2020-07-22 19:00

Manchester U - West Ham
1 - 1

Manchester United 1 - 1 West Ham

Manchester United misslyckas med att dra ifrån Leicester i kampen om CL platserna efter att endast fått med sig kryss i säsongens sista hemmamatch mot West Ham. Vi skriver resultatet till 1-1.

Manchester United: De Gea - Fosu-Mensah (Wan-Bissaka 46'), VNL, Maguire, Williams - Pogba, Matic - Greenwood, Fernandes, Rashford (Ighalo 85') - Martial
West Ham: Fabianski - Johnson, Diop, Ogbonna, Cresswell (Masuaku 75') - Soucek, Rice - Bowen (Jarmolenko 90+1'), Noble, Fornals - Antonio (Haller 78')

Matchen är igång och Manchester United tar kommandot direkt.

Första farligheten kommer redan efter två minuter när Martial fiskar upp en boll i djupled och drar iväg ett tungt skott från snäv vinkel mellan benen på försvararen, Fabianski i målet kan dock styra bort bollen med problem.

Rashford och Fernandes hittar varandra bra och Fernandes får sånär ett friläge mot målvakten, en dålig bolltouch senare och vi har inspark istället för målchans.

West Ham äter sig in i matchen och börjar sätta en större press på Manchesters backlinje som får problem i uppspelsfasen, dom löser det ofta De Gea, Maguire och Lindelöf men det är verkligen med små marginaler.

Det dyker upp några små målchanser här och där men inget av lagen är i närheten att göra mål och tiden tickar på mot halvtid.

Precis innan halvlek står Fosu-Mensah för en tuff satsning mot Antonio där högerbacken plockar upp ett gult kort och ett intressant frisparksläge uppstår för West Ham. Declan Rice stegar upp och sänker Pogba totalt med ett skott i huvudet som det ser ut. Reprisen visar dock att bollen träffar Pogba på armen som i ren reflex höjer armarna mot huvudet när skottet kommer. Vår allas bästa vän VAR kliver in och straff West Ham är ett faktum. Antonio kliver fram och rullar säkert in 0-1 som också blir resultatet i halvtid.

Manchester United börjar precis som första halvlek med en bra press och parkerar på offensiv planhalva.

Det hinner inte gå många minuter innan kvitteringen sitter. Mason Greenwood har ett riktigt fint samarbete med Martial när de väggpassar sig igenom försvaret. Greenwood kommer in i boxen och lägger bollen tillrätta med ena foten och bombar in 1-1 med den andra.

Manchester Uniteds tryck avtar ganska snabbt samtidigt som West Ham äter sig in i matchen igen, främst genom Jarrod Bowen som gör en riktigt fin insats idag.
Matchen rullar på och det ser snarare ut som det är West Ham som jagar en plats i Champions League.

Declan Rice skapar ett läge själv och testar lyckan från distans men bollen viner precis förbi målet.

Ingenting händer under en lång tid och det dröjer till minut 85 innan Manchester United skapar något som kan kallas målchans. Färsk in från bänken får Odion Ighalo ett skottläge i boxen efter att Mason Greenwood gör bort sin försvarare på kanten. Skottet blir en missriktad bredsida som flyger tätt utanför målet.

Mycket mer än så händer inte i andra halvlek och matchen slutar oavgjort 1-1 i en händelsefattig och tråkig historia.

Slutresultat: 1-1
Målskyttar: Michail Antonio, Mason Greenwood
Bäst i United: Aaron Wan-Bissaka

Tankar
Ja, här sitter man igen, besviken. Det är första känslan man känner, att med ett sådant bra lag på papperet inte kunna prestera bättre fotboll än det här? Visst schemat är tufft och spelarna har lite vila, men så är det väl för alla lag? Varför är det West Ham som sliter som fan och försöker hitta en väg att vinna denna match och inte vi själva? Visst vi tar en poäng och just nu ligger vi trea, men att inte kunna prestera bättre, det är helt enkelt för dåligt. Som det såg ut stora stunder under matchen får man nästan vara glad över att vi ens plockar poäng idag. Bättring krävs i sista matchen mot Leicester.