Med tre matcher på fem dagar ställde Manchester United upp med ett ungt lag där alla svenska ögon riktades på Anthony Elanga. Ett Leicester som hade mer att spela för tog vara på Manchester Uniteds defensiva misstag och oerfarenhet. The Foxes fick med sig tre värdefulla poäng från Old Trafford i deras hopp om Champions League.

Manchester United startelva: De Gea, Williams, Bailly, Tuanzebe, Telles, Matic, Van de Beek, Amad (Fernandes, 78:e min), Elanga (Rashford, 65:e min), Greenwood (Cavani, 65:e min)

Leicester startelva: Schmeichel, Castagne, Fofana, Soyuncu, Albrighton, Ndidi, Tielemans, Thomas, Pérez (Maddison, 65:e min) , Iheanacho, Vardy (Choudhury, 80:e min)

Summering
Ett Manchester United med tio rotationer i startelvan spelade den andra matchen med bara en vilodag. Beskedet var tydligt från Solskjaer att han prioriterade Liverpool matchen. Leicester började redan inom de första minuterna att dominera bollinnehavet och utmanade backlinjen med en hög press. Jamie Vardy påbörjade ofta pressen mot mittbackarna och Wilfred Ndidi vann långbollarna när Manchester Uniteds försvar skickade iväg bollen i desperation.

Nemanja Matic blev tvungen att ta en väldigt djup position för att ge stöd till mittbackarna när de blev pressade av Leicesters anfall. Manchester United hade inget anfallsspel alls i de första tio minuterna och Leicesters press skulle tillslut leda till ledningsmålet. Brandon Williams och Axel Tuanzebe var slarviga i passningsspelet och gav Leicester bollen i en farlig position. Youri Tielemans fick bollen sen på högerkanten och Luke Thomas som var helt fri smällde upp den i krysset på en volley. Alex Telles och Tuanzebes positionsspel gjorde så att hela vänstersidan lämnades helt öppet.

Efter att ha varit helt under press under 15 minuter, kom en kvittering från ingenstans.
Juan Mata spelar fram en löpandes Amad som hamnade i en kampduell med målskytten Thomas. Amad trots sin storlek visade styrka och vann duellen. Ivorianen spelade sen bollen till Mason Greenwood som kom i full fart. Engelsmannen lyckades att få tillräckligt med avstånd från Caglar Soyuncu med sina patenterade överstegsfinter och placerade iskallt skottet på bortrestolpen. Greenwoods åttonde mål på elva matcher.

Målet gav självförtroende till det unga Manchester United som såg nervösa ut i inledningen. Istället för att man konstant rensade bollen vågade man lyfta upp laget. Donny van De Beek tillsammans med Juan Mata styrde tempot i offensiven och hittade varandra ofta med väggspel. Men Matics själv dödade Leicesters press. Serben var alltid tillgänglig och styrde spelet trots din djupa position.

Många svenska ögon var riktade på svenska talangen Anthony Elanga. Svensken hade svårt i första halvlek att skapa lägen mot högerbacken Timothy Castange. Men var rörlig i anfallsspelet och hade flera stunder när han nästan kom förbi för en seriös målchans. Elanga visade disciplin i försvarsspelet och var följsam i många situationer. Första halvlek slutade 1-1.

Andra halvlek började mer jämn än den första. Leicester som stundtals blev utspelade i första halvlek fick mer respekt för Manchester United och var mer disciplinerade i sitt spel. Den höga pressen fortsatte och satte Tuanzebe i flera kluriga situationer mot Kelechi Iheanacho och Marc Albrighton tog en högre position i pressen. Spelet för Manchester United utgick från vänstersidan med Telles och Elanga involverade i mycket.

Med Telles höga position i anfallet använde Leicester högersidan och började att skapa tryck. Iheanacho hittade ytor och kunde utnyttja att han hamnade i löpdueller med Matic. Nigerianen hamnade i ett väldigt bra läge och David De Gea stod för en viktig räddning när han täckte första stolpen. Bortalaget började att komma närmare ett ledningsmål igen. Soyuncu såg till att Leicester fick utdelning av sitt momentum. Marcus Rashford som precs byttes in innan hörnan slogs tappade bort mittbacken på en hörna som kom helt fri och nickade in segermålet.

Leicester var även nära att avgöra matchen helt på en kontring. Iheanacho spelade fram Vardy som smart la en nick till Tielemans som var fri. Belgaren kunde inte nå bollen och istället för att göra mål, gled han rakt in i stolpen. Manchester United hade det svårt att skapa lägen och att ha bollinnehav. Istället förlitade man sig på kontringsspelet mellan Edinson Cavani och Rashford. Även Bruno Fernandes byttes in för mer offensiv kreativitet i slutet.

En kvittering var aldrig nära trots de offensiva bytena. Leicester lyckades att spela ut resten av matchen och tog med sig alla poäng från Manchester. Slutsignal 1-2.

Slutresultat: 1 - 2
Målskyttar: Thomas, Greenwood, Soyuncu
Bäst i United: Matic

Mina tankar
Startelva kom ut väldigt långt innan den brukar göra. Man blev positivt förvånade att se Anthony Elanga skulle starta. Solskjaer har nu gett 14 spelare från akademin sina debuter. Något som är glädjande att se. Medelåldern i dagens startelva var inte heller hög, på bara 24.8 år. Mata och Matic höjde säkert siffrorna en del. Elangas debut tycker jag var positiv och förhoppningsvis något att bygga på. Fylld med energi och fina idéer offensivt.

Matic tyckte jag var exakt vad laget behövde idag. Det behövdes någon med erfarenhet som kunde styra mittfältet och vara ett stort stöd till försvaret. Greenwood skiner återigen och har nu gjort 18 mål. Trots han har enligt vissa en dålig säsong.

Andra raka förlusten mot Leicester är givetvis oroande. Men samtidigt var det tydligt att Solskjaer valde att prioritera Liverpool, vilket jag anser är helt rätt. Tre matcher på fem dagar är helt orimligt och med att Champions League blev säkrat behövdes spelare vilas. Är det verkligen rätt val att spela Rashford, Cavani och Fernandes då? Nej, låt de unga spela. Tyvärr lyckades inte Van de Beek att imponera trots två raka matcher från start. I flera stunder kändes det som han vill för mycket och att lägena rann bort.

Titeln var väl aldrig riktigt nära och Liverpool matcher ska alltid vinnas. Grannarna i Manchester behöver vi inte nämna. Det är inte mycket tid att reflektera och gräma sig över dagens prestation. Utan istället gäller det för Solskjaer att vinna på torsdag.