Manchester United 1 - 3 Crystal Palace

Det blev en premiär med tunga ben som inte leverade något annat en en tam förlust. Dock, all heder åt Crystal Palace som krigar och gör det svårt för hemmalaget. Lite väl mycket VAR i andra halvlek som inte direkt kom till vår fördel.

Manchester United: De Gea -  Fosu-Mensah (Ighalo 81’), Lindelöf, Maguire, Shaw - Pogba (van de Beek 67’), Mctominay - James (Greenwood 46’), Fernandes, Rashford - Martial

Crystal Palace: Gualita - Ward, Kouyate. Sakho, Mitchell - Townsend, McArthur, McCarthy (MIlivojevic 88’), Schlupp (Eze 75’) - Zaha, Ayew (Batshuayi 81’)

Första halvlek:
Det är på en finklipp matta spelarna springer ut. Old Trafford ser ut att vara i toppklass. Men mycket mer än detta finns inte att glädjas åt inledningsvis. Det ser rostigt ut på alla håll och kanter och det går inte direkt snabbt. Snarare tvärtom. Scott McTominay visar tendenser till att vilja springa och spela aggressivt, och det är han ensam om.

Det är också Crystal Palace som tar ledningen. I sjunde minuten lyckas Jeffrey Schlupp i löpduell mot Viktor Lindelöf skicka in bollen just framför David de Gea och på bortre stolen stöter Andros Townsend in bollen. Luke Shaw bör vara på plats tidigare men icke.

Det kladdas mer och kort efter målet är samarbetet allt annat än bra mellan Lindelöf och de Gea när svensken nickar hemåt, men det hela löser sig.

Efter runt 20 minuter blir det något bättre från hemmalaget som åtminstone skapar ett par halvchanser. Både Paul Pogba och McTominay kommer till avslut men svaga sådana.

Andra delen på första halvlek är jämn med chanser på båda hållen. United kommer till lägen men avsluten är fortsatt dåliga. T.o.m. Bruno Fernandes träffar bollen taskigt. Avslutningsvis gör de Gea en fin räddning när Jordan Ayew skjuter. Skönt för den ifrågasatte spanjoren.

Andra halvlek:
Andra halvlek drar igång och Mason Greenwood kommer in direkt istället för Daniel James. James var inte sämre jämn någon annan första halvlek men Greenwoods avslut är vad vi behöver.

Tio minuter in är matchbilden oförändrad. Hemmalaget springer dåligt och spelet är fantasilöst. Samtidigt gör Palace det bra utifrån sina förutsättningar.

När 60 minuter är spelade skickar Timothy Fosu-Mensah in bollen från höger och Greenwood nickar bollen tätt utanför. En bra chans som ska förvaltas bättre.

Något senare byts Pogba ut, efter en rad felpassningar som kan tolkas som ren nonchalans, och Donny van de Beek får göra ligadebut. Spelet förändras dock inte speciellt och hemmalaget har fortsatt stora problem att komma upp i tempo och skapa chanser.

När 1-1 verkligen behövs blir det något överraskande en VAR-granskning när Lindelöf i eget straffområde om möjligt tagit med handen. Och mycket riktigt blåser domaren straff. Känns hårt men helt enligt reglerna. De Gea lyckas dock sträcka ut nere i sitt högra hörn och rädda straffen från Ayew. Nu vänder det, tänkte nog många. Men icke, nu granskas De geas räddning och det visar sig att han rört sig för tidigt. Det är inte mycket han är framför mållinjen, men så är fallet, och straffen går om. Denna gången placerar Wilfried Zaha in bollen in uppe i vänster kryss och 0-2 är ett faktum.

I 80:e minuten kommer reduceringen när debutanten van de Beek står rätt i boxen och placerar in bollen i bortre hörnet. 1-2 och hoppet lever för en vändning.

Trycket för 2-2 är dock tamt och istället sliter sig Wilfried Zaha loss och får lite väl enkelt komma till avslut och göra 1-3. Här kan Lindelöf göra bättre som idag tyvärr är inblandad i samtliga tre mål bakåt.

Inte mycket händer därefter och Martin Atkinson blåser av matchen som slutar med seger för Crystal Palace med 3-1.

Slutresultat: 1-3
Målskyttar: Townsend, Zaha x 2, van de Beek
Bäst i United: Scott McTominay

Tankar:
Givetvis tungt att starta ligan med ett bottennapp likt detta och det finns inte mycket positivt att hämta. Det enda som kanske kan vara till försvar är väl just att många av Uniteds spelare helt enkelt behöver ett par veckor för att komma in i det. Prestationen idag är inte bra men vi är knappast sämre än Palace och det hade lika gärna kunnat sluta 2-2 eller med seger 1-0.

Vår svenska stjärna gör ingen bra match idag och behöver spela bättre än såhär för att hålla sin plats. Dock har vi ett helt lag som spelar på lika usel nivå så ser ingen anledning att någon ska pekas ut som syndabock. En dålig laginsats helt enkelt.

Det blir en utmaning för Ole-Gunnar Solskjaer att snabbt få spelarna i bättre form. Får hoppas på progression vecka för vecka samtidigt som poängen trillar in.