insatsen så kan det bli en fin genombrottssäsong för den unge svensken. Men konkurrensen är som sagt otroligt tufft och kanske är en utlåning att föredra för Elanga.